icon

Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky

mashka02
18. jún 2021

Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.

Strana
z9
fednaja
14. apr 2026

@mysiarka ja neviem, prečo si niekedy ľudia myslia, že no a čo, keď sú starí, že však im to už môže byť jedno, ale podľa mňa opak je pravdou. Niekedy oveľa horšie znášajú takéto ponižujúce veci.

plushika
16. apr 2026
@barborkabar

@plushika pod plachtu mi to zas príde divné, však to by som musela prezliekať plachtu vždy. Ak ich kúpim, tak ich dám normálne, nech aj splnia to, čo majú. S ktorými ste boli spokojné? Neviem, či ich je nejako viacej druhov.

@barborkabar ahoj moja, trochu opozdena reakcia... dobru skusenost mam s molicare. to keby aj do buducna som potrebovala este kupovat, tak istotne tieto.

petricienka
21. apr 2026

@plushika A nepretečie to vôbec?

vlachienka
22. apr 2026

@barborkabar Inkontinenčné predsa. Či sa pýtaš na konkrétne?

timetotime
24. apr 2026

@vlachienka Prosím ťa, dajú sa používať aj ako menštruačné? Je to vhodné? Neskúšala si?

tanalyn
28. apr 2026

@timetotime Dajú sa takto používať. Aj keď teda nie sú priamo na určené, lebo tak moč a krv je rozdiel trochu, ale ako taká poistka pri silnej menštruácii, že máš tampón alebo vložku a ešte tieto nohavičky, tak super. Alebo aj v opačnom prípade slabej menštruácie. To si myslím, že by to utiahli aj samotné nohavičky.

nelinka888
28. apr 2026

@tanalyn no to neviem, predsa len je to rozdielna tekutina. Však dnes sú nohavičky na všetko, teda aj menštruačné aj očividne inkontinenčné, takže prečo ich teda zamieňať?

mimisram
4. máj 2026

@nelinka888 Zamienat nie. Len vyuzit takto, ked sa da. Ked uz ich mas doma, tak preco to nevyuzit 🙂

fednaja
4. máj 2026

@tanalyn ja nie som veľmi za takéto zamieňačky, však sú na to určene nohavičky, tak ich na to použijem. Alebo teda inkontinenčné pomôcky použijem len na inkontinenciu. Prečo to zbytočne kombinovať, ako píšete viaceré, proste krv a moč sú rozdielne tekutiny.😉

cialota
6. máj 2026

@fednaja kombinovat a pouzivat halabala isto nie. ale ja som jedny inkontinencne a tam bolo normalne uvedene, ze sa daju pouzivat aj ako menstruacne. vsak zase ked cielene idem nejake kupovat, tak to nebudem kupovat na opacne pouzitie. ale ked je taka moznost...

nelinka888
6. máj 2026

@mimisram tak ako núdzové, ak ma to prekvapí, alebo nemám pri sebe zrovna iné, je to podľa mňa ok 😉

mysiarka
11. máj 2026

@vlachienka Konkretne boli predsa odporucene 🙂

fednaja
11. máj 2026

@cialota pokiaľ je to určené na to aj na iné, jasné, nevidím to ako problém.

vlachienka
13. máj 2026

@timetotime Ahoj, mrzí ma, že som sa k odpovedi nedostala skorej, ale ako pozerám, tak to dievčatá už stihli zodpovedať za mňa. Tiež by som reagovala v tomto zmysle. Dajú sa použiť pri oboch prípadoch a už je už na každej, ako ich bude používať 🙂 Sú prateľné, dajú sa sušiť v sušičke, vydržia dlho tým pádom 🙂

truthy
13. máj 2026

@vlachienka prosim ta, o ktoru znacku sa konkretne jedna? neviem to tu najst. nepotrebujem to zatial nejako urgentne, lebo stale nejako dufam, ze mi s tym lekar pomoze.

plushika
14. máj 2026

@truthy ahoj, ak hladas nejake inkontinencne nohavicky, tak benu lekaren ma teraz akciu na molicare, ze 1 + 1. ja som si objednala. je to fajn akcia si myslim. a mas na fakt dlho tie nohavicky. jedny som mala uz predtym, tak som vedela do coho idem 🙂

barborkabar
14. máj 2026

@plushika prosím ťa, veľkostne sú ako na tom? Treba kupovať takú ako bežne nosím?

tanalyn
18. máj 2026

@barborkabar Ja si myslím, že áno. Nemajú prečo nesedieť 🙂

mimisram
21. máj 2026

@barborkabar Skus si pozriet, ci nemaju velkostne tabulky uvedene na stranke alebo zbehni do lekarne a poziadaj pani, ci by ich nemohla rozbalit, aby si si to vedela porovnat 😉

moncurienula
21. máj 2026

@mimisram toto som skusala v jednej lekarni a z hygienickych dovodov mi nic nechceli taketo ukazat.

mysiarka
25. máj 2026

@moncurienula Ozaj? To mi pride divne. Akoze este pri vlozkach pochopim, ale spodne pradlo? Vsak bezne sa v obchodoch kupuje, je vystavene a da sa aj vyskusat, keby niekto potreboval.

barborkabar
25. máj 2026

@tanalyn tak nie pri každom kuse oblečenia sedí veľkosť, niekedy je treba kupovať menšie alebo väčšie čísla oproti bežným. Preto sa radšej pýtam😉

zavana
26. máj 2026

@plushika Ja som tiez vyuzila tuto akciu a objednala som si ich. 🙂 👍

plushika
28. máj 2026

@zavana super! potom daj vediet, ako si spokojna, ci ti sadli a taaaak 🙂

mimisram
2. jún 2026

@moncurienula Zaujimave. Ja som s tym problem nemala. Skus inu lekaren.

barborkabar
2. jún 2026

@mimisram ono aj ja som sa s tým stretla, že veľmi rozbalovať a ukazovať nechcú takéto veci.

cialota
3. jún 2026

Podla mna je najlepsie riadit sa velkostnou tabulkou priamo od vyrobcu a ak sa rozhodujete medzi dvoma velkostami, tak skor siahnut po tej vacsej, hlavne pri tych inkontinencnych nohavickach je pohodlie dost dolezite, aby netlacili. Ja by som to riesila tak, ze by som si najprv zobrala jedno balenie na skusku a az potom by som dokupovala viac, ked by som vedela, ze mi sedia a vyhovuju 😉

truthy
3. jún 2026

@cialota ja by som si myslela, ze je lepsie mensie vybrat, aby dobre doliehali a tesnili.

cialota
4. jún 2026

@truthy Zase povedzme si, ten rozdiel vo velkostiach nebude taky, aby ti tie vacsie pomaly padali 😉 Radsej za mna volnejsie ako keby mali tie mensie tlacit.

fednaja
4. jún 2026

@cialota to by veru bolo nemilé, ak by to nesedelo presne tak, ako to má sedieť. Len najistejšie je asi, riadiť sa veľkosťami v cm, lebo každý strih od iného výrobcu môže mať iné rozmery.

Strana
z9