icon

Opakujúce sa problémy s mykózou a baktériou

leeshka
16. mar 2025

Ahojte, mali ste niektora takuto skusenost a ako sa to nakoniec vyriesilo a za aky cas?
Zacalo mi svrbenie vonkajsich pohlavnych organov, tak som zacala pouzivat Canesten ale po tyzdni natierania sa to len horsilo, pravdepodobne aj skrz to ze mi to vtedy zacalo v rovnaky den ako menstruacia - okrem svrbenia som mala uz aj opuch, svrbenie uz aj z vnutornej casti, bez vytoku
Gynekolog ma vysetril, spravil ster, kde mu vyslo ze to vyzera na bakteriu, tak spravil kultivaciu, ktora to potvrdila
Brala som 7 vkladacich antibiotik Macmiror, masticku Fungicidin, po dobrati este aj cele balenie vkladacich probiotik Gynolacta, oralne probiotika Lactoflor, tie beriem stale
Za dva dni po dobrati Gynolacta som zacala opat pocitovat jemne svrbenie, nasadila som opat fungicidin, ale po 3dnoch som dostala dalsiu menstruaciu, cize zas liecba bola kvazi znemoznena…teraz som tyzden od opatovneho svrbenia, a uz mam zas aj ten opuch, zajtra idem ku gynekologovi opat
Myslite ze sa jedna o rovnaky problem, bakteriu, a ze na nu nedostatocne zabrala liecba sirokospektralnymi atb? Mali ste niektora takyto navrat problemov kratko po liecbe?
Skusala som este kupele s tea tree olejom (nakvapkany na sol do kupela), pocas menstruacie pouzivam menstruacne nohavicky, v bezne dni bavlnene
Zacala som pit kefir, snazim sa jest menej sacharidov
Dost som z tohto mentalne rozhodena, nezvykla som mavat taketo problemy, toto je druhy krat za zivot (mam 36) co mam takyto problem ale takto dlho a opakovane prvy raz 🤦‍♀️
Moze to naznacovat aj nejaky iny interny problem? Ze toto je sekundarny problem?🤔 dakujem ak ste sa docitali az sem🙂

ctrl
16. mar 2025

@leeshka probiotika Gynolact si brala krátko.
Nasad si Gynimun rapid minimálne na 5 dni najlepšie cele balenie je ich tam 10 a po liecbe ,Gynimun intym celé balenie a potom dlhodobo 1xtyzdenne ten Gynimun intym

leeshka
autor
17. mar 2025

@ctrl povedali mi ze to jedno balenie mam vybrat 🤦‍♀️ idem opat k lekarovi a uvidim ci je tam este ta bakteria alebo je to uz len o mykoze 🤦‍♀️

ctrl
17. mar 2025

@leeshka nemyslím si že je to dostačujúce , Napis sem mne to poradil tu mediálne známy doktor
https://www.gynimun.sk/poradna/

leeshka
autor
17. mar 2025

@ctrl tak mam stale bakteriu a to streptokoka, tak som dostala dalsie atb 🤷‍♀️ a klotrimazol a teda potom este vkladacie probio brat

ctrl
18. mar 2025

@leeshka tak z toho čo popisuješ , je ta infekcia nedoliecena, ale zároveň máš zničené aj lactobacili preto dá to to môže opakovať .
Takze veľmi podstatne , je nasadiť hneď po ATB pre obnovenie vag.flóry probiotika lokálne a zvážila by dom aj ustne , ja nedam dopustiť na tieto , už som ti o nich písala https://www.gynimun.sk/

ctrl
18. mar 2025

@leeshka pre ľahšiu orientáciu

leeshka
autor
19. apr 2025

Akoze zeny, vtedy jak som pisala ze idem znova k lekarovi, tak mi nasadil Biseptol oralne atb lebo stale som mala bakteriu, tak oresne na nu zamerane atb mi dal
Odvtedy po dobrati atb beriem vkladacie probiotika, oralne probiotika a pijem denne 2dcl kefiru
Prisla menstruacia a na 5ty den ZAS zacalo svrbenie, potom opuch, probio beriem stale a uz je to tyzden co zas ma svrbi aj puchne
Ja uz nvm co si pocat! Len pokracovat v probio a ono to ako prejde? Ci zas k lekarovi? Ale ak mi zas da atb tak budem zas dogabana, to je nekonecny cyklus

ctrl
20. apr 2025

@leeshka Nápis sem tu budes mat sj rýchlu odpoved . https://www.gynimun.sk/poradna/