ATB a mykóza
Ahojte už týždeň beriem antibiotiká a ešte týždeň budem musieť kvôli angíne , pri užívaní som brala aj probiotiká (biopron) ale od včera pociťujem príznaky akoby mykózy - svrbenie a opuch , výtok nemám žiadny a svrbenie je iba mierne ale ten opuch je dosť výrazný...momentálne som si dala probiotiká gynimun na vkladanie a natieram fungicidinom ale ten opuch neustúpil...viete mi poradiť niečo čo by zabralo či zasa len ku gynekologovi a ďalšie atď teraz na mykozu...?
infekcie neustupuju z hodiny na hodinu, trpezlivost., mozes zajst aj ku gyn, mozno bude treba lepsiu liecbu a mpozno nie, lebo leicbu si si nasadila dobru. nemozes vsak cakat, ze sa to spravi tak rychlo.
@angelous1991 obávam sa toho že tam tiež skončím len to je začarovaný kruh jedny ATB skončia začnem druhými...a sale dookola
@majamat áno máš pravdu som dosť netrpezliva....dám tomu tak tri dni ak nebude ani náznak zlepšenia budem musieť k doktorke ...lebo potom je zasa víkend
no pri ATB je to casty problem, to asi vies, je blbe, ze ich musis este uzivat. z tohoto dovodu ti ta liecba veru zaberat moc nemusi. no vsak uvidis.
Ak si začala s antimykotikami do vagíny, musíš pokračovať a vybrať celú liečbu. Určite neprestávaj po dvoch, po troch dňoch, aj keď budes mať pocit, že príznaky ustúpili. Casto je mykoza spojena s Atb. Dobre, ze si uzivala probio.
@stanulienkat ja mám ale probiotiká nie antimykotika .....preto sa obávam že budem musieť k doktorke lebo ako bolo vyššie spomenuté tie lieky ešte dlho jesť budem
Mne pri tychto problemoch pomohli vyplachy Rosalginom a natierat kremom Prurigyn. Vytok som nemala ale presne svrbenie a opuch a uz po prvom vyplachu sa mi ulavilo
Veď skús zavolať gyn a povedať čo je vo veci. Ja som mala to isté cca mesiac dozadu, popísala som jej symptómy a napísala mi elektronicky recept. Pri atb je to časté, ja som užívala probiotiká ústne aj vkladacie zo spodu, aby som predišla mykóze, ale aj tak som sa tomu nevyhla 🤷🏻♀️

No jedine tablety od gyndy do posvy . Mne len toto zabralo tie symptómy boli príšerne . Držím palce 🍀