icon

Norethisteron a duphaston

sissahh
22. okt 2018

Dámy mám otázku kto má s týmito liekmi skúsenosti ? A ako ich beriete ? 🙂

brigib
23. okt 2018

Ahoj ja som užívala obidve,respektivne ešte by som ich mala užívať. Duphston mám na nepravidelnú menštruáciu a noresthisteron mi vypisuje gynekolog na cysty a vyvolanie menštruácie. Mala by som ich užívať,lenže mne vyše 3 roky vypisuje a už mi je od nich veľmi zle.Teraz neviem,čo mám robiť menštruáciu nemám ale tieto lieky nechcem.
Teraz chcem konzultovať s iným lekárom,či je možná aj iná liečba.

sissahh
autor
23. okt 2018

@brigib mne to predpísal na nepravidelnú menštruáciu najprv 10 dni mám užívať norethisteron potom vysadiť a na 3 mesiace začať brat duphaston aby mi to normálne nabehlo a inak tebe ten duphaston ako predpísal užívať ?

brigib
24. okt 2018

duphaston som brala 16 deň cyklu 7-10 dní. Potom som po dobratí dostala meštruáciu pod dobratí na 2-3 deň a keď som nedostala menštruáciu a ni od toho tak objavili sa mi cysty a dal mi noresthisteron,to som užívala tiež 10 dní.Poslednej dobe mi bolo od nich zle,mala som návali tepla v daždovej prehánke som s potila a obyčajnom tričku som bola vonka.Mala bolesti hlavy,únavu,zadržiavala som vodu,náladovosť. ešte sa teším,že po tých hormonoch som nepribala,hoci pri užívani sa mi váha vždy zvýšila o 2-3kila,ale po dobratí sa mi to vrátilo do pôvodnej váhy.Myslím,že to bolo od zadržiavaní vody.