icon

Norethisteron na oddialenie menštruácie pred dovolenkou

Dnes o 07:45

Ahoj. Potrebujem pomoct, lebo sama neviem co je spravne. 22.1.letime na dovolenku. Je to prva velka dovolenka a tak ďaleko vobec. Budeme cestovat do Abu Dhabi a na druhy den rano letime na Maledivy. Medzi tym transporty na hotel a z hotela, na ostrov... Proste je toho dost. Volala som lekarke, ze by som potrebovala lieky na oddialenie menstruacie a mam prist v januari. Ta podla kalendara v telefone aktualne vychadza na cca 20. Nie je to presne. Stale mi to skace +-2 dni. Prvy den ma boli cely clovek. Brucho, krize...druhy zase zo mna neskutocne vsetko tecie. Doma pouzivam plienkove nohavicky, lebo je mi to pohodlne a nebojim sa ci niekde nieco nepretecie. A potom obyc vlozky. Neviem ci som nemozna, ale tampony si neviem poriadne vlozit. Stale pretecu, kalisok pouzivat neviem a nechcem. No a tu sa mi kladie otazka, ci zacat s tabletami na oddialenie alebo skusit nieco ine? Da sa pripadne aby menstruacia prisla aj skor? Ked si predstavim, ze mam zacat brat tablety 5dni pred ocakavanou mens. a pokracovat cele dva tyzdne kym budeme prec, to mi tak rozhadze hormonalny system, ze az.. Ale na druhej strane sa bojim, ze budem stresovat pred odletom, a menstruacia pride neskor (co sa mi stava) akurat ju vychytam pocas letov a tiez si poriadne neuzijem Maledivy.

pribinak
Dnes o 08:03

Za mna ÁNO

ibrunova
Dnes o 08:07

A nechceš radšej vyvolávačku? Dostala by si ešte pred dovolenkou. Ja som brala Norethisteron a v pohode, ale toto vyzerá na dlhý čas, to by si brala už od 17 najneskôr a potom celú dovolenku.

anonym_56acfe
Dnes o 08:16

Tak s takými dňami by som si to tam neužila nikdy. Ale to som ja :D
Ja som brala norethisteron a idem aj teraz druhý krát. Tiež ideme 4.1. A keďžeja mám až 7 dní to je za mňa skoro celá dovolenka.
Po vysadení tabletiek do 2 dni prišli úplne v pohode. 🙂

monro
Dnes o 08:16

Určite áno. Urobí to síce posuny v cykle, ale nemyslím, že to všetko rozhádže.

anonym_061789
Dnes o 08:20

@anonym_autor Daj si. A uzi si dovolenku.
Tiez som to 2x takto mala. Jedine u mna sa stalo to , ze mi to tympadom poposuvalo cyklus, cize som cssom neplanovane otehotnela, lebo ovulka bola tesne pred menzesom. Ale to mi nevadilo, babatko sme o nejaky cas aj tak planovali robit 🙂.

autor
Dnes o 08:49
@ibrunova

A nechceš radšej vyvolávačku? Dostala by si ešte pred dovolenkou. Ja som brala Norethisteron a v pohode, ale toto vyzerá na dlhý čas, to by si brala už od 17 najneskôr a potom celú dovolenku.

@ibrunova no citala som si, ze to nedavaju len tak. A hlavne sliznica musi byt nizko, aby mohli dat. Ak nie je, nema to ziadny ucinok. A aj nastup od 4-14dni. Mozno by mi ju ani nedali... A zase byt v neistote celu dovolenku..

ibrunova
Dnes o 08:56
@anonym_autor

@ibrunova no citala som si, ze to nedavaju len tak. A hlavne sliznica musi byt nizko, aby mohli dat. Ak nie je, nema to ziadny ucinok. A aj nastup od 4-14dni. Mozno by mi ju ani nedali... A zase byt v neistote celu dovolenku..

@anonym_autor aha jasné, tak potom tie tabletky. Keby to človek vedel, či by si náhodou normálne nedostala 19 a bolo by po probléme 😃 Len ich začni brať dostatočne skoro.

anonym_69761b
Dnes o 09:04
@anonym_autor

@anonym_autor brala som ho viac krát, žiadny problém, ani rozhádzaný cyklus, lepše, ako stresovať celú dovolenku

maminatimka
Dnes o 11:05

Za mňa tiež áno, viackrát zachránená dovolenka 🥰☺️

anonym_444326
Dnes o 14:50

@anonym_autor je to na tebe,kazda sme ina.mne oddialenie tabletkamk prinieslo neplanovane tehotenstvo,ale vsak super,dcera ma uz 10 rokov a je uzasna😀 odvtedy uz ale radsej tampony,nedam.na ne dopustit,vobec ma to neobmedzuje a neriesim kedy dovolenka a v ktorej faze cyklu😄