Operácia varikokely u muža kvôli neplodnosti

melany4
19. jún 2022

Ahojte prosím vás máte niekto skusenosti s operáciou varikokely u muža kôli neplodnosti. Ak áno pomohlo vam to a otehotneli ste?Ďakujem veľmi.😉

pukina
19. jún 2022

Moj muz bol operovany na varikokelu davnejsie, ale teda nie kvoli neplodnosti, ale kvoli tomu ze je to dost vazny zdrav. problem. Tiez mal z toho obavu, ci to nezanechalo nejaky nasledok, ale otehotnela som tento rok hned na prvy pokus 😇 lekari sa mu vtedy vyjadrili, ze neplodnost moze sposobovat iba v tom momente ak je neliecena (neoperovana), kvoli prehrievaniu semennikov. Po uspesnej operacii by sa malo vratit "vsetko" do povodneho stavu. Drzim palce

melany4
autor
19. jún 2022

@pukina ďakujem❤️ ,ach to by som bola veľmi šťastná keby to tak dopadlo. On ma už viacej rokov a ani sme o tom nevedeli, ale už dva roky sa snažíme a teraz mu to zistili keď bol prvý krát u urológa.

pukina
19. jún 2022

@melany4 ak by to mal zavaznejsie, tak by uz trpel bolestami. Neviem ti povedat, po akom case to mal moj manzel operovane, vtedy sme sa este nepoznali, ale riesil to az vtedy, ked sa ozvala bolest. Tak je mozne ze aj u neho boli tie cievy dlhodobejsie rozsirene. Je super, ze sa to podarilo podchytit a viete kde je problem, uz len co najskor absolvovat operaciu. Skuste si pripadne po op. dat skontrolovat spermiogram, ak ma teda aj viac rokov, poradte sa s urologom, po akom case je dobre sa znovu zacat snazit otehotniet. Bude dobre 🙂

melany4
autor
19. jún 2022

@pukina ďakujem.

lussinda2
19. jún 2022

@melany4 ahoj moj manzel bol tiez operovany pred 2rokmi v Brne, hlavne kvoli neplodnosti, ale pocitoval diskomfort hlavne pri dlhom soferovani. Zatial sa nam nepodarilo, ale aspon ze mu to pomohlo a uz nema ziadne bolesti.

melany4
autor
19. jún 2022

@pukina on ma 33 rokov a má druhý stupeň.Tak bude to naša posledná nádej,už sme ináč skúšali všetko aj u mňa ,ale nič nezabralo a mužovi ani vitamíny vôbec nezlepšili spg..
Tak aspoň malé svetielko že by to mohlo pomôcť.❤️

miskamicha
19. jún 2022

@melany4 varikokela sposobuje to ze sa spermie v miesku prehrievaju...a to vyusti v ich nespravny vyvoj... ked sa odstrani mali by zmiznut aj ptoblemy.. ak mate obaja viac rokov tak foporucujem navstevu CAR.. ak ste neboli. Hlavne necakat a nenechavat to na nahodu.

melany4
autor
19. jún 2022

@lussinda2 ďakujem, nech sa vám darí,držím palce🙏❤️

pukina
19. jún 2022

@melany4 33 rokov nie je az tak vela, aj napriek tomu ze su mozno lekari skepticki voci takemu veku. Moj ma teraz 36, operovany bol ked mal okolo 30ky.

melany4
autor
19. jún 2022

@pukina ano..asi som sa zle vyjadrila..myslela som to v súvislosti, že som sa dočítala ako sa opreruje nejlepsie mladým chlapcom.

pukina
19. jún 2022

@melany4 netreba sa nechat odradit, ak je tam hoc aj minimalna sanca na zlepsenie 🙏🏻 my sme dokazom, ze to ma zmysel aj vo "vyssom" veku, co dnes ani 30+ nemusi byt.

jasminka22
20. jún 2022

@melany4 muz bol operovany, otehotneli sme az po ivf. Snazili sme sa 5 rokov, pocas tohto obdobia bol operovany kvoli zlemu spermiogramu. Ak mas este cas pockaj, ale nie pridlho.

melany4
autor
21. jún 2022

@jasminka22 dakujem za skúsenosť 😉

marcopan
15. sep 2022

@pukina ahoj ako dlho mal tvoj muž varikokelu predtým než sa dal operovať??a otehotnieť sa Vám podarilo?

marcopan
15. sep 2022

@melany4 ahoj ako je na tom muž bude mať operáciu?

melany4
autor
15. sep 2022

@marcopan ahoj, áno ide.. len sa to dosť vlečie, lebo na kontrolu u urológa čaká 4 mesiace, ale už nabudúci mesiac sa tam dostaneme a chceme dohodnúť operáciu. Tak veľmi sme zvedaví,že kedy bude ....ako dopadne a ci nám to pomôže.

pukina
15. sep 2022

@marcopan uf to neviem, predpokladam, ze ani on sam, lebo s tym u lekara bol az ked mal bolesti. a ano, otehotniet sa nam podarilo dokonca hned na prvy krat. len tu varikokelu mu operovali asi 10 rokov predtym