Opakujúce sa mykózy
Ahojte pisem sem pod anonymom a v uplnom zufalstve. S priatelom mame uz takmer dva roky opakujuce sa mykozy a nevieme uz co dalej s tym. Skusili sme uz vsetko, boli po doktoroch, maste, vodicky, odvary, tabletky a stale sa to vrati. Vymenili sme spodne pradlo za bavlnene, prali s dezinfekciou na 60°, vymenili sme aj viacere pracie gely, prasky avivaze nedavame. Stranili sme sa cukru. Vymenili sme kondomy za iny druh. Za to obdobie som presla ja aj hormonalnymi zmenami pocas tehu, nasledne nic, nasledne antikoncepcia. Preliecovali sme sa dokladne, nemali sme aj dlhsie obdobie sex a proste aj tak sa to vzdy vrati. Priatel je na to haklivejsi jemu to aj mesiac nemizne staci malo a vrati sa mu to a potom to niekedy schytim aj ja. Vobec nemusime ani mat sex a aj tak sa mu to vrati. Dokonca aj ked spolu kvoli tomu spavame uz len s kondomom aj tak to naraz od seba chytime. Mali ste niekto takyto problem? Ja uz naozaj neviem na koho sa este obratit doktori vzdy len to iste skonstatuju unho ze mykoza natierat a vodicky a ze sa mam aj ja preliecit. Pocas obdobia ako som bola tehotna som tie mykozy nemavala pretoze stale som bola u gynekologa kvoli rizikovemu a povedal ze mykozu nemam ale aj tak som ho poprosila aby mi zobral stery a potvrdilo sa ze som ju nemala. Ale po porode som ju znovu zacala schytavat aj ja. Este dopisem ze ani jeden ani druhy sme tento problem nemali predtym s predoslymi partnermi a nepouzivame ziadne parfumovane sprchove gely tam dolu. Za akekolvek rady budem vdacna
@andrea_82 ja prave ani intimne mydlo nepouzivam cize v tom nie je problem. Vyslovene doktor povedal ze by sa to pouzivat vobec nemalo
a určite je to mykoza, na chlamydie testy robili, inak to môžete mat ked máte tak oslabenu imunitu na bazén , nechodíte plavat ...
Vylúčila by som cukor úplne na dlhú dobu probiotiká kvalitné aj do pošvy kúpte si oregano najlepšie v tabletkách .
Co bolo iné počas tehotenstva, že vtedy nebola a po pôrode bola?
Imunolog?
Spraviť si obaja rozšírené testy .
Vyzerá to na ureoplazmu
@pauli222 neviem mohlo to byt asi ine pH tam dolu pocas tehotenstva alebo ine hormony.
@sara07 ano urcite
@simsalabim tam sme este neboli objedname sa neviem preco nam to nikto neodporucil
@dankagirl a je mozne ze by mi na to vzdy zabrala liecba na mykozu ak by to bolo to?
treba posilniť imunitu, probiotika brať, sú aj na urogenitálne infekcie.
A počas tehotenstva ste spolu spavali? Lebo mne na prvu napadlo, že jemu sa to stále objavuje, aj keď spolu nespíte, lebo zasúva aj do inej. Koľko tu už bolo takých príbehov, že žene sa stále opakovala mykóza a nakoniec vysvitlo, že zdrojom bol neverný partner.
Ja som biely cukor vylúčila úplne, jem probiotika TrioCare, plus všetko to, čo si písala- spodné prádlo, pranie, .... Aj tak sa mi občas stane, že to mám. Ešte oreganovy olej 4 kvapky do 0,5 l vody si dávam.
Probiotika určite davať a na osobnu intímnu hygienu gel nasadiť kvalitny na prirodnej báze + vložky 100% organickej bavlny čize bez chloru a podobne...segra to preživala a keď toto všetko absolvovala zabralo to : https://zerotoxic.sk/products/natracare-vlozky-...
https://zerotoxic.sk/products/mark-gel-na-hygie...
@gwendolyn nie nebol urcite neverny boli sme nonstop spolu tak tym som si ista on ani nie je tento typ muža. A spavali sme spolu normalne doktor povedal len ze opatrnejsie ale nemuseli sme sa tomu uplne vyhybat. Dakujem vam zienky za rady ste super nasli sa tu aj veci ktore sme este neskusili tak to vyskusam a snad uz pomoze.. imunitu mame asi naozaj oslabenu
Mne pomohlo:
-silné antimykotikum 30 dní vkuse
-antimykoticka dieta (ta najprisnejšia aj bez ovocia minimálne 2 mesiace)
-antihistaminová strava stále
-vaginalne probiotiká a aj orálne probiotiká
-dodržiavať spankový režim