Otehotnenie po laparoskopii
Ahojte baby. Chcela som sa opytať bola som nalaparke a chcem len vedieť aka je veľka pravdepodobnosť že otehotniem po laparke? Ma niektora s tymto skusenosti?
Ďakujem tí lorela že si mi napísala.bojím sa toho keď sa preberiem tej bolesti ale asi to nie je až také hrozné.mala si aj naladovku na izbe pre operaciou?a budú mi vyberať celý žlčník von
Ahojte baby viete mi porsdit som po laparoskopii 5.9som bola a zastavili mi menzes na sest mesiacou .
@miroslava3510 ahoj neboli to len prad operaciou ti daju naladovku a na sale ked budes lezat ti daju kyslik a inekciu na spanie len potom ked sa preberies tak budes este malatna ale neboj zvladnes to
Ahojte baby viete mi porsdit som po laparoskopii 5.9som bola a zastavili mi menzes na sest mesiacou .
@davomonca ale ste stále nadej pre tie čo sa trapia musí to byt nadherny pocit po tolkych rokoch nam sa zadarilo po 4 rokoch od poslednej operacie
ja hovorim co sa ma stať tak sa stane,hoci v toto som uz vôbec nedufala,bola som kratko po tretej operacii chrbtice(šrobovani)
@davomonca presne aj ja to stále hovrím ako má byt tak bude všetko má svoj čas len ono sa to teraz už lahko hovorí ale tiež som bola strašne neštastna ked som túžila po babatku a teraz už má 9 mesiacov a je riadny výmyselník ale je dobručky, nie je plačlivý len fakt ked už mu niečo je ako teraz ked ho trápia zúbky
zvladnete nebojte,zena zvladne vela,ked vam môžem povedať ja som mala take bolesti že som sa zvijala po zemi pred treťou operaciou chrbtice,no a zvladla som to (sice som si hovorila z plačom prečo ja),potom ma sesternica strašila ake mala bolesti po cisarskom,ja som nemala takmer žiadne alebo lepšie povedane bolesti boli ale to nebolo nic oproti tomu čo som už prežila,viete musite si povedať že neni tak zle aby nemohlo biť horšie. Držim palce 😉 😉 😉 😉
Ahojte baby, mate niektora skusenost s vybratim cysty na vajecniku laparoskopicky ? a ako to bolo s otehotnenim po operacii ? dakujem 😉
Ahoj. Chcem sa spýtať ako to je po zakroku. mne maju robiť vyšetrenie v celkovej anesteze a po 4 hodinkach ma pustit domov. chcela by som vedieť ako ste na tom boli po tom zákroku, lebo má prísť v ten den návšteva a neviem si celkom predstaviť v akom stave budem, nakolko som nikdy ešte v celkovej narkoze nebola 😖
Ahojte tak mne pred mesiacom zistily PCO ..:( a to sa viac ako pol roka snažime o babo.. zatial mi lekarka nic nedala .. co mmi je cudne ze treba cakat rok a ak sa nezadari tak potom sa to bude riešit ale viete sami ak chcete a cakat rok citam ze ten prefuk funguje ja by som nechcela brat nejake hormony atd... poradte ... zatial som si len svojvolne objednala DRMEK.. a stale nic :( :( :( tužba po babetku je velka :( ☹
@sam1111 ahoj, tak co ako ste pokrocili? Uz sa podarilo alebo mas aspon nejaku liecbu? Ja mam tiez PCO aj ked hovoria ze len slabe, ale uz sa snazime rok a pol a stale nic, brala som aj clostyl na tvorbu vajicok, vajicko narastlo ale nepodarilo sa, drmek beriem uz druhy alebo treti mesiac, ale asi nepomaha zatial a mame ist na druhu konzultaciu do CAR tak som zvedava co vymyslia, strasne by som chcela byt do vianoc uz tehotna, a najradsej by som podstupila hned aj laparoskopiu, aj hocico ine ak by mi to malo pomoct.
Baby, podstupila som laparoskopiu po skoro 3 rokoch snazenia a PCO..Pri laparke nic nezistili, ziadne pco tam nebolo, no ale co je dolezite, laparoskopia pomohla, otehotnela som 7 den po nej 🙂 (hned po prvom tutumutu od laparky) Tak za seba poviem, ak Vam to navrhli a premyslate ci do toho ist, tak chodte 🙂 Dnes mi tu blaboce skoro rocny syncek 🙂 Drzim palce 😵
@sam1111
@sany944 Baby ked Vam mozem poradit, skuste Gynex kvapky...Ja som ich zacala jest sice neskoro, pred zakrokom poctivo 2 mesiace, pila som hektolitre praveho grepoveho dzusu (podla babskych reci je skvely na plodny hlien, ja som sa uz chytala vsetkeho, hormonov som pojedla strasne vela a nezabrali takze uz som skusala naozaj kadeco) No a myslim si, ze tie Gynex kvapky mi to tam "napravili" kedze pri zakroku nenasli nic, vsetko bolo zevraj krasne a bez problemu.. Neviem, za skusku nic nedate. Skuste si o tych kvapkach precitat tu na forach, velmi dobre ohlasy maju.. 😉
@f3rari jej dakujem za pozitivnu spravu, zajtra sa na laparku spytam 🙂 mozem sa spytat ktorou metodou ti ju robili lebo je ich asi zo 5. Gynex som brala ale iba jeden mesiac, asi malo preto som vysledok ani nepocitila, aj bylinky pijem aj grepovy dzus som zacala, odstavujem od prveho dna cyklu do 15 cerstvy cerveny grep tak pol litra denne, ale na plodny hlien mi nepomohol zatial, ja ani nepocitujem nejaky plodny hlien podla mna pre to ze neovulujem preto som si kupila lubrigacny gel na podporu otehotnenia no ani ten zatal nezabral, cvicim aj mojzisovu, inofolic som dlho brala, duphaston, clostyl a kadeco ine ale zatial nic, podla mna som uz vyskusala asi vsetko, ale mozno treba tomu nechat cas a pokracovat, ten gynex si asi este objednam 🙂 len sa bojim aby som to zas neprehnala, aj gynex aj cvicenie, bylinkove caje, inofolic, a do toho clostyl :D este to narobi vacsiu sarapatu, a po laparke ste mali povolene hned tutumutu? Mne spominal ze aspon mesiac nie
@sany944 anoo?to ani neviem ze je viac metod,neviem asi potom klasicku laparoskopiu diagnosticku,potrebovali nou potvrdit to pco a popalit to..no ale nakoniec tam nic nebolo,vsetko ciste..Ten Gynex si myslim ze treba brat dlhodobo,uskodit nemoze skor naopak. Im dlhsie tym lepsie.Grepovu stavu som pila od rana do vecera kazdy den,fakt nonstop,az sa mi protivila 😀 a aj Alchemilku 3×denne. Ja si myslim,ze toto malo na moje telo urcite nejaky vplyv,kedze nic nezistili a tym ze pri laparke to tam "rozstuchali" sa to pohlo dalej..ja som menzes mavala strasne nepravidelny uplne rozhadzany a ovulaciu som ani nemala,my sme sa snazili skoro 3 roky...Inofolic som hned vyhodila,to nula bodov u mna. A duphastonu a kadejakych tychto hormonalnych tabletiek som sa najedla az az a nic...No a tutumutu sme nemali zakazane ale odporucene tiez pockat...no lenze kedze mne robili laparku den po menzese (bolo to ltt lebo mi to zasa meskalo) a ta sa vlastne aj ma robit po menzese,tak mi to tutumutu vychadzalo presne na plodne dni (ked som to vyratala ako klasicky 28 dnovy cyklus) No a bolesti po laparke boli len 2 dni takze cez tutumutu uz bola pohoda,ani som nevedela ze som tam bola.Ja som cakat nechcela,brala som to tak ze ved teraz je to cerstve tak skusim. A presne to aj vyslo a aj to sedelo na termin porodu. A inak sranda ze presne ten vecer mi bazalna teplota ukazovala najvhodnejsiu teplotu,takze ja som to "riskla" a dobre som spravila 🙂 Takze si myslim ze to treba skusit ;)
@f3rari no tak zacnem aj ja pit ten grepovy dzus vo velkom, isto mi bude tiez liezt hore krkom :D ale grepy mam rada nastastie. A skusim brat aj ten gynex dlhodobejsie 🙂
Inak hovori sa ze je najlepsie do 3 mesiacov otehotniet, takze ste dobre urobili 🙂
Ja som sa akurat vratila z Caru, a z krvi mi zistili ze moje telo si vytvara protilatky na vajecniky a tym padom ich cinnost tlmi a dokonca ich moje telo postupne nici, preto pravdepodobne moje vajecniky ani s clostylbegytom nie su schopne produkovat zdrave vajicka, takze som z toho riadne nestastna ani som netusila ze nieco take moze byt.... A zas mi brali krv, ak sa to nahodou zhorsuje tak mi ostava malo casu na to aby som bola schopna vytvorit vajicko schopne oplodnenia a museli by sme co najskor riesit umele oplodnenie, ak je to na rovnakej hladine tak este skusime insiminaciu, potom prefuk vajcovodou - striknu mi nejaku tekutinu cez krcok maternice a ultrazvukom sa sleduje ci su priechodne, (laparoskopiu mi neodporucil, ze ju robil uz vela krat ale neodporuca ju lebo je to dost velky zasah do tela, a odporuca ju az v nevyhnutnych pripadoch) a este aspon jednu insiminaciu pred umelym. Takze u mna v podstate PCO neboli dovodom toho ze neovulujem ale dovodom boli tie prtilatky co si moje telo vytvara, a ze je to dost komplikovane potlacit. Ale nevadi nevzdavam to, verim ze insiminacia sa podari 🙂 naozaj nechcem podstupovat IVF....
@sany944 Fuuu no tak to nie je moc dobra sprava.. ☹ Ale tak zasa netreba vesat hlavu.. Inak zo mna boli tiez "na nervy" kedze nic nezistili, tak sme tam o tyzden mali ist na krv ze ci nie je niekde inde problem, dokonca sme boli dohodnutí, ze o ten tyzden budeme rozoberat moznost inseminacie.. No lenze uz ked sme tam boli uz bolo zamiesene 🙂 a vlastne vysledky krvi dodnes ani neviem, kedze uz sme sa tam nevratili. Ale inak sa veeelmi cudujem ze laparoskopiu povazuju za velky zasah do tela, kedze ta je vseobecne povazovana za najsetrnejsi sposob na diagnostiku.. 😕 Mne ju odporucali hned a to mi bolo diagnostikovane "len" PCO..Akurat ze ja som to este vtedy hned nechcela riesit takto, asi som sa aj bala + sme mali pred svadbou.. TAkze ja som to skusala najskor vselijakymi liekmi, dnes si hovorim, ze keby som na to hned isla, mohli sme uz davno maleho mat..A to s tou tekutinou nie je nahodou hysteroskopia?Pri nej vstrekuju kontrastnu latku, to uz mam tiez za sebou, mne to robili popri laparoskopii kedze na 2x uspavat je blbost.. Ja som praveze hadzala strasne flintu do zita, neverila som ze sa inseminacia podari, ja som sa velmi tesila na ivf, velmi som to chcela, skratka tie 3 roky boli pre mna dost, to som ani nedufala ze by sa mi podarilo hned otehotniet.. Drzim palce, inseminacia ma vraj velmi dobre vysledky, treba tomu verit..( a skuste sa popytat aj niekoho ineho na nazor na tu laparoskopiu,viac hlav, viac nazorov 😉 Vy chodite do Iscaru v Martine?Bratislavu ste neskusali?Ja som chodila tam a teda velmi odporucam, doktori aj sestricky top pristup.. )
@f3rari no neviem preco moc nechcel tu laparoskopiu, hovoril ze predsa je to celkova narkoza a dychaju za mna pristroje a mozno to vobec nie je potrebne, lebo co sa tyka PCO tak ze to u mna nie je az take zle, a hovoril ze aj vajcovody nemaju byt preco nepriecodne, lebo vacsinou byvaju nepriechodne po prekonanych chlamydiach, co som nikdy nemala. Hysteroskopia to nie je, je to Echohydrotubácia, ale nasla som ze sa to da zistit aj druhym sposobom ale nie pod ultrazvukom ale rontgenom - Hysterosalpingografia – HSG, len ze tam je nevyhoda ze je telo zatazenie ziarenim a ze je to trosku bolestive, ale to by mi mozno vedeli urobit v nemocnici zadarmo, to prve co robia v Iscare stoji 140€, a doktor hovoril keby to bolo zadarmo urcite to mam podstupit este pred insiminaciou ale kedze to stoji 140e tak ze to asi riskneme aj bez prefukov a budeme verit ze sa to podari 🙂 Ale stale rozmyslam ze mu este zavolam ze by som predsa pred insiminaciou sla na ten prefuk, lebo neverim ze to na prvy sup vyjde a isto mi to budu robit tak ci tak a ked zistia ze boli nepriechodne tak by som zbytocne jeden pokus insiminacie vyhodila do vzduchu a takto aspon budem vediet ci su priechodne a vylucim aspon jeden problem, a tych 140e ma uz nezabije, ked pocitam ze ak by som sla na umele 2000€ nebude nasich.
Ale chcela by som este ist na podrobnejsie vysetrenia hlavne co sa tyka tej reprodukcnej imunologie, ked je moje telo poblaznene a nici si vajecniky, bohvie co este ine by mi nasli :D asi sa pojdem spytat k mohjmu gynekologovi ci ma vie odporucit na geneticke a imunologicke vysetrenie, lebo byvam aj casto chora, skoro 4 krat do roka aj s horuckami, tak mozno by trebalo aj imunitu celkovo posilnit.
Ano chodim do Iscaru do Martina, v Bratislave si bola tiez v Iscare ci v inom centre? Tu su tiez velmi mily, uplne vsetci od doktora cez sestricky az po recepcnu, nemozem na nich krive slovo povedat 🙂 Aj manzelovi sa ich pristup paci, takze zatial sa asi spolahnem na nich 🙂 A v kolkych rokoch sa ti podarilo otehotniet ak mozem vediet? Ja mam uz 26, nie je to vela ale pride mi to ako najvyssi cas :D este ked moje vajecniky mozu byt na tom akoby som mala ovela viac rokov, kedze sa neda zistit v akom stadiu poskodenia vlastne su kvoli tym protilatkam. Ked si vezmem ze presne pred rokom aj mesiacom som isla 1. x ku gynekologovi ze sa pol roka snazime a nedari sa a postupne sa zistoval jeden problem za druhym, a stale to nekonci je mo z toho zle :D Vsak isto vies o com hovorim, nechapem ako ten cas leti, a vlastne sme sa zatial nikde nedostali. Ale verim ze do pol roka budem tehotna 🙂 uz sa to musi konecne podarit, ved otehotneli aj s ovela vacsimi problemami ako mam ja. A ty si prikladom ze sa to da aj popri tazkostiach uplne priridzene 🙂 Ja na to musim asi prestat mysliet lebo kazdy milovanie je len o tom ze uz sa isto podari :D a vobec si to uz neuzivam :( musim vypnut aspon trosku zvolnit, aj ked sa to lahko hovori, ale vobec mi to nejde :D Ae ideme za 3 tyzdne do Egypta pravdepodobne tak tam dufam vypnem :D a mozno sa vratime aj traja
baby aj ja som po laparke za aky čas ste otehotneli ?
@marcopollo ahoj. Mne robili prefuk v marci zaživa, a nikomu to neprajem 😢 strašne to bolelo 🤐 . Potom som ešte asi dva mesiace používala duphaston aby som mala mrchu, lebo šak tá chodí kedy sa jej zachce. Teraz od mája som v Nemecku, pracovne. Ešte v máji som dobrala posledný balík duphastonu a povedala som si dosť... No čuduj sa svet síce s dvojtýždňovím meškaním ale mrcha došla bez tabletiek. Teraz som tu začala riešiť lekára, lebo mám strašné bolesti a krvácam po sexe, mám totiž endometriozu. Lekárka tu povedala že keď nemám mrchu a mne to osobne nevadí, že to netreba riešiť, lebo s hormónmi to len ešte viac pokazia. Teraz jak som u nej bola minulý týždeň v ten deň som mala dostať mrchu, no ona povedala že tam niečo prasklo a že keď ju nedostanem do 2 týždňov tak som v tom. Dala nám obrovskú nádej, muž mi začal hladkať brucho a tak. Priznám sa liezlo mi to na nervy, nakoľko je to 50na50... Dnes ráno som si spravila test, hoci mi mešká iba 3 dni, výsledok negatívny 😢😢😢 no ale prsníky ma bolia už tretí týždeň... Tak ešte stále čakám či mrcha dojde.
@sjuzisebi ahoj mne meška tiež ms mala som 5.7. a menštruacia nikgde len bolesti prsnikov , ešte som netestovala počkam ešte , či sa zadarilo po roku

@zuzu9251 Pred pár rokmi som absolvovala laparoskopiu - mala som piesok, vybrali mi celý žlčník. Bolesť tesne po zákroku nie je veľká, je znesiteľná. Aj keď každý vnímame bolesť inak 😉. V ďalších dňoch treba byť opatrnejšia na niektoré pohyby a činnosti, rana môže zabolieť. Pamätám si, že dovtedy som netušila, že pri umývaní zubov alebo otváraní dverí zapájaš brušné svaly 😀 - zabolelo. A tiež treba dodržiavať prísnu diétu po operácii žlčníka. A ešte asi 2 roky po mi robili niektoré jedlá šarapatu. A niektoré potraviny zostanú viac či menej problémové už navždy. Čo bude ale závisieť od toho, či ti žlčník vyberú alebo nie.