Opakovaný dermoid na vaječníku
Ahojte píšem sem len preto že som zúfalá a nemám sa komu vyrozprávať a ťaží ma to tak prosím trošku súcit nie hejty 🙂 . Pred dvomi rokmi som mala na oboch vaječníkoch podľa sona len na pravom dermoid nezhubny nádor ,pri operácii zistili že nádor bol na oboch vaječníkoch . Nádory zobrali spolu aj s časťou vaječníkou , nakoniec to bolo nezhubné, len skúsenosť v nemocnici otrasná ten kateter na moc mi zaviedli namiesto do močového mechuru do posvy a bolesti brucha setricka mi neverila že ma boli brucho cítila som že proste mam plný mechúr až po naliehani po 3 hodinách prišiel doktor spravil sono a zistil že mám mechúr plný a moc neodteka. Keď ma prepustili domou po operácii tak doma pri cikani sa mi roztrhal stích začal som krvácať a doktorka na oddelení mi to zašila len tak bez uspatia no proste cele zle dva týždne som sa dávala dokopy , chodila som pravidelne na kontroly a teraz po pol roku od poslednej kontroly znova dermoid ale na ľavom už ma 3,5 cm čiže za pól roka sa vytvoril a čaká ma zase ten kolotoč a ja mám neskutočný strach . A čo bude zase po operácii? A vráti sa mi to znova proste každá kontrola u gynekológa je plná strachu iba chudnem vravela som mu aby mi odstránili oba vaječníky ale to neurobia keďže som mladá 35 , jedno dieťa mám aj to s autízmom aj sme sa rok snažili o druhé ale myslím že kvôli tomu že časť vaječníkou bola odstránená som už neplodná a už ani dieťa nechceme a dotoho zistili aj mužovi na krku cystu aj ona bude musieť ísť na operáciu , máme malého 5 ročného syna a nemá nám kto pomôcť s ním nemáme nikoho len sami seba cítim sa strane zle je tu niekto kto to mal podobne s tými vaječníkmi je niečo čo by pomohlo fakt som zúfalá
@anonym_autor najlepsie vsetko vybrat. ak nie je ina moznost. nech to dobre dopadne. 🍀
@balerina2025 nechcú mi všetko vybrať kvôli tomu že som mladá 35 rokov a že vaječníky produkujú hormóny ktoré telo potrebuje čože príde menopauza lenže ja takto tŕpnuť celý život a chodiť každé dva tri mesiace na kontrolu a žiť v strachu už nevládzem psychicky máme toho dosť naozaj doma a nie ešte toto
35 rokov to nie je tak mladá. Veĺa žien je aj prirodzene v menopauze pred 40. Budeš brať hormony a bude vsetko ok.
@balerina2025 nechcú mi všetko vybrať kvôli tomu že som mladá 35 rokov a že vaječníky produkujú hormóny ktoré telo potrebuje čože príde menopauza lenže ja takto tŕpnuť celý život a chodiť každé dva tri mesiace na kontrolu a žiť v strachu už nevládzem psychicky máme toho dosť naozaj doma a nie ešte toto
@anonym_autor chod na ustav Sv alzbety V BA na onkogynekologiu, su super
@anonym_autor pre nich ma vyznam stale ta '' kochat''? mame v rodine podobne veci a vsdy vsetko vycistili a zeny mali pokoj. ❤🍀 myslim to v dobrom. menopauza ti moze prist coskoro, oni vedia aky mas pocet vajiciek?
a este ked pises ze to psychicky nedavas, nie je o com :( podla mna sa porad so psychiatrom ci psychologom. chapem ze ti to je neprijemne. a chapem ze nema chut toto riesit znova a znova.
kopec zien berie hormony cely zivot v pohode HAK ..a nehovorim ze to je zdrave ale pokial ta to ma psychicky nicit, ver ze nie je nic horsie ako chronicky stres....
podla mojho nazoru sa porad s viacerymi lekarmi. toboz ked dalsie dieta neplanujete...
35 rokov to nie je tak mladá. Veĺa žien je aj prirodzene v menopauze pred 40. Budeš brať hormony a bude vsetko ok.
@anna777115 ja viem že 35 rokov už mladá niesom ale doktor vaječníky odmieta vybrať keďže podľa jeho slov som mladá

@anonym_autor najlepsie vsetko vybrat. ak nie je ina moznost. nech to dobre dopadne. 🍀