icon

Opakujúca sa mykóza

26. okt 2025

Ahojte, prosím vás máte niekto chronickú mykozu? Vždy som mávala mykózy od 15tich, ale to bolo tak raz za rok a postupne sa to začalo zvyšovať, teraz mám 21 a vravia sa to každý jeden týždeň už som vyskúšala skoro všetko, moj lekár to rieši tak, že mi zakaždým dá daku masť alebo capiky a probiotiká a urobí kultiváciu a zakaždým tam vyjde Candida. Dokonca aj po oralnom Flukonazole sa to vráti po týždni. Dolu sa neumývam už ani mydlom, iba čistou vodou. Používam prášky na báze mydla konkrétne Sonnet ten modrý. Pustím aj paru. Ak mám kramy tak používam vložky s aniónmi alebo menštruačné nohavičky. Tampóny nepoužívam. Dala som si spraviť u odvodeného vyšetrenie aj na cukor aj železo aj minerály atd ten základ a vsekto ok. Neberiem zatiaľ žiadne lieky ani teda okrem tých čo mi predpise gynekológ. Ale ja už ani neviem čo mám robiť s týmto však ja nemám ani sexuálny život s mojim priateľom. Nie nemôže byt nosič keďže som to za prvé mala už aj pred ním a za druhé vždy mu moj lekár predpise Flukonazal tabletky. Čiže je čistý. Ja som toto riešila aj s inými lekármi, ale oni povedia, že nevedia, že si mám nájsť príčinu a hľadať, ale ja mám pocit, že som urobila dosť a stále robím.

anonym_c30a57
26. okt 2025

@anonym_autor ja keď som mala ten problém pre liečili sme sa obaja naraz mastickou. Ale už neviem jej nazov😵🤦‍♀️ ja som mala z toho až zápaly močových ciest non stop, kým sme sa s partnerom spoločne nepreliecili

autor
26. okt 2025
@anonym_c30a57

@anonym_autor ja keď som mala ten problém pre liečili sme sa obaja naraz mastickou. Ale už neviem jej nazov😵🤦‍♀️ ja som mala z toho až zápaly močových ciest non stop, kým sme sa s partnerom spoločne nepreliecili

@anonym_c30a57 ja som mala lieky aj 3.stupna, obaja tiež preliečení a ani sme spolu nespáliť a znova mám mykozu

any3108
26. okt 2025

@anonym_autor v skratke mávala som problémy 10 rokov ako popisujes ty
Lekár dával.len mastičky dokola
Pomohol až pôrod
Po prvom pôrode po mykoze ani stopy a je tomu už 4 roky

deedol
26. okt 2025

co okrem liekov si este skusala? nech nepisem zbytocne, ak to uz mas davno odskusane 🙂 napr. protikvasinkovu dietu, oralne aj vkladacie probiotika... ako peries spodnu bielizen? aku pouzivas? ake vsetky lieky si mala? mozno by som okrem gyn skusila este imunologa.

angieart71
Odpoveď bola odstránená
krasneleto
27. okt 2025

@anonym_autor davas si pozor na cukor? tesne oblecenie? bielu muku? prekyslenie organizmu? beries nieco na obnovu mikroflory v posve, alebo vzdy len antimykotika? skus napisat viac.

autor
27. okt 2025
@krasneleto

@anonym_autor davas si pozor na cukor? tesne oblecenie? bielu muku? prekyslenie organizmu? beries nieco na obnovu mikroflory v posve, alebo vzdy len antimykotika? skus napisat viac.

@deedol
@krasneleto snažím sa dávať si pozor na cukor, ale až tak moc to obmedziť neviem už som závislá, ale postupne to uberam. Okrem liekov len vitamíny a probiotiká, ale nejaké výživové doplnky konkrétne na mykózy nie. Bielu múku jem. Prekyslenie organizmu ? Vždy po liečbe si dávam probiotiká dolu Gynflor. Oblečenie periem bez avivaze a a prášok detsky alebo ten Sonnet čo je na mydlovej báze. Na imunologii som bola urobili mi vyšetrenia, ale nič nezistili, jedlo na ktoré som alergická nejem. A tie tabletky mastičky nuž Nystatin, Flukonazal, Nifuratel, Gynazol, Clortimazolum, Fluomizin, ..

rozpravocka
27. okt 2025

Mavala som to podobne... Nič nezaberalo a furt sa to vracalo.... Nakoniec to bolo spôsobené intoleranciou na jedlo (v mojom prípade na kazein, ktorý mi sposoboval zapaly v čreve.) Odkedy som vysadila kompletne vsetko mlieko, tak som mykozu nemala.... Uz to su viac ako dva roky. Mozno by bolo dobré pozrieť sa aj tymto smerom 😀

anonym_6dc76f
27. okt 2025

@anonym_autor fluconazole ak ma pomoct pri opakujucich sa mykozach, treba uzivat aspon pol roka, prve tri tabletky s odstupom 3 dni, a potom raz tyzdenne. Gynoflor preventivne nasadit kazde tri dni dlhodobo.

anonym_63ea70
27. okt 2025

@anonym_autor Mykozu som mala skoro permanentne. Ale pochybnosti o partnerovi som nemala nikdy ziadne. Partner mi odisiel zo zivota a s nim aj mykoza. Akoby bicom pleskol. Odvtedy NIC. 5 rokov. Zato informacie o jeho paralelnom zivote sa vynaraju doteraz.
Tolko moja skusenost.

hopsas
27. okt 2025

@anonym_autor odstran cukor aleze úplne... bude to ťažké ale dá sa. .môj prípad

krasneleto
28. okt 2025
@anonym_autor

@deedol
@krasneleto snažím sa dávať si pozor na cukor, ale až tak moc to obmedziť neviem už som závislá, ale postupne to uberam. Okrem liekov len vitamíny a probiotiká, ale nejaké výživové doplnky konkrétne na mykózy nie. Bielu múku jem. Prekyslenie organizmu ? Vždy po liečbe si dávam probiotiká dolu Gynflor. Oblečenie periem bez avivaze a a prášok detsky alebo ten Sonnet čo je na mydlovej báze. Na imunologii som bola urobili mi vyšetrenia, ale nič nezistili, jedlo na ktoré som alergická nejem. A tie tabletky mastičky nuž Nystatin, Flukonazal, Nifuratel, Gynazol, Clortimazolum, Fluomizin, ..

@anonym_autor obmedzit biely a rafinovany cukro na minimum. to je zivna poda pre mnozenie candidy... biela muka takisto je nevhodna... zaradit oregano v tabletkovej forme, olej je hnusny ...echinaceu kazde nohavicky prezehlit, napouzivat parfumovane vlozky, mydla, nic... bohuzial som mala mykozu kazdy mesiac... akonahle som ukoncila jeden vztah, odvtedy 12 rokov neviem co je mat mykozu, dokonca ani v tehotenstve ked mi isli biele rozky a cokolada pod ruku jedna radost... bohuzial nelieceny partner, ktory spaval s kadekym mi to vzdy vratil... robila som si aj kupel v koncentrovanej sode bikarbone alebo octe... prekyslenie organizmu ma uzky suvis so stravou a zivotnym stylom - nedostatok zeleniny, naopak vela cukru . malo spanku, alkohol, vysmazane a spracovane jedla, vela soli.. vsetko so vsetkym suvisi...

alison11
28. okt 2025

@anonym_autor Ak jedávaš sladkosti,a kysnuté jedlá obmedz ich.Candida je prekyslené telo z cukru a histamín obmedz jedlá obsahujúce histamín a skrytý cukor.daj si detoxikačný čaj,púpavový čaj veľa vody pi prečisti si telo.

zara3
31. okt 2025

Rovnaky problem moja, mne pomohla hormonalna antikoncepcia Mirena. Mam ju mesiac a konecne sa citim byt trochu normalna ufff. Rok som mala aj 5x do mesiaca mykozu, mam aj adenomyozu. Dookola som pouzivala canesten, clotrimazole ... ale je to len pomoc na par dni. Pokial nechces babatko, zapremyslaj nad hormonalniu liecbou.