Normospermia
ahojte.po neuspesnych pokusoch o tehotenstvo pocas jedneho roka sme sa z manzelom dohodli na vysetreni spermiogramu kedze ja som z pohladu gynekologa v poriadku.vysledok bol normospermia patologia do 96%.ta patologia mi asi neda spat.co to znamena ?viete niektora poradit?mate skusenosti?kym sa dostanem s vysledkami ku gyn.a vysvetli mi to tak sa asi zblaznim. 🙄
@miranda323 no ale patologia 96% nie je normospermia, to kto ti povedal taku hlupost? 96% patologia spermii je pravdepodobne zodpovedna za to, ze este nie si tehu. Znamena to, ze az 96% muzovych spermii su degenerovane a tym padom je otehotnenie problematicky. Bohuzial aj zla spermia moze oplodnit vajicko a potom zena moze potracat alebo babätko moze mat rozne poskodenia v zavislosti od poskodenia DNA spermie. 4% dobrych spermii je na otehotnenie malo. I ked ako tvrdia niektori pravnici, pokial ma muz aspon jednu spermiu, moze byt potencionalnym ockom 😉 - to len na odlahcenie.
tak asi ma tých 96% spermií v poriadku, keby nie tak to uz by bola teratozoospermia..... a kde ste boli na odber? to nekonzultoval s vami nikto? podľa mojej skúsenosti aj jednej kamošky, na gynde to veľmi neriešia .... bude musieť ísť partner k urologovi ..... aj ked mi to akosi nesedí.... a ak tam máš vyslovene napísané ze je to normospermia, tak uz z názvu je jasné ze su spermie v norme.....určite to bude o. k. a ty si tie hodnoty zle vysvetlujes 🙂
cecil36 nik mi nepovedal taku hlupost len som napisala co bolo pisane ako zaver na spermiograme.
normospermia patologia do 96%.preto som zmatena z toho.
leria na odber bol manzel v is care a konzultaciu s mojim gyn.mam v decembri.po odbere manzel odisiel za povinnostami vysledok nam poslali mailom takze sme sa nemohli popytat co to znamena. 😕
@leria urcite to neznamena 96% spermii v poriadku.
@miranda323 ak je patologia 96%, tak 96% spermii je chybnych. V CAR na SK velmi patologiu neriesia a aj s takouto hodnotou tak poslu na IUI. Mam bohate skusenosti s muzskou neplodnostou, liecbou atd. Takze ak chces posli mi do IP cely spermiogram a poviem ti co si o tom myslim. Takto je to trosku vytrhnute z kontextu, kedze tam ide aj o ine dolezite veci.
@cecil36
@leria
@miranda323 ahojte, toto je momentalne tema, ktora ma dost zaujima. Manzelovi sme tiez davali robit spermiogram, vysledok bol normospemia, ale v podrobnych vysledkoch som nasla, ze ma patologiu 90% ☹. Zaroven ma DNA fragmentaciu na 23%. Do caru sme objednany az buduci tyzden, tak neviem, na co sa mam pripravit. Mam za sebou 2 potraty. Tak teraz neviem, ci sa vlastne mozeme pokusat prirodzene resp uz riesit IVF.
tak ten tvoj je istotne lepsi ako nas.nho my este nie sme objednany zatial.manzel je mimo sk a ja sa chystam o 10 dni ku gyn.na konzultaciu.som zvedava co mi povie.obavam sa toho najhorsieho. ☹
s nasimi 4%dobrych spermii.to nie su dobre vyhliadky.ak toto v caroch povazuju za normospermiu?nemam dobry pocit. 😕
@miranda323 v CAR na sk povazuju za normospermiu naozaj cokolvek, lebo takto na vas mozu za vase prachy skusat ivf do nemoty 😒
No vyjadrím sa na základe vlastnej skúsenosti. Môjmu partnerovi vyšla diagnoza teratozoospermia co značí presne tú normu 4% zdravých spermií. Na odber išiel az po mojich 3 potratoch, pretože dovtedy sme sa domnievali aj za asistencie x- vyšetrení, ze problém je vo mne ( endometrioza, myomy, zlá zrážanlivost atd...) co sa týka umelého oplodnenia, najistejsia metoda je PICSI. Pri inej je to uz ťahanie peňazí a vyššia pravdepodobnosť potratov. Ja som som sa rozhodla umelé nepodstupit. Boli sme zatiaľ na jednom spermiograme a neverím, ze sa to nedá upraviť. Co som zistila, tak tú teratozoospermiu môže spôsobiť aj nejaky zápal v tele alebo stres. Môj partner bol u zubára a tam mu to potvrdili, teraz mu nasadili antibiotiká a potom uvidíme. Budeme sa snažiť dát do poriadku z každej strany, aj telesne aj dusevne a verím ze babo príde aj bez umelého oplodnenia. Neodsudzujem umelé oplodnenie, no ja sa cim ďalej tým viac uisťujem v tom, ze ideme proti prírode a vsetko chceme bez toho aby sme sa o to nejak zaslúžili. Na to aby sme niečo dostali, treba najprv niečo dat ( zdravá strava, pohyb, radosť zo života....) Stale sa v tom utvrdzujem a verím v to ako nikdy predtým, ze sa dočkám svojho uzlícka a to uz budem mat 40 rokov. Ľutujem tie roky, ktoré som premárnila prílišným riešením tehotenstva, pretože k tým drobným problémom som pridala ďalšie, ktoré byt nemuseli a dostala som sa do začarovaného kruhu. Jasne je dobre si dát urobiť rôzne vyšetrenia a ako prvé spermiogram, no pri akejkoľvek diagnóze treba hľadať príčiny, prečo to tak je a riešiť co najprirodzenejsou cestou.... co tu sa veľmi nenosí a ako bolo spomenuté hneď vás odpinkaju do CAR.....držím palce, viem aky je to pocit dostať takú správu bez akéhokoľvek vysvetlenia a mat hlavu v smútku ako to vlastne je..... mna moja gynekologička ked uvidela ten spermiogram poslala domov s tým, ze ide leto môžeme sa snažiť...... ked som to potom zistila aky ten spermiogram je blby, tak ma chytila zlosť, lebo mi to prišlo akoby ma poslala na popravu.... ale uz to beriem inak, beriem zivot tak ako mi je nadelené a hlavne sa snažím on starať 🙂 možno vam to tu prídu ako riadne nezmysly lebo každá z nas je úplne niekde inde.....najdôležitejšie je NESTRESOVAT 🙂 aj ked sa to ľahko hovorí ..... Držím palce 🙂
Baby, nezúfajte 🙂 prispievala so tu presne pred rokom.....a myslím, ze som išla správnou cestou 🙂 podarilo sa mi otehotniet prirodzenou cestou napriek negatívnym postojom mojich lekárov.....mala som úžasne tehotenstvo a doma uz mám este úzastnejsieho
3-mesačného drobceka🙂

nestresuj🙂 táto diagnoza značí ze ma spermiogram v najlepšom poriadku.......neviem koľko máte rokov, rok nie je tak strašná doba, pokial nemáš po 33- 35 rokov, nemáš dôvod na paniku.....treba zdravo sa stravovať, tešiť zo života a sex si užívať spontánne a nie kvôli plodeniu.... čím viac to budeš riešiť a sa zavrtavat, tým viac to bude narúšať tvoju psychiku, ktorá je najväčším blokom úspešného tehotenstva.....ste obaja zdraví, tak nechaj na prírodu ona to uz zariadi kedy bude najvhodnejší čas na bábo..... na živote je najkrajšie to ze nemôžeme mat vsetko lusknutím prsta 🙂