Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky
Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.
@plushika pod plachtu mi to zas príde divné, však to by som musela prezliekať plachtu vždy. Ak ich kúpim, tak ich dám normálne, nech aj splnia to, čo majú. S ktorými ste boli spokojné? Neviem, či ich je nejako viacej druhov.
@barborkabar ahoj moja, trochu opozdena reakcia... dobru skusenost mam s molicare. to keby aj do buducna som potrebovala este kupovat, tak istotne tieto.
@vlachienka Prosím ťa, dajú sa používať aj ako menštruačné? Je to vhodné? Neskúšala si?
@timetotime Dajú sa takto používať. Aj keď teda nie sú priamo na určené, lebo tak moč a krv je rozdiel trochu, ale ako taká poistka pri silnej menštruácii, že máš tampón alebo vložku a ešte tieto nohavičky, tak super. Alebo aj v opačnom prípade slabej menštruácie. To si myslím, že by to utiahli aj samotné nohavičky.
@tanalyn no to neviem, predsa len je to rozdielna tekutina. Však dnes sú nohavičky na všetko, teda aj menštruačné aj očividne inkontinenčné, takže prečo ich teda zamieňať?
@nelinka888 Zamienat nie. Len vyuzit takto, ked sa da. Ked uz ich mas doma, tak preco to nevyuzit 🙂
@mimisram tak ako núdzové, ak ma to prekvapí, alebo nemám pri sebe zrovna iné, je to podľa mňa ok 😉
@timetotime Ahoj, mrzí ma, že som sa k odpovedi nedostala skorej, ale ako pozerám, tak to dievčatá už stihli zodpovedať za mňa. Tiež by som reagovala v tomto zmysle. Dajú sa použiť pri oboch prípadoch a už je už na každej, ako ich bude používať 🙂 Sú prateľné, dajú sa sušiť v sušičke, vydržia dlho tým pádom 🙂
@vlachienka prosim ta, o ktoru znacku sa konkretne jedna? neviem to tu najst. nepotrebujem to zatial nejako urgentne, lebo stale nejako dufam, ze mi s tym lekar pomoze.
@plushika prosím ťa, veľkostne sú ako na tom? Treba kupovať takú ako bežne nosím?
@barborkabar Skus si pozriet, ci nemaju velkostne tabulky uvedene na stranke alebo zbehni do lekarne a poziadaj pani, ci by ich nemohla rozbalit, aby si si to vedela porovnat 😉
@mimisram toto som skusala v jednej lekarni a z hygienickych dovodov mi nic nechceli taketo ukazat.
@moncurienula Ozaj? To mi pride divne. Akoze este pri vlozkach pochopim, ale spodne pradlo? Vsak bezne sa v obchodoch kupuje, je vystavene a da sa aj vyskusat, keby niekto potreboval.
@tanalyn tak nie pri každom kuse oblečenia sedí veľkosť, niekedy je treba kupovať menšie alebo väčšie čísla oproti bežným. Preto sa radšej pýtam😉
@mimisram ono aj ja som sa s tým stretla, že veľmi rozbalovať a ukazovať nechcú takéto veci.
Podla mna je najlepsie riadit sa velkostnou tabulkou priamo od vyrobcu a ak sa rozhodujete medzi dvoma velkostami, tak skor siahnut po tej vacsej, hlavne pri tych inkontinencnych nohavickach je pohodlie dost dolezite, aby netlacili. Ja by som to riesila tak, ze by som si najprv zobrala jedno balenie na skusku a az potom by som dokupovala viac, ked by som vedela, ze mi sedia a vyhovuju 😉

@mysiarka ja neviem, prečo si niekedy ľudia myslia, že no a čo, keď sú starí, že však im to už môže byť jedno, ale podľa mňa opak je pravdou. Niekedy oveľa horšie znášajú takéto ponižujúce veci.