icon

Opakovaný zápal močových ciest

janagontkovic
20. jan 2023

ahojte ❤️
idem na vas s takou prosbickou. Nikdy v mojom zivote som nemala taketo problemy co sa tyka nejakeho zapalu alebo take cosi, vzdy som bola na seba opatrna a davala som si pozor hlavne na imunitny system. ale cim sme starsi tym viac chorob pribuda ako sa povie. Od minuleho roka sa mi objavil taky “nesvar” a to opakovany silny zapal mocovych ciest. Uz to doslo az k hyperaktivnemu mocovemu mechuru. Teraz v zimnom obdobi sa to vyskytuje castejsie. Zacalo to niekedy tesne po lete a nemozem sa toho zbavit, problem je, ze nebola som este u doktora pretoze si myslim ze sa to vzdy da nejako podomacky zastavit. Uz ked citim jeden tyzden ze sa to nevratilo tak mi je lepsie ale je to ako tyzden co tyzden zhruba dva dni. Pred menzesom a po menzese. Neviem ci je to aj zo stresu, lebo momentale mam rusne obdobie, co sa tyka stahovania sa. Davam si pozor na seba, teplo sa obliekam, dlhe kabaty nosim, v ponozkach aj spim cez noc, ze nohy nemam studene. Pri styku s partnerom sme obaja opatrny a hygiena je u oboch na maximalnej urovni. Pijem hodne urologicke caje, kadejake doplnky s brusnicami a brusnicove dzusy. Tyzden je dobre a na druhy tyzden dva tri dni trpim ale tak ze neskutocne. Co chvilu musim utekat na malu potrebu, nutkanie na malu potrebu je asi hodinu v kuse kym sa to trosku neupokoji a ked lezim tak je dobre ale ked vstanem a robim nieco alebo chodim a som niekde vonku tak je to k nevydrzaniu. uz sa to dostalo do stadia kedy chodim na malu potrebu 10 krat denne ak sa da. Raz je to horsie a raz lepsie. Tak neviem ale je to bolest, palenie, davnejsie som uz aj krvave mala, musim neustale chodit mocit. A uz sa mi na verejnosti stalo ze mi unikol moc. Tak neviem, ci ist ku gynekologicke alebo rovno si pytata antibiotika alebo co. Nechce sa mi do toho lebo nemam rada doktorov.

kalifka
20. jan 2023

@janagontkovic hneď na začiatok otázka bol vyšetrení aj partner? Lebo ak nepoužívate prezervatív, môžete si takto navzájom odovzdávať dokola. Ja sa liečim už na chronické zápaly tretí rok.

janagontkovic
autor
20. jan 2023

@kalifka pouzivame ochranu. pretoze neberiem osobne ziadne antikoncepcie. Tak neviem teda ze cim to moze byt sposobene. Treti rok? fuuuh tak to je uz ale doba..

kalifka
20. jan 2023

@janagontkovic ja mam leukepeniu a preto sa mi to vracia, ale zbavila som sa baktérií, hlavne eccoli ta si urobila v močovom mechúra " hniezdo".
Treba vylúčiť baktérie, ci nemáš a najlepšie odoberie urolog vzorky s močového mechúra. A potom aj smer imunológia. Inak mala rada, vždy sa milovať s lubrikacnym gelom na olejovej báze. Ja uz som teraz pol roka nemala - klop klop klop.
Inak skus s gymbeam.sk objednať čistú D - manozu to su lieky a každý večer jednu pred spaním.

zuzickazah
21. jan 2023

@janagontkovic treba navstivit urologa, antibiotika a sono nech ti pozrie aj oblicky, plus D manoza z lekarne,

taktotedanie
21. jan 2023

Toto uz po domacky nejde, koledujete si o pyelonefritidu, zapal obliciek, zivot ohrozujuci stav
Navstivte konecne lekara

euka210
21. jan 2023

@janagontkovic ako nezvyknem byt hnusna, ale krv v moci a Ty nejdes k dr? Co, chces sa dopracovat ku chronickemu zapalu ci horsie?
Uz si mala davno vybrat Atb a byt pod kontrolou urologa.
Moj manzel maval casto zapaly, lebo pri praci sa spoti, chlad... a uz bol zapal. Po case mu urologicka dala nejake lieky na prevenciu, akusi ochranu mocovych ciest...par rokov bol klud s tym. Dava si pozor v praci aj doma, prezlieka sa aby nebol dlho spoteny a nenachladil krize.

lylyjana
21. jan 2023

@janagontkovic chod isto k lekarke, lebo to nie je normalne, ze mas taketo problemy a este si nebola vysetrena. A potom mozes zacat brat aj Renol kvapky, ber ich 3 tyzdne. Mne vzdy zaberu ked len trosku citim stipanie

koticka
21. jan 2023

D-manozu dlhodobo, kvapky Urolesan, URIX z firmy Calivita, dostatočný pitný režim, po styku okamžite vymočiť a dať sprchu. Pred stykom taktiež poumývať sa. Ak je akútny zápal určite smer dr a antibiotiká. Urológ môže predpísať antibiotiká pred každým stykom - to bol môj prípad ale odmietla som. Pomohlo mi čo som písala vyššie + milujeme sa nie každý deň. Držím palce, je to naozaj veľmi nepríjemná záležitosť.

koticka
21. jan 2023

Ešte skús potrieť produkt WaterPill z firmy Astravia