Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky
Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.
@nadejna7 Prečo práca navyše? Veď aj bežné spodné prádlo perieš a nekupuješ stále nové. Nepoviem, keby si to musela zakaždým ručne prať, ale keď sa môže hodiť do práčky, tak na tom ozaj nič zložité nie je.
@pukavica Ty nevieš, ale niektorí to robia aj dnes 🙂 A asi je rozdiel, keď je v plienke naložené a keď je v tom spodnom prádle len ciknuté 🙂
@vlachienka ono pokial si to clovek nevyskusa alebo aspon nevidi na vlastne oci, ako to funguje, tak to je tazko polemizovat niekedy. ja som si dlho nevedela predstavit tie menstruacne nohavicky, ako to moze byt pohodlne atd. tak som si kupila a skusila a da sa to 🙂
@vlachienka ono pokial si to clovek nevyskusa alebo aspon nevidi na vlastne oci, ako to funguje, tak to je tazko polemizovat niekedy. ja som si dlho nevedela predstavit tie menstruacne nohavicky, ako to moze byt pohodlne atd. tak som si kupila a skusila a da sa to 🙂
@cialota takze pouzivas aj aj?
@dom_evi ani nie, skor tie inkontinencne (kedze sa daju pouzit aj aj). pocas menstruacie preferujem skor vlozky. ja som tie menstruacne tak zo zvedavosti a na skusku kupila, aby som vedela, co je to vlastne zac, ked sa o tom jednu dobu tolko hovorilo vsade.
@cialota No to ja len tampóny počas ms. Tak som si zvykla, neviem, či by som sa veru cítila komfortne v tých nohavičkách 🙈
@cialota No to ja len tampóny počas ms. Tak som si zvykla, neviem, či by som sa veru cítila komfortne v tých nohavičkách 🙈
@jana19877 Ja som kedysi tiež len tampóny, ale od istého zážitku som s nimi sekla. Ono to treba asi len vyskúšať, každému vyhovuje niečo iné. Nuž a pri niektorých situáciách si nenavyberáš 🙈
@tanalyn ale to treba asi odskusat najprv pocas tych slabsich dni, nie?
@dom_evi Teraz ktoré máš na mysli? Pri tých inkontinenčných to asi moc dopredu nevieš odhadnúť aký bude únik toho moču. Takže tam je asi lepšie zvoliť také, ktoré majú tú savosť vyššiu, pre istotu, a potom už podľa toho si zakúpiť viacero pomôcok, napríklad.
@dom_evi Teraz ktoré máš na mysli? Pri tých inkontinenčných to asi moc dopredu nevieš odhadnúť aký bude únik toho moču. Takže tam je asi lepšie zvoliť také, ktoré majú tú savosť vyššiu, pre istotu, a potom už podľa toho si zakúpiť viacero pomôcok, napríklad.
@tanalyn no narazala som skor na tie menstruacne 😉 ked bola o nich rec.
@tanalyn Ty máš osobnú skúsenosť, keď sa tak vyznáš? Kamarátka robí napríklad v domove, tak toto tiež ovláda, lebo musí.
@tanalyn Ty máš osobnú skúsenosť, keď sa tak vyznáš? Kamarátka robí napríklad v domove, tak toto tiež ovláda, lebo musí.
@jana19877 tam budu pouzivat ale asi skor tie jednorazove ako tie pratelne si myslim. uz len z takych hygienickych dovodov, ze predsa len su to vsetko cudzi ludia a je ine, ked to pouziva niekto doma. ale mozno sa aj mylim 😀
@jana19877 tam budu pouzivat ale asi skor tie jednorazove ako tie pratelne si myslim. uz len z takych hygienickych dovodov, ze predsa len su to vsetko cudzi ludia a je ine, ked to pouziva niekto doma. ale mozno sa aj mylim 😀
@plushika Hmm, no asi nebudú mať pre každého pacienta vyhradené nohavičky zvlášť 😀 A tým duplom, keď je to také drahé.
Ono aj keď máš citlivú pokožku, tak je vždy lepšie asi zvoliť niečo, čo sa dá nosiť dlhšie a čo je aj prateľné ako tie jednorazovky. Tie určite aj niečím napúšťajú, ako je to aj pri klasických vložkách.
@plushika Hmm, no asi nebudú mať pre každého pacienta vyhradené nohavičky zvlášť 😀 A tým duplom, keď je to také drahé.
@moncurienula Tak možno niektorí pacienti majú aj vlastné, že im nosí rodina alebo tak. Neviem, ako to funguje, zatiaľ s tým skúsenosť nemáme. Mamina síce nosí takéto spodné prádlo, ale žije doma. Dúfam, že to nezájde tak ďaleko, že by sme ju museli umiestniť do takéhoto zariadenia.
@moncurienula Tak možno niektorí pacienti majú aj vlastné, že im nosí rodina alebo tak. Neviem, ako to funguje, zatiaľ s tým skúsenosť nemáme. Mamina síce nosí takéto spodné prádlo, ale žije doma. Dúfam, že to nezájde tak ďaleko, že by sme ju museli umiestniť do takéhoto zariadenia.
@vlachienka No jedine ak im ozaj rodinní príslušníci nosia, pochybujem, že by na takéto veci mali peniaze, keď na iné nie sú 🙏
Asi si treba len na sebe odskúšať, že čo je lepšie, nie? Možno občas sa dajú využiť aj jednorazové, niekedy zase tie prateľné. Záleží asi aj od situácie, či? 🙂
@vlachienka No jedine ak im ozaj rodinní príslušníci nosia, pochybujem, že by na takéto veci mali peniaze, keď na iné nie sú 🙏
@humajnicek Veď to je asi tiež pravda. Ale tak raz sa možno dočkáme toho, že sa tu bude žiť dobre. Alebo teda aspoň o niečo lepšie 😅
@jana19877 Určite áno, ono poradiť si môžeš nechať, ale treba to poskúšať, čo komu ako sadne. Mamine vyhovujú tie od MoliCare, tiež sme skúšali viacero značiek, kým sme ostali pri týchto.
@humajnicek Veď to je asi tiež pravda. Ale tak raz sa možno dočkáme toho, že sa tu bude žiť dobre. Alebo teda aspoň o niečo lepšie 😅
@jana19877 Určite áno, ono poradiť si môžeš nechať, ale treba to poskúšať, čo komu ako sadne. Mamine vyhovujú tie od MoliCare, tiež sme skúšali viacero značiek, kým sme ostali pri týchto.
@vlachienka To su nejake specialne z lekarne?
@vlachienka Pozerala som jedny z tejto značky, aktuálne aj v zľave, tak uvažujem.
@vlachienka Pozerala som jedny z tejto značky, aktuálne aj v zľave, tak uvažujem.
@humajnicek kde si ich nasla v zlave? to pre seba potrebujes?
@humajnicek kde si ich nasla v zlave? to pre seba potrebujes?
@mysiarka Ani neviem, dala som do googla a prvé, čo mi vyhodilo, už neviem, aká to bola stránka. Ale tak myslím, že sa dá vždy nájsť nejaká lepšia cena ako v lekárni napríklad. Pre seba. Od pôrodu sa mi tak stáva občas, keď cvičím kardio, tak mi vie cvrknúť 😂 Podľa mňa je to bežné, nehanbím sa za to 😀
@mysiarka Ani neviem, dala som do googla a prvé, čo mi vyhodilo, už neviem, aká to bola stránka. Ale tak myslím, že sa dá vždy nájsť nejaká lepšia cena ako v lekárni napríklad. Pre seba. Od pôrodu sa mi tak stáva občas, keď cvičím kardio, tak mi vie cvrknúť 😂 Podľa mňa je to bežné, nehanbím sa za to 😀
@humajnicek netreba sa za to hanbit. vsak to nie je nic, co by sa nedalo riesit si myslim. a pokial problem trva, tak tiez si s tym vies poradit 🙂
@humajnicek Ak sedí dátum pôrodu, čo máš na profile, tak to už celkom dlho s tým bojuješ. Neriešila si to s lekárom napríklad?
@humajnicek jasne, je to normalne alebo teda bezne. vsak pokial su taketo riesenia, tak preco to nevyuzit. to ked takto vyuzivas len ze pri tom cviceni, tak to ti aj dlho vydrzi, ked sa daju tie nohavicky pouzivat opakovane a prepierat 🙂
@humajnicek jasne, je to normalne alebo teda bezne. vsak pokial su taketo riesenia, tak preco to nevyuzit. to ked takto vyuzivas len ze pri tom cviceni, tak to ti aj dlho vydrzi, ked sa daju tie nohavicky pouzivat opakovane a prepierat 🙂
@mysiarka Možno skúsim. Len dúfam, že to nebude nejak vidno veľmi pod legínami. To neviem ako vyriešim 😂
Pozri rejuvenizacia pošvy a mozes vyriesit svoju inkontinencia. Vela šťastia.
Este keby to poistovna po porode preplaca.
@mysiarka Možno skúsim. Len dúfam, že to nebude nejak vidno veľmi pod legínami. To neviem ako vyriešim 😂
@humajnicek Pod legínami neviem, ale tak doma ti to môže byť asi jedno. A asi aj záleží, že ktoré to prádlo budeš používať. Niektoré sú také že úplne prispôsobivé, pohodlné 🙂 A niektoré zase také, že to už môžeš dať rovno plienku 😅
Pozri rejuvenizacia pošvy a mozes vyriesit svoju inkontinencia. Vela šťastia.
Este keby to poistovna po porode preplaca.
@anaj_janka Neviem si predstavit tu sumu za takyto zakrok 🙏
@tanalyn Presne tej plienky by som sa obavala 😀 To je asi aj dovod, preco to vela zien mozno tak riesit nechce.
@anaj_janka Neviem si predstavit tu sumu za takyto zakrok 🙏
@tanalyn Presne tej plienky by som sa obavala 😀 To je asi aj dovod, preco to vela zien mozno tak riesit nechce.
@nadejna7 prečo? Pozerala si to?
Ked ti to vyriesi problem dlhodobo a ta kvalita zivota.
Taky darcek po pôrodoch
@nadejna7 prečo? Pozerala si to?
Ked ti to vyriesi problem dlhodobo a ta kvalita zivota.
Taky darcek po pôrodoch
@anaj_janka nehovorim, ze to nepomoze, ale znie to celkom neprijemne. aspon teda pre mna. ty si to absolvovala?

@cialota Podľa mňa tie nohavičky na menštruáciu aj inkontinenciu sú si veľmi podobné v princípe, ale asi je rozdiel v savosti a v tom, na aký typ „nehody“ sú určené. Niektoré sú vraj cielene posilnené tam, kde treba, hlavne pri únikoch moču. Takže asi sa oplatí pozerať aj na to, na čo presne sú navrhnuté. 🙂
@pukavica urcite ano. ono do tych inkontinencnych sa da dat este aj vlozka pre posilnenie tej savosti. jednoducho - aby viacej vydrzali 😅