icon

Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky

mashka02
18. jún 2021

Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.

Strana
z11
mysiarka
14. aug 2026

@barborkabar Polyester, elastan. Ta absorpcna cast bude mat asi aj nieco ine este. To uschne rychlo.

vierka_z
17. aug 2026

@mysiarka uschnut to uschne rychlo, ale prave taketo umeliny dost sposobuju alergicke reakcie, resp. su take nepriedusne, ze sa vyhadze pokozka.

vlachienka
18. aug 2026

@vierka_z Práve pri takomto spodnom prádle by som sa toho neobávala. Akože jasné, že keď v tom vlhkom budeš celý deň nonstop, tak sa pokožka môže podráždiť. Ale to už si vie snáď každý ustriehnuť, kedy je potrebné nohavičky vymeniť.

truthy
18. aug 2026

@vlachienka ta predstava v tom byt cely den je celkom desiva. snad kazdy ovlada aspon taku tu zakladnu hygienu😵 kedze je to zdravotna pomocka, tak ju snad vyrobca aj testuje na take tie zakladne alergicke reakcie, ci nie?

plushika
19. aug 2026

@truthy Myslim si, ze v dnesnej dobe si pri takychto veciach nedovolia len tak hocico predavat. To keby sa na to prislo, tak by ich konkurencia hned prevalcovala.

barborkabar
19. aug 2026

@plushika pre pomocky, co sa predavaju v lekarni, je vacsi strasiak ako konkurencia sukl. ten by ich nie len hned stopol, ale dostali by v pripade ohrozenia zdravia aj velmi mastnu pokutu. zle meno by bola uz len ceresnicka na torte podla mna.

plushika
19. aug 2026

@barborkabar takze o dovod navyse. takychto veci by som sa vobec nebala. akoze cokolvek co kupim v lekarni tak musi zodpovedat nejakym nariadeniam a splnat prisne kriteria. preto nerozumiem, ked niekto taketo veci objednava z nejakych pofidernych stranok zahranicnych.

bubbinaa
20. aug 2026

@plushika moja sesternica pracuje v lekárni, ta spomínala prípady, kedy veľmi rýchlo výrobca stiahol z trhu produkt, keď sa niečo objavilo, hoci to bolo úplne neškodné. S takýmito zdravotnými vecami sa neradno zahrávať🙂 Oni to aj námatkovo kontrolujú. Koľko ks je tak ideálne mať v prípade nohavičiek, ak ich nechcem každý večer prepierať?

cialota
26. aug 2026

@bubbinaa preco to potom stiahli, ked to bolo uplne neskodne? to mi nedava zmysel. tazko povedat ohladom tych nohaviciek, ale urcite viacero kusov. zalezi ako casto by si si ich aj menila pocas dna, vies ako. ale u nas ide pracka tak casto, ze by ma nejake prepieranie netrapilo 😀

barborkabar
26. aug 2026

@cialota niekedy stahuju produkty aj kvoli zlemu pismu, chybajucim pribalovym letakom, proste musi to splnat vsetko, co stat nariaduje. vtedy stahuju aj v podstate nezavadne veci z trhu, ale vacsinou je to len docasne, pripadne ich menia aby nenastal vypadok.

tanalyn
2. sep 2026

@mimisram Ja sa nemám na čo sťažovať 🙂 👍

kliatana
2. sep 2026

@cialota tych dovodov moze byt milion, od uplne nepotrebnych info na krabicke az po dolezite upozornenia na pribalovom letaku. kazda jedna vec sa prisne kontroluje. ale ja som rada, lebo aspon niekde je to takto strazene a cloveku hrozi tak minimalne riziko.

mimisram
3. sep 2026

@kliatana Keby sa dalo na vsetko spolahnut, tak by sa toto nemuselo diat si myslim. Ale vela ludi si kupuje kadeje smejdy z Ciny a neviem akych lacnych stranok len aby usetrili. No ja by som si vseobecne oblecenie odtial ani nekupila a nie to este taketo spodne pradlo napriklad.

bubbinaa
3. sep 2026

@mimisram to by ma ani nenapadlo, niečo, čo sa týka zdravia si kupovať z Číny. nikdy nevieš, čím je to napustené, ale aj z čoho vyrobené. Na také veci mám najradšej naše značky. Len si treba dať pozor aj na Slovensku, niektoré obchody sa totiž tvária ako slovenské, ale pritom tovar v nich je objednávaný z tých lacných stránok😠

Strana
z11