icon

Osobné skúsenosti po hysteroktómii: Čo očakávať?

scarletka34
9. nov 2023

Nepíše sa mi to ľahko. V hĺbke som s tým vyrovnaná, ale bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím ak ste absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a ako fungujete teraz aj po sexuálnej stránke. A ako ste sa dali rýchlo do kopy.....

Strana
z4
majamat
11. dec 2024

@dara6878 ja som vyslovene krvacala len asi 1-2dni, potom asi po 2t som mala parkrat ruzovy vytok.
dolezite je ake silne je to krvacanie a ako som aj pisala vyssie, moze prist ms, pokial je ponechany krcok. ja krcok nemam, cize u mna krvacanie nie je.
a teda slabucke krvacanie po operacii by sice ustupit malo rychlo, ale podla mna sa stava, z sa vyskytne aj ako u mna, po 2t. no nemalo by byt silne. moze nejaka cievka prasknut, tkaniva su tma citlivejsie, mozno aj viac prekrvene, mozu sa viac napinat vdaka tomu, ze je tam sitie. ccize fakt je dolezita aj sila krvacania a tiez,c i sa nyvsyktuju dalsie priznaky.

dara6878
11. dec 2024

@majamat dakujem...vydrzim este tento tyzden beriem ten ascorutin a ked tak potom zavolam opat doktorovi....

vana222
5. máj 2025
@scarletka34

@majamat Véd presne ako píšeš my ženy zvládneme všetko, lebo aj musíme. Keď som videla v nemocnici aj aké mladé baby sú tam a boli na operáciu napr jedného vaječníka tak mi až zle stoho bolo. A keď som odchádzala ďalšie zas prijímali ide to tam jak na bežiacom páse.

@scarletka34 Ahoj ako ti to potom dopadlo s výsledkami ohľadom histologie?

scarletka34
autor
11. máj 2025
@vana222

@scarletka34 Ahoj ako ti to potom dopadlo s výsledkami ohľadom histologie?

@vana222 ahoj všetko poriadku našťastie 😊

silvik27
23. júl 2025
@majamat

@miriam11
@scarletka34 drzim palce obom, piste potom ako sa mate.

bolo by fajn, keby vam to robili laparkou. aj v nemocke povedali, ez zotavovanie je o dost ryhclejsie. prakticky az na boelst mechura som uz na 3 den ani poriadne nevedela, ez som operovana. teda bolela ma trosku jazva, elbo mi ju dost stiahli - pod pupkom,. udajne sa tam zvykne dost rozchadzat. a zachytavalos a to o koselu, soms a smiala, ze to byzera,a koby to sili rybarskym vlasom, takym ciernym. 😀

ja som sa ani nejak nebala. bolo tofakt uplne v pohode.

mozem to trosku viac rozpisat.
inak u nas gynda - personal uzasny, vseti mili, ochotni.

@majamat dobry den,velmi ste ma povzbudili.Takze vy ste mali normalne cez brucho?Takze nebola to taka strasna bolest po zobudeni? A kolko vam trvalo kym ste isli do prace?🙂dakujem krasne za odpoved

majamat
23. júl 2025
@silvik27

@majamat dobry den,velmi ste ma povzbudili.Takze vy ste mali normalne cez brucho?Takze nebola to taka strasna bolest po zobudeni? A kolko vam trvalo kym ste isli do prace?🙂dakujem krasne za odpoved

@silvik27 ja som mala zospodu, ale v kombinacii sa laparoskopiou. po zoibudeni bolest hlavne do 24hod, potom uz nie. resp sem tam trsoku ma bolel mechur. no po 24hod doslo k riadnemu oslabeniu. a pi 2dnoch som uz neuzivala ziadne analgetika, jazva - resp to sitie s ami trosku zachytavalo, tam mi to jazvu drazdilo, inak nic.

scarletka34
autor
25. júl 2025
@silvik27

@silvik27 ja som mala tiež zo spodu rez a klasicky ako na cisársky. Po prebudení bola dosť veľká bolesť. Ale dali mi infúziu proti bolesti prvy deň. No potom bolesť keď som sa isla postaviť s postele. Ale snažila som sa to rozchodiť. Už tie ďalšie dni to bolo zakaždým o niečo lepsie .

Strana
z4