icon

Opakované E.Coli v pošve

marylinnnn
29. jún 2022

Čaute baby - mám pre Vás otázku. Už viac ako polroka trpím na E. Coli. Môj gynekológ mi predpísal dvojo antibiotík, ktoré nezabrali, iba mi všetko zhoršili. Teraz mi dal liečbu, aby som brala len probiotiká+pila veľa acidofilného mlieka. Je to riadna pálka, stále do tohto dávať €. Najhoršie je to neustále nutkanie na močenie :( Plus som si dnes našla vo výtoku krv a tú ja nikdy nemávam. Neviete, čo s tým? Bojím sa aby to nebol zápal.

Strana
z2
alenka1967
7. mar 2023

@bobsent
@sunshine
@bobsent ahoj tiež si mala eccoli v pošve?

alenka1967
7. mar 2023

@ivka973 Ivka ale Ty di mala eccoli v pošve lebo ja sa toho nemôžem zbaviť

alenka1967
7. mar 2023

@bobsent
@bobsent prosím ťa ovestin ti predpísal doktor mne tiež pomáha vitangyn C ale nevylieci stále citim dole tlaky alebo niečo také čo neviem ani definovať keď sa to premnozi tak to ide do močového mechúra a zasa nolest.... Ty si da z tej pliagy znavila? Prosím ťa napíš mi ako si to striedala alebo ako mam postupovať ka to mám už 15 rokov z menšími predtabkami stále som si myslela že je to močový mechúr aj nato ma liečili antibiotiká som dobrala ale ten pocit dole zostal až 2 roky dozadu som prišla na to ze je to v pošve

dd99
7. mar 2023

@ivka973, @bobsent, sunshine_18

Vdaka 🙂 naozaj velka pomoc. Ja som zatial mala lokalne atb len raz (Macmirror), lekar bol presvedceny ze su to kvasinky, no uz parkrat vysla ecoli (ojedinele), raz enterokok, predtym stafylokok a aj corynebacterium. Dr mi moc atb davat nechce, skor probiotika.

Mali ste prosim zapal v posve alebo moc cestach? A zapal ste mali vkuse resp prisiel/odisiel? Ja ho mam neustale, zacalo to svrbenim v lete, a prislo palenie, stipanie, pri moceni nie, chodim vsak castejsie na toaletu.

Uz som zufala :( som uz mesiac bez cukru, bielej muky a cez 2 tyzdne na prisnej diete ako pri candide, beriem cipky Gyntima forte probiotica ktore trosku ukludnuju vdaka salvii a cajovnik.oleju. Zlepsenie trosku - ale ten pocit nekomfortu a mierne palenie/svrbenie je tam stale. Taktiez obcas krv vo vytoku, prip ruzovy/hnedy hlavne pred menstruaciou asi 10 dni.

sunshine_18
7. mar 2023

@dd99 presne viem o com píšeš a ako sa cítiš ja už som bola zúfalá, plakala som kvôli tomu skoro každý deň.. Bolesti som mala neustále 3 roky vkuse nepomáhalo atb, vitamíny, masticky, čaje, probiotika, krémy nic.. Najprv mi zistili masívne rozšírenú e coli v pošve aj v močových cestach (cikala som už biele) = následovala liečba biseptol atb, ciphin, doxyhexal, zinnat, ešte nejaké atb už si nepamätám názov, macmiror perorálne aj do pošvy a to všetky som brala opakovane !!!, z pošvy sa mi preliecilo chvíľu som s tým mala pokoj ale prišli kvasinky a v močových cestach stále e coli.. Takto to bolo 2 roky.. Blokurimu som pila nakvnanta.. Vymenila urológa aj gynekologicku, skúšala som aj čínsku medicínu (minula som tu cca 900-1000€)o tom koľko stali všetky lieky ani nehovorim.. NEPOMOHLO NIČ... Na imunológií som dostala lieky na imunitu no žiadny extra výsledok to nemalo.. Napokon som dostala atb cyprofloxacin môj zázrak z neba, po 3 rokoch som nemala bolesti - modlila som sa nech to tak ostane, počas liecby som si vkladala gynimun probiotika do pošvy plus som 2 krát denne ráno / večer jedla gynimun probiotika.. Po dobratí atb preventívne pijem blokurimu.. Co sa týka jedálnička ( z vlastnej skúsenosti to efekt nemá, jedz všetko podla chuti) dôležitý je aj spánok.. A po veľkej potrebe používať vlhceny toaletný papier a hneď do sprchy.. Gynimun probiotika sú lepšie ako Gyntima - tiež vlastná skúsenosť 🙂 držím silno palce..

dd99
8. mar 2023

@sunshine_18 to si mala fakt rozsirene v neskutocnej forme, mrzi ma to ale tesim sa s tebou ze nakoniec zabral Cyprofloxacin 😊 dobra info aj pre mna. Ja mam ecoli (zatial) ojedinele, viem ze v takom pripade to dr riesit nechcu, aj ked moja vseobecna povedala ze “ecoli v posve nema co robit” - tak to idem rychlo riesit s gynekologom, nech dame tie lokalne atb, mozno to pomoze. Dnes budem mat kultivaciu stolice a mocu vysledky a aj podla toho budem vediet co dalej 🙏🏻 mam tam vsak aj to corynebacterium, stafylokok je aktualne koagulaza neg co znamena negativny cize ten by to nemal byt
Tie probiotika Gynimun co pises, 2x denne aj vecer na prehltanie, moze sa to v takom mnozstve? Ja som uz az paranoidna, ci z toho nevznikne tzv laktobaciloza pre zmenu 🙈😅

sunshine_18
8. mar 2023

@dd99 nie 2 ráno a 2 večer ale 1 ráno a 1 večer

ivka973
8. mar 2023

@dd99 ahoj. Ja si nepamätám ako to začalo ale mala som zápal v močovej trubici neskôr aj v mechuri

ivka973
8. mar 2023

@alenka1967 mala som zápal ktorý sa rozšíril aj do močového mechúra. Takze pravdepodobne som ho mala všade. Ak sa dostane do močového mechúra je to nebezpecne

bobsent
8. mar 2023
bobsent
8. mar 2023

@alenka1967 zbavila e coli, prišlo iné, proteus:(

bobsent
8. mar 2023

@dd99 ja som mala stále atb:( a stále bolo len horšie, okrem obdobia keď som brala hormonálny ovestin. Mne prvý pomohol silver caps. lenže ja som v prechode, takže sa mi to neregeneruje: ako má:( do 45ky som žiaden problém nemala.

anos18
9. jan 2024

@ivka973 ahoj, prosím ťa, ten petržlenovy čaj si varíš z vňate?

tinota
23. aug 2025
@bobsent

@dd99 ja som mala stále atb:( a stále bolo len horšie, okrem obdobia keď som brala hormonálny ovestin. Mne prvý pomohol silver caps. lenže ja som v prechode, takže sa mi to neregeneruje: ako má:( do 45ky som žiaden problém nemala.

@bobsent co vam pomohlo?

bobsent
25. aug 2025
@tinota

@bobsent co vam pomohlo?

@tinota v podstate iba autovakcína...nič. iné. ale ešte ju beriem a nemám kontrolné stery

tinota
3. nov 2025
@bobsent

@tinota v podstate iba autovakcína...nič. iné. ale ešte ju beriem a nemám kontrolné stery

@bobsent kto vam ju dal robit? Prešlo vam to?

bobsent
4. nov 2025
@tinota

@bobsent kto vam ju dal robit? Prešlo vam to?

@tinota Dobrý deň, robia to na lekárskej fakulte UK BA, musí to ale odporučiť imunológ,potrebné sú stery.Vybavovala som všetko sama. Poisťovňa mi ju schválila. Som po ročnej liečbe, čakám na výsledky kontroly. Počas roka som atb nebrala

Strana
z2