icon

Odporúčania na tampóny na kúpanie počas menštruácie

Včera o 07:53

Ďakujem za odporúčania 🙂

anonym_631ef5
Včera o 08:08

@anonym_autor najlepšie sa nekúpať 🤷🏻‍♀️

anonym_a04018
Včera o 08:11

Každý tampón má šnúrku a po tej ti nasaje vodu dnu do tampónu, ak budeš dlho vo vode. Buď hneď po zaplávaní pôjdeš vymeniť, alebo tú šnúrku nechaj zvinutú a šupni dnu aj s tampónom. Ja som takto bola pri vode aj 3-4 hodiny.

luciaruz
Včera o 08:37

Absolútne bez problémov pouzivam roky rokúce tampóny ked sa ide k vode. Najviac dôverujem O.B., kludne aj tie 4 hodky vydržal. Na vécko vymenit a pokračuje sa dalej. Nikdy som s tym nemala problém. A rada akoze sa nekúpať...zase odpoveď na čo sa nikto nepytal

anonym_a04018
Včera o 08:40

A keď sa pýtaš na značku, o b. ProComfort.

zuzanaete
Včera o 08:41
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 Nadtastie zijeme v dobe, kedy mat menzes neznamena, ze clovek stravi dovolenku na lehatku.

simsalabim
Včera o 08:45
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 z akeho dovodu by sa nemala kupat?

@anonym_autor ja si neviem vynachvalit kalisok.

anonym_631ef5
Včera o 08:57
@zuzanaete

@anonym_631ef5 Nadtastie zijeme v dobe, kedy mat menzes neznamena, ze clovek stravi dovolenku na lehatku.

@zuzanaete na dovolenku sa dá ísť aj v iný čas, než cez menštruáciu.

anonym_cde45a
Včera o 09:05
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 Divný názor. Aspoň za mňa.
Mám dve dcéry ms máme každá v inom čase. Keď v januári zaplatím dovolenku ešte netuším ktora keby bude mať svoje dni v júli či v auguste. Ja v perimenopause už nemám pravidelný ciklus dievča ešte školáčky tiež nemajú.
Ale ty si zrejme dokonalá ty to zvládneš. Gratulujem

luciaruz
Včera o 09:08
@anonym_cde45a

@anonym_631ef5 Divný názor. Aspoň za mňa.
Mám dve dcéry ms máme každá v inom čase. Keď v januári zaplatím dovolenku ešte netuším ktora keby bude mať svoje dni v júli či v auguste. Ja v perimenopause už nemám pravidelný ciklus dievča ešte školáčky tiež nemajú.
Ale ty si zrejme dokonalá ty to zvládneš. Gratulujem

@anonym_cde45a aj za mňa. Je 21 storočie, moznosti sú.

veselo_neveselo
Včera o 09:09
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 niekedy si nevyberies. Ved teraz sa letne dovolenky kupuju pol roka aj viac dopredu, posuvat sa tak lahko nedaju. To je co za nazor, ze kvoli menzesu posuvat dovolenku.

zuzanaete
Včera o 09:10
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 Nie kazda zena ma cyklus ako svajciarske hodinky a dovolenky sa bookuju aj 3/4 roka dopredu. V ramci timov sa ludia pocas leta musia prestriedat. Niekde maju nariadene celozavodne dovolenky. Takze nie vzdy sa da dovolenka prisposobit cyklu zeny.

anonym_cde45a
Včera o 09:12
@luciaruz

@luciaruz ja viem mne to písať nemusíš. Ale 13r nej babe nebudem dávať tablety na posunutie cyklu ani antiku.

veselo_neveselo
Včera o 09:12

@anonym_autor uplne akykolvek tampon bezne pouzivas. Ak nepouzivas ziadny, tak si kup z tych najvacsich znaciek ob, tampax, kotex, podla sily menstuacie a vyskusaj si, ktory ti ako sadne, ako sa zavadza apod.
Dolezite je po plavani ho ist vymenit, ale inak mozes byt vo vode ako dlho chces 🙂

sara07
Včera o 09:28

dm čo su špecialne tampony do vody
samozrejme hned menit

sara07
Včera o 09:30
@zuzanaete

@zuzanaete ano na lehatku v bombardakoch alebo kratasoch
tieto časy naštastie už skončili

sara07
Včera o 09:31
@luciaruz

@luciaruz nebude do seba pchat lieky aby som posunula menzes .. v perinomenopauze ked nevieš kedy ako , raz skorej raz neskôr
načo ...

anonym_1bf38d
Včera o 12:12
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 hej, lebo to sa da uplne perfektne kazdemu naplanovat, ze...🙃.
Mne to aj vlani po rokoch, co sme sli na dovolenku, tak hlupo vyslo a nebolo toho, aby som sa nekupala v mori. Bohuzial, mali sme pokazene auto vyse 3/4 roka, chceli sme ist do HR (mame 4 deti, takze 7 miestne auto), museli sme sa prisposobit tomu, plus sli s nami svokrovci, ti mohli kvoli opatrovaniu babicky len po urcitom datume, ako mala ona vysetrenia, tak to vyslo na poslednu chvilu tak, ze som akurat mala menzes. Nakoniec sme tam boli 5 dni, lebo babicka zomrela a vracali sme sa predcasne. Takze som to absolvovala s tamponmi. No a tento rok uz do toho zasahuje dcera, dostala prvykrat teraz, takze ktovie, ako to este jej bude vychadzat, to moze byt hala bala este. Plus, ak zena pracuje, dovolenky sa planuju aj vopred a ked nema uplne pravidelny cyklus, tak planuj. Mudre jak radio niektore zeny... a nie kazda berie HAK, aby si to mohla poposuvat alebo nechce do toho umelo zasahovat.
Su rozne priciny.
Takze na taketo pripady su dobre pomocky ako tampony atd., mne osobne vyhovuju tiez OB. Nesmu byt take "chlpate", co sa hned rozpadavaju. Tieto drzia tvar. A hej, tu snurku treba schovat, nech nesaje vodu.

anonym_631ef5
Včera o 12:15
@veselo_neveselo

@anonym_631ef5 niekedy si nevyberies. Ved teraz sa letne dovolenky kupuju pol roka aj viac dopredu, posuvat sa tak lahko nedaju. To je co za nazor, ze kvoli menzesu posuvat dovolenku.

@veselo_neveselo nikdy som si nekupovala dovolenku pól roka dopredu 🤣 zbytočne prepálené sumy

anonym_631ef5
Včera o 12:16
@anonym_1bf38d

Mne to aj vlani po rokoch, co sme sli na dovolenku, tak hlupo vyslo a nebolo toho, aby som sa nekupala v mori. Bohuzial, mali sme pokazene auto vyse 3/4 roka, chceli sme ist do HR (mame 4 deti, takze 7 miestne auto), museli sme sa prisposobit tomu, plus sli s nami svokrovci, ti mohli kvoli opatrovaniu babicky len po urcitom datume, ako mala ona vysetrenia, tak to vyslo na poslednu chvilu tak, ze som akurat mala menzes. Nakoniec sme tam boli 5 dni, lebo babicka zomrela a vracali sme sa predcasne. Takze som to absolvovala s tamponmi. No a tento rok uz do toho zasahuje dcera, dostala prvykrat teraz, takze ktovie, ako to este jej bude vychadzat, to moze byt hala bala este. Plus, ak zena pracuje, dovolenky sa planuju aj vopred a ked nema uplne pravidelny cyklus, tak planuj. Mudre jak radio niektore zeny... a nie kazda berie HAK, aby si to mohla poposuvat alebo nechce do toho umelo zasahovat.
Su rozne priciny.
Takze na taketo pripady su dobre pomocky ako tampony atd., mne osobne vyhovuju tiez OB. Nesmu byt take "chlpate", co sa hned rozpadavaju. Tieto drzia tvar. A hej, tu snurku treba schovat, nech nesaje vodu.

@anonym_1bf38d vieš mne mňa nazhromaždiť tvoj životný príbeh? Kto chce si vie veci prispôsobiť, niesi otrok.

sissy27
Včera o 13:07
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 menstruacie je zalezitost na niekolko desatroci, kazdy mesiac. Neexistuje, aby som sa tym nechala nejako obmedzovat, je to prirodzena sucast zivota. Cestujem niekolkokrat rocne, plavam - to akoze budem vynechavat treningy a letenky kupovat podla menzesu? No fakt nie, na to je zivot prilis kratky.

sissy27
Včera o 13:09

@anonym_autor akekolvek. Len si ich nepomyl s tamponmi na plavanie - tie su napustene vazelinou, takze nesaju, nie su urcene na menstruaciu. Ja mam najradsej asi o.b. alebo tampax s aplikatorom - tie vyuzivam presne na dovolenkach alebo miestach, kedy si tampon menim na verejnych toaletach, je to hygienickejsie.

sara07
Včera o 13:45
@sissy27

@anonym_autor akekolvek. Len si ich nepomyl s tamponmi na plavanie - tie su napustene vazelinou, takze nesaju, nie su urcene na menstruaciu. Ja mam najradsej asi o.b. alebo tampax s aplikatorom - tie vyuzivam presne na dovolenkach alebo miestach, kedy si tampon menim na verejnych toaletach, je to hygienickejsie.

@sissy27 nie je pravda, tie do vody su aj druhy ked maš menzes , dokonca s nimi dáš aj prvy den , len samozrejme často menit

anonym_e2be5d
Včera o 13:48
@anonym_1bf38d

Su rozne priciny.

@anonym_1bf38d ja som brala hak ale nikdy som s nou nešaškovala aby som si posuvala menzes ..

oblecenie99
Včera o 14:02

Ak sa pýtaš na značku, tak je to viac menej jedno, použi normálne takú, ktora ti bežne vyhovuje. Od svojich cca 13.ich rokov používam aj tampóny, aj na kúpalisku. Naučila som sa to používať, lebo som odmietala v lete sedieť na deke v kraťasoch v krvavej vlozke, brrrrrrr. Beriem už pomaly desaťročia HAK (čiže termín je viac menej istý vždy), ale v živote mi nenapadlo šaškovať s posúvaním a špekulovať kvôli menštruácii na dátume dovolenky. Jeden jediný raz som posúvala umelo, kvôli svadbe, aby som.pochopitelne nemusela riešiť v ten deň v tých veľkých šatách ešte aj výmenu tamponov. Seriózne sa neviem rozpamatat, či som vôbec mala či nemala na predchádzajúcich dovolenkách, lebo to beriem absolútne prirodzene, že ho niekedy mám, proste tampón je poruke vždy, aplikuje sa a ide sa.

anonym_631ef5
Včera o 14:19
@sissy27

@anonym_631ef5 menstruacie je zalezitost na niekolko desatroci, kazdy mesiac. Neexistuje, aby som sa tym nechala nejako obmedzovat, je to prirodzena sucast zivota. Cestujem niekolkokrat rocne, plavam - to akoze budem vynechavat treningy a letenky kupovat podla menzesu? No fakt nie, na to je zivot prilis kratky.

@sissy27 ja sa neobmedzujem, tiež cestujem každý mesiac niekam, cvičím skoro každý deň. Dá sa to aj bez tampónov v bazénoch a mori, fuj.

beronsche
Včera o 14:32
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 si naozaj vtipná...
Najmä, ak to potrebuješ naplánovať mesiace dopredu a máš nepravidelnú menštruáciu..

domiklik
Včera o 15:05
@anonym_631ef5

@anonym_631ef5 už si predstavujem ako sa moja 4 členná domácnosť prispôsobuje môjmu menzesu 😃 hlavne keď letnú dovolenku plánujem min pol roka dopredu

keitlinka
Dnes o 14:38

Odporúčam vyskúšať menštruačné plavky! Netreba stresovať s tampónmi 🤗 ja mám značku Lunamia - sú super! Zatiaľ skúšané len vo vani (1.krát na skúšku 😅) a potom viackrát v bazéne, a nikdy nesklamali 🤓

daja07
Dnes o 14:47

Skus kaliskok a menstruacne plavky. Ak chces silou mocou tampon, tak asi nieco co pouzivas a s vyssou savostou ako zvycajne. Ja som bola kedysi tak na dobolenke s tamponmi. Potrebujes priestor na vymenu tamponu niekde blizko. Treba si sledovat ako dlho si s nim vo vode. S kaliskom je to o dost konfortnejsie. Menstruacne plavky ako poistka (ja nemam skusenost) mozu byt fajn