Ostýchavosť po pôrode
Dobrý deň ženy, som pol roka po pôrode, vždy som cvičila, cvičím i teraz pre predstavu mám 163cm a 51 kíl. Ale počas tehotenstva sa mi urobili strie okolo pupiku.. A už nezmiznú a bruško spodné mam ešte stále mäkké 😔no a to je dôvod prečo sa veľmi hanbím pred mojou polovičkou, kedykoľvek na mňa pozrie mam pocit, že pozoruje tie nedokonalosti..o intímnom styku ani nehovorím, to si absolútne neviem užiť lebo sa hanbím... Mali ste to podobne? Stále počúvam, že ho mrzí, že s nim nechcem spat ale ja sa veľmi hanbím..
šak strie sa dajú už dneska na klinikách aj odstrániť.A ak by aj nie úplne podla toho aké sú tak ti to spravia tak že ti ich riadne nebude ani vidno.Ja som tak bola na jednej nemenovanej v ba a nič si tam nevidim a to nemám ani deti.Ale mala som ich od cvičenia ked som sa naťahovala čo som sa točila na rotane
@123nataly123
Dávaj bacha, aby sa ti na tomto nenarušil vzťah. Keď budeš chlapa takto odmietať, môže to skončiť blbo. Je hrozná hlúposť hanbiť sa kvôli pár striám. Veď tvoje telo vytvorilo a PORODILO nového človeka. Ja som porodila deti 3, mám ešte pár kg navyše, ostatné som schudla, ale teda, je mi cťou, že som mala možnosť byť tehtná, čo by mnohé ženy za to dali! Mám aj strie, ale 1. časom blednú 2. dajú sa odstrániť, keby ti to až tak hrozne prekáža.
A ja naopak, do pôrodu ma videlo toľko ľudí aj pri pôrode ze už mi je jedno 🤣 ale na kúpalisko si dám celé plavky. Ale ináč neriesim
Ja len doteraz nerozumiem, čo je na striách také strašné? Prečo ich ženy vnímajú ako škaredé? Je to rovnaká jazva ako akákoľkvek iná, ktorú máš na tele po úraze / operáciách… a hanbila by si sa aj za tie? Asi nie. Okrem toho, strie po pôrode so sebou nesú krásnu informáciu a teda dieťatko. Pokiaľ by mal s nimi chlap problém, tak je to primitív a radšej by som vymenila chlapa, ako svoje telo. 99% mužov absolútne nevadia a pravdepodobne ano tomu tvojmu, kedže sa mu páčiš. Tak nehľadajme problém tam, kde nie je.

Hanbiť sa za strie po dieťati? Ale nevymyslaj. Strie sú predsa znakom, že si dala svetu dar a to najlepšie zo seba. Uz si matka popracuj na svojom sebavedomi, ktore nema byt zalozene na tom ako vyzeras, ale na tom aka si. Btw. Časom strie vyblednu a nebudeš ich tak vidieť.