Overené mastičky na zapálené hemoroidy
Ahojte, anonymne lebo sa hanbím, už asi 7 rokov, resp. od narodenia syna trpím na vonkajšie hemeroidy. V podstate som ho doteraz len "videla" ako vytrca z konecnika, ale inak nerobil ziadne problemy. No posledný týžden sa mi asi zapálil, citim celodenny diskomfort plus pálenie, svrbenie, bolst... mam traumu z velkej stolice.. dávam si teda cípok na zriedenie, jem vela vlakniny, pijem vela tekutin... stav sa nemeni, vcera som dokonca mala na papiery aj krv pri moceni, bolo to ale z toho hemeroidu, prosím googlim masti na nete.. je ich miliarda, potrebujem zbehnut rychlo do lekarne a kupit nieco overene co mi ulavi.. prosim poradte co Vám pomohlo, takto sa neda fungovat. ďakujem
gel z dubovej kôry a sedacie kúpele z vylúhovanej dubovej kôry, ale ak to máš tak dlho tak odporúčam návštevu odborníka - proktológa, dá sa to laserom ošetriť a budeš mať pokoj, nie je za čo sa hanbiť, veľa ľudí to má
Ja ked mám zapálené hemoroidy, tak maste ako heparoid a im podobné mastičky mi nezaberajú, skôr mi to zhoršia, lebo ma to po nich neskutočne silno páli. Najlepšie mi zaberá modrá indulóna. Večer natriem a ráno to už buď nemám alebo ked ešte trochu mám, tak umyjem a znova natriem indulonou a do večera to už nebolí. Keď to mám zapálené, tak po velkej potrebe si neutieram zadok ale si ho osprchujem aby som to ešte viac nedráždila. Tiež som rozmýšlala nad operáciou hemoroidov ale sa hanbím a bojím. Prajem skoré uzdravenie.
Ja som to mala v tehotenstve. Rôzne maste z lekárne, sedavé kúpele v dubovej kôre a iných byl. Nemohla som chodit, ani ležať už. Až som prosila chirurga nech mi to operuje. Vraj až po pôrode. Tak mi ten hem.narezal. Neskutočná úľava potom. Pri pôrode mi tiež vraveli, že mám tento problém.... Ale paradoxne subjektívne už roky nepociťujem nič, možno raz za 2-3 roky
no ja som doteraz nemala problem, ale zacala som kvoli tomu davat aj cipok na podporu stolice a teda samotne vyprazdnovanie je lahsie, len neviem ci to tiez nemoze drazdit.. som na nervy
skús namiesto čípku Duphalac sirup
Počas pôrodu mi pôrodná asistentka poradila zmiešať gáfrovu masť (na zápal) a octanovu masť (na opuch).. pomáha mi to …
Mne lekár odporučil Detralex tablety, a to mi naozaj pomohlo, aj rychla úľava bola, a potom masť faktu
Mne maste skôr zhoršujú,co zabralo sú voľnopredajné tbl devenal a dodržať presne užívanie , dubová kôra na sedací kupel aspom 3 krát denne a este každý večer taka nie ľadová,ale mierne chladnejšie sprcha zadku

Ja používam väčšinou faktu, celkom mi zaberá. Malo by to po pár dňoch zabrať. Potom preventívne by som mazala napríklad masťou z dubovej kôry. Ale je pravda že tých krémov je strašne veľa. Treba vyskúšať čo pomôže.