Opakujúce sa biochemické tehotenstvo
Maminky, zaujima ma, ci ste sa s tym stretli...mam 15mesacnu dcerku, ktoru stale kojim. Je to asi 6 mesiacov, co sme sa prestali chranit, o babo sa sice aktivne nesnazime, ale ani sa mu nebranime. No pocas tohto obdobia som mala 4x biochemicke tehotenstvo. Jedna dr. sa vyjadrila, ze by to mohlo mat suvis s kojenim. Odlahlo by mi, keby to tak bolo, lebo uz mi to robi starosti. S babom sa neponahlame, ale urcite este chceme deticky. Inak pred par mesiacmi mi robili komplexne vysetrenie z krvi a vsetko mam ok. A dcerku som pocala hned prvy cyklus, tehotenstvo bez problemov...mala niektora podobny problem?dakujem za kazdy prispevok 🙂
ono je biochemicke tehotenstvo dost casty jav, ako mi hovorila gynekologicka. problem je v tom, ze su pomerne spolahlive a citlive testy, ktore vedia zachytit aj ranne stadium. ak nastane nejaky zvrat v pripajani niektorych buniek k vystelke maternice (tvorenie zarodku placenty) a pri zaniku zltkoveho vaku, ktory embryo vyzivuje, plod moze samovolne odist. aspon tak mi to vysvetlila gynekologicka (pri beznom tehotenstve ne(s)komplikovanom kojenim). pocas kojenia je velky vplyv hormonov, kedze hladina nie je stabilna a tak je pre embryo zlozitejsia faza uhniezdenia a prejdenia na vyzivu z placenty (koniec 1. trimestra). ako mi vsak povedala endokrinologicka, ide o to, ze zena moze mat zvyseny prolaktin, ale hladina nesmie prudko klesat a stupat. to znamena bud pravidelne (napr. kazde dve hodiny) kojenie ako pri novorodencoch, alebo preventivne ukoncenie kojenia. ako mi povedala, moj system snazenia sa odstavit maleho aspon pocas dna, je zly, ked nan navazuje celonocne kojenie skoro nonstop, kedy mi prolaktin neskutocne stupne.
@emily241 ja som potratila 4 x a z toho jeden krat v 9tt lebo bábätku prestalo bit srdiecko a pred tym v 9tt lebo išlo o tehotenstvo bez plodu v 9tt tiez kyretaz a 2 x som mala spontánny potrat ako ty ze vyše týždňa meškal menzes a mala som krasne pozitívne testiky aj digitálne testy potvrdili tehotenstvo no po vyše tyzdni došiel silnejší menzes ked som mala ísť ma prvú poradňu k môjmu gynekológovi a ten sa vyjadril ze sa často deju tieto spontánne potraty medzi 5-6 tt ked žene mešká menzes a vyjde jej testik pozitívne opakovane a potom dôjde menzes tak proste ten plodik sa potratil sám, odišiel spontánne z rôznych príčin na strane plodu al. na strane matky...
@monicka9 to ma velmi mrzi ☹ u mna neslo o krasne pozitivne testiky, len slabucke druhe ciarky, ktore boli asi tyzden rovnakej intenzity a potom zmizli, ale rozdiel je asi len v tom, ze u mna prestal skor stupat hcg, myslim, ze dalej ako do 4tt som sa nedostala...no to ta caka kopec vysetreni, prajem ti vela trpezlivosti a nech sa skoro najde dovod, preco sa ti to deje... 😒
@emily241 no mne krasne postupne tmavší testiky tak ako mali no potom buď spontanny potrat alebo tie kyretaze začiatkom tretieho mesiaca😔 no ja mam uz dve krasne a zdravé deticky takmer 11 a 6 ročne no zatúžili sme po ďalšom dieťatku a priebehu 2 rokov došli tieto potraty... Vo vsetko je tak ako ma byt tesim sa zatiaľ z toho co mam a to su deturence moje dobre a veriiim ze este budem mat 1-2 deticky😊😊😊 dakujem ti si zlata uz som dake vysetrenia pochodila zatiaľ som úplne v poriadku no este ma čakajú 2 vysetrenia no pevne veriiiim ze vsetko bude ok a konecne otehotniem a dotiahnem to do úspešného konca🍀🍀🍀 drzkaj sa pekny vecer prajem😊
@chmurkaxy neviem preco mi predtym nezobrazilo celu tvoju spravu, az dodatocne a pozeram, ze ty si mi presne o tom pisala, ze by som potrebovala vyssiu davku euthyroxu. ja inac uzivam dlhodobo 50mg, v tehu som mala 75...tak uvidim, ake budu cerstve vysledky a ako to poriesi...diky moc este raz 😉 a uspesne odstavenie...

@emily241 su pravidelne cykly?