Operácia prsníka - mastektómia
Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.
@lubicakalnicka ďalujem za radu
@lubicakalnicka ahoj môžem poprosiť o radu?Bola si operovana v MT u doktora Homolu?Ja mám prvú konzultáciu 23.1 myslíš že som sa rozhodla správne? majú mi odstrániť prsné žľazy a následne spraviť rekonštrukciu vedela by si mi prosím popísať viac ohľadom operácie a ako to všetko prebieha?za akúkoľvek odpoveď vopred ďakujem
Ahoj áno operoval ma doc.Marek Smolar je to chirurg ktorý mi odstránil prsnu žľazu a následne na to mi prím.Igor Homola vložil implantát.Celkom sa to dalo vydržať s novalginom to zvládneš.Priprav sa že sú to tlaky a budeš spať na chrbte ale dá sa to vydržať ja som momentálne 6tyž.po op a je to omnohooo lepšie.Myslim že si sa rozhodla dobre ja mam iba čiastočnú agumentaciu musí sa teraz prsník preliečit a potom mi ho dorobi no neviem čo máš ty aký postup a tak Kľudne sa pýtaj čo chceš odpoviem
@lubicakalnicka ja mám s prsnymi zlazamy problémy od roku 2016 opakované zápaly punkcie dva krát ma operovali na cysty na oboch prsníkoch bolesti mám stále sestra aj mamina mi zomreli na rakovinu prsníka sestra ako 40 ročná.Lekar mi odporučil v NR obojstrannú mastektómiu a po dvoch troch mesiacoch rekonštrukciu ja nemám žiadny nádor.Plasticky chirurg chce aby som si silikónové implantáty platila sama a zdravotná poisťovňa mi to uhradí celé ten jeho prístup mi príde čudny.
@lubicakalnicka ako dlho si čakala na operáciu ? veľkosť ti doporučil on alebo to nechal na teba? dávali ti to pod sval? koľko si bola v nemocnici? prepáč za toľko otázok mám strach aj či si vyberiem dobrého lekára
@lubicakalnicka prečo ti ho musia ešte dorabat ak ti nevadí moja otázka nemám sa s kým porozprávať s takouto situáciou
Ahoj kľudne sa pýtaj ja som bola taka istá. V októbri mi našli nádor na prsniku a začal sa kolotoč. Museli mi odobrať prsnú žľazu ponechali mi len kožu aby obišli nádor zobrali mi aj bradavku.Vybavila som si operáciu na chirurgii u doc.Smolara nič lepšie som nemohla spraviť milý,ĺudský a hlavne všetko mi vysvetlil pan doc.sa spojil s prím Homolom ten určil aký implantat mi dá áno pod sval teraz čakám na chemo a preliecit prsník čiže preto čiastočná agumentacia po pol roku mi zdvihne a zmenší môj zdravý prsník a urobí ešte výplň druhého keďže tebe idú robiť obidva tak postup bude iný neviem
A áno mam menší ako som mala svoje prsia
@lubicakalnicka čítala som od jednej baby recenzie no nič dobré priložila aj fotku ty si s výsledkom spokojná?
Zatiaľ áno zo dňa na deň je to lepšie a uvidíme keď to dokonči
A noja kamoška mala obidve prsa preč po známosti jej robili v Nitre a že katastrofa ide si ich dať prerobiť Homolovi ale až za 3mes leboreoperacia sa môže robiť po 1roku.Chvalia si Boháča a Palenčara.v BA tak skus sa popýtať zato nič nedáš
@lubicakalnicka nevieš náhodou kto to robil tej kamoske?
Ahoj myslíš v Nitre?Tak to neviem
@lubicakalnicka ahoj chcem sa opytat ako sa mas po mastektomii ci sa da vydrzat bolest po operacii a ako potom fungujes ci ti musel niekto pomahat doma ,ci to bolo dobre take rozhodnutie taky zasah..lebo to treba v hlave riadne spracovat ....chcela by som sa viac popytat ak by sme sa mohli po telef.porozpravat ďakujem❤️(mam z toho všetkeho strach)😭
@zoye14 ahoj ešte nie som po operácii mám termín až 9:3 bojím sa
Ahoj neboj sa zvládneš keď som to ja zvládla
Ahoj zoye kľudne sa pýtaj dám Ti číslo môžeš zavolať zdvihne,poviem,poradím ale hlavne sa neboj viem ĺahko sa to hovorí ale dáš to
0915957053
@babulka2005 to ti verim ze bojiš mne dali termin 17.4
@lubicakalnicka diky dnes som mala viac povinnosti zajtra ti cinknem
@zoye14 mne vyberú prsné žľazy dva mesiace budem s kožkami doma musí sa to preliečiť a potom mi dajú pod sval silikónové implantáty
@babulka2005 to ti hned tak skoro daju implantaty? Mne povedala doktorka ze az tok po ukonceni liecby. Tie kozky su co prosim ta?
Ahojte nie je to pravda záleží od kliniky kde Ti odstránia prsné žľazy mne robili jeden prsník a hneď mi dali implantat pod kožu nie je to úplne prsník ale nehoda sa mi koža,mam ho pekne vyplnený hlavne v podprsenke .Vola sa to čiastočná agumentacia a po 3-4mesiacoch sa mi dorobi a prispôsobí zdravému prsniku
@ankov ja nebudem mať chemo nemám žiadny nádor preliečovat budú antibiotikami keď bude vo vnútri všetko ok a preliecene tak bude rekonštrukcia
@ankov kožky ☺️
Áno aj ja som mala všetko ôk ale skôr ako o pol roka rekonštrukciu mať nebudeš a takto môžeš mať pekné prsia v podprsenke a nie len kožu
@babulka2005 prosim ťa kde ti to budu robiť?
Ahoj v Martine
@zoye14 v Nitre Fakultná nemocnica oddelenie plastická chirurgia
@zoye14 kľudne mi napis na môj tel 0914213626 alebo prezvoň ja ti zavolám späť

Dala by som si ju preč určite mne to.docent
vysvetľoval že to je najhoršie aj ja som sa modlila aby mi ju nechali nakoniec zobrali a vieš ci vôbec eriesim.pri rekonštrukcii sa dá krásne vytetovať ako origynal