Opakujúce mykózy

16. aug 2020

Ahojte. Píšem anonymne, lebo sa priznávam že sa hanbím a chodia tu aj príbuzné z rodiny.. Prosím vás ak máte niekto s týmto skúsenosti, že by ste mi poradili.. Mam opakujúce sa mykozy. Doktor mi dal na to macmiror, zabralo ôk pohodicka. Teraz asi mesiac dozadu som mala chyteny mechúr, tak mi obvodná dala ATB.Brala som aj probiotika aj C vitamín. S partnerom sme obmedzili sex. Teraz v auguste sme už párkrát boli spolu a zase problém... Tentokrát to pociťuje partner... Svrbí ho.... Dávame si canesten... Baby co mam už robiť? Vzájomne si prenášame tu mykozu a doktor ma vezme až o týždeň.chcene aj mimi, len neviem ci práve toto nie je prekážka pre otehotnenie.. A s mykozou to teda ani nechceme.. Ale toto je už skoro furt ako začarovaný kruh.

lucinkab
16. aug 2020

Mykozu treba vzdy liecit u oboch inak si to prehadzujete....chlap ma mykozu a nemusi mat priznaky... Dr ti da macmiror su top a treba vybrat cele balenie a muzovy nie canesten ale inu mast gyn ti povie a zavolaj mu vie ti aj erecept predpisat..

autor
16. aug 2020

@lucinkab a môže mykoza brániť otehotneniu, pripadne uškodiť plodu?

lucinkab
16. aug 2020

Uskodit plou moze a tbl co uzivas a budes uzivat sa nemozu do 12tt takze pockajte!

autor
16. aug 2020

@lucinkab ďakujem, určite teda počkáme.

simsalabim
16. aug 2020

Mykoza plodu uskodit nemoze, to nie je bakterialna infekcia. Lieky na mykozu - lokalne - ako napr Clotrimazol, sa mozu aj pocas prvych tyzdnov tehotenstva, hoci vyrobca sa chrani formulkou, ze o tom “rozhodne lekar”.
@lucinkab

fokuska
16. aug 2020

Ako bolo spomenute - musite sa preliecit obaja naraz a nemat pocas liecby styk.
Ked beries antibiotika kvoli urogynekologickym veciam tak rovno ber aj preventivne liecbu proti mykoze - mne lekara hned tak predpisala ;)

sisa106
16. aug 2020

Ahoj, na toto vám pomôže jedine tabletka Mycomax, jednu užiješ ty a jednu partner. Hovorím z vlastnej skúsenosti.. S mykózami som bojovala mesiac čo mesiac a až po Mycomaxe mám pokoj.

autor
16. aug 2020

@sisa106 to je na predpis?

janetinka27
16. aug 2020

liecit oboch. mne pomohlo zmenit stravovanie. klasika - vylucit zbytocne cukry,biele pecivo,strazit si prijem sacharidov. odvtedy klud.

renata147
16. aug 2020

Mne dával dr aj tabletu fluco sandoz to je tableta proti plesni s okamžitým účinkom ,ale aj som brala probiotiká vylúčila biele pečivo ,biely cukor a sladkosti a menej stresu.. odvtedy mám pokoj ..

sisa106
16. aug 2020

Áno, len na predpis

janah111
16. aug 2020

Ahoj...skús si kúpiť knihu od Mudr.Bukovský - Návod na prežitie pre ženu. V jednej kapitole opisuje mykózu a tam je ozaj potrebné upraviť aj stravu. Ak máš záujem tak mi napíš do internej pošty a ja ti to zašlem , ako scan na tvoj mail tú kapitolu...ak by si ju nechcela zakúpiť.

autor
16. aug 2020

Diky zatiaľ každej za radu.. 🙂Baby a co by ste odporučili pre môjho chlapa? Stačí zatiaľ ten canesten? Lebo nič iné teraz doma ani nemám...

lucinkab
16. aug 2020

Zajtra zavolaj gyn povedz ze mate obaja proble a erecept predpise obom a len si zajtra vyzdvihnes....a na tu bukvicu pozor to je pseudodoktor....

kk77
16. aug 2020

Akutnu liecbu vam obom odporucam tu tabletku mycomax, femgin a pod, maju rozne nazvy, ucinna latka je flukonazol - ta nici kvasinky v tele, zvycajne staci jedna tabletka kazdemu. Dlhodobo urcite vyrazne obmedz cukor, biele pecivo, kysnute jedla. Dobre je uzivat dlhodobo oreganovy olej, kupis v lekarni, kazdy den 5 kvapiek do maleho mnozstva ol.oleja a zjest. Dalej je dobre dlhodobo uzivat probiotika. Mozes si robit sedacie kupele s tea tree olejom.

loldi2
22. aug 2020

Najlepšie je preliečiť sa obaja, ja keď som mala problémy s mykózou, tak vtedy mi to ešte aj zápal močových ciest skomplikoval, takže sa to na mňa valilo, ale drahému som kúpila krém, ten si natieral a ja som mala čípky na vkladanie a k tomu som užívala aj wobenzym a odkedy sme sa z toho vtedy dostali tak máme kľud, už sa nám to nevrátilo. Klop klop radšej 🙂

puplatko
27. aug 2020

Podstatné je @loldi2 nevyhýbať sa návšteve doktora. Bez neho sa dostať definitívne z mykózy nedá, preliečenie aj zvnútra je nevyhnostnosť 😉