icon

Neznesiteľný prvý deň menštruácie

nikgg
10. júl 2021

Ahojte 🙂 chcela by som sa poradiť ohľadom bolestivej menštruácie... moja prebieha tak,že prvý deň som na totálku odpísaná a to v podobe toho že mám až priam nevydržateľné bolesti , z ktorých mnoho krát vraciam... druhý až posledný deň menzesu ma už sprevádza iba bolesť,ktroú som schopná vydržať , tým pádom som schopná ísť aj do školy a podobne...10dní pred menzesom a aj počas neho pijem namiešané byljnky aspoň raz denne ,ktoré by mali pomôcť,ale poprave nevidim moc že by to pomáhalo... mám 15rokov ( áno je to málo na toto fórum zrejme,ale prišlo mi že veľa z vás vie poradiť) a napadlo mi či by pri tomto probléme nemohla pomôcť antikoncepcia ...ak máte niekto skúsenosti tak prosím poradte
-menstruaciu mám pravidelnú ,každy mesiac ,trvá 6dní a mávam ju už od 10rokov
dakujem

januska1905
10. júl 2021

Skus pit alchemilkovy caj, zmierni dost bolesti a zmierni krvacanie

kate211
Autor odpoveď zmazal
nikgg
autor
10. júl 2021

@januska1905
@kate211
dakujem,skusala som a aj ine bylinky ale nic nepomáha

lula3108
10. júl 2021

Ja som bola na tom takto isto a mne zabrala akupunktura. Vobec som tomu neverila ale hned po prvej som mala menzes ze som ani o tom nevedela ze som jo dostala, bola som hrozne prekvapena ze to tak pekne zabralo a pritom som tam isla kvoli migrenam, len som tak spomenula ze mavam aj taky hrozny menzes tak mi napichla aj podbrusko a teda fakt super

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
lula3108
10. júl 2021

@hazelgracegus ano zabrala, teda raz za cas mi prisla bolest hlavy ale skorej kvoli pocasiu a teda neboli take ze som zvracala a bolo mi na odpadnutie. Normalne som si dala ibalgin a fungovala, predtym mi ani flector nestacil a hlava bolela aj dva dni ze som fungovat nevedela poriadne. Takze mne akupunktura extremne dobre fungovala, chodila som raz za tyzden cca tri mesiace, potom pauza a potom som po pol roku isla znova

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
kaja118
10. júl 2021

Ahoj, ja to mavam podobne.. antikoncepciu vsak zo zdr. dovodov uzivat nemozem, tak mi gynekologicka predpisuje Flector prasok, ten vzdy zaberie a ani neviem, ze menzes mam.

levika26
10. júl 2021

@nikgg aj ja som zvracala.. A pomohli mi algifen kvapky..

durianka1973
10. júl 2021

Je mi to luto, ja som mavala taketo sialene bolesti, vratane vracania. Jedine, co mi to trosku dokazalo zmienit bolo, ked som sa trosku viac zacala hybat - samozrejme nie pocas menstruacie. Ale jednoducho kazdy den som sa aspon trosku presla alebo si trosku zacvicila, pripadne, ked mas rada beh (ja beh neznasam 🙂), tak trosku zabehat. A ked som to takto praktizovala par mesiacov, tie menstruacie zacali byt znesitelnejsie. Inak, ja som si musela dat ibalgin alebo nieco od bolesti hned, ako som pocitila bolest, nie uz ked sa bolest rozvinula a na podbrusko nejaky nahrievaci vankusik - teplo mi velmi pomahalo. A lepsie to bolo, ked som nemala stres (ja som vedela dost stresovat kvoli skole). Tieto obrovske bolesti mne prestali, zial, az po prvom porode.

mamka1984
10. júl 2021

Skús to riešiť u gynekológa. Neviem, či by Ti v Tvojom veku predpísal antikoncepciu na takéto účely, ale určite by som na Tvojom mieste išla a spýtala sa na dostupné riešenia. Osobne vôbec nie som zástanca HAK (brala som len pár rokov a som rada že som prestala), ale zrovna na silnú bolesť pri menštruáciu mi vcelku pomohla. Vekom sa menštruačné bolesti u mnohých dievčat zmiernia samé, ale ak takto veľmi trpíš už päť rokov, bolo by dobré to riešiť. Z voľne dostupných liekov mi veľmi pomáhal Buscopan.

nikgg
autor
10. júl 2021

velmi vám vsetkým dakujem,určite nieco z vašich rád vyskusam

monkabohdalova
10. júl 2021

@nikgg ahoj ja som mavala tiež veľakrát take stavy, vracanie na odpadnutie a pod. vedia mi pomôcť algifenove kvapky trikrát denne cca 30 kvapiek a dať si ich hneď keď začínaš cítiť bolesť

vierocka888
10. júl 2021

Aj ja som na tom rovnako. Mne dr predpisoval Aulin a ten som užívala 2x denne uz 3 dni pred menzesom a to mi pomohlo. Dúfam, že aj tebe daco zaberie, viem aké to je vracať prvý deň od bolesti 😒

lula3108
10. júl 2021

No ja si neviem predstavit sa od 15tich rokov pchat liekmi kazdy mesiac kvoli tomu aby som mohla fungovat. Tiez som bola taka hlupa ze som od 13tich hltala tabletky na bolest, potom sa z toho stalo ze keby ma nahodou hlava bolela a skoncila som tak ze som mala take zle pecenove testy ako prechlastany robotnik. Takze ak nezaberaju bylinky, skus mozno este hormonalny jogu, su aj videa na youtube ktore cviky sa cvicia pred ms a aj cez a tiez su dobre ohlasy na to alebo povedz rodicom ze chces skusit tu akupuntkuru - nie je to ziadna ezoterika, robia ju normalne uz aj lekari v nemocniciach.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
jozefina68
12. júl 2021

Nedavaj víno, radsej vodku <33

lianka123
12. júl 2021

@nikgg ahoj. Mam to iste, len mam 36 a 2deti a nemozem ostat v posteli. Kedysi som hned lahla s tabletkami a s placom som ten den prezila. Teraz prezivam pri detoch, naucila som sa v ten den sa neopustat a kedze musim fungovat tak idem cez bolest. Konkretne som mala vcera taky den plus ja krvacam tak ze menim kazdych 30min vlozku, tampony.

marianeta
12. júl 2021

@nikgg svojho času som mala rovnaký stav v prvý deň..Hlava non-stop v záchodovej mise, zimnicu striedali návaly tepla, bolesť utlmila iba dvojnásobná dávka Algifenu, ale ten po čase prestal zaberať.. Našťastie som otehotnela a od pôrodu mám menzes o ktorom ani neviem ,že mám..Sem tam má zabolí v krížoch ale už 13 rokov nemusím brať nič od bolesti.. Mne pomáhali hlboké nadychi a pomalé výdychi.. Uvoľnilo to na kŕč..