icon

Pagetova choroba

katie1604
4. máj 2020

Ahojte, mám 17 a už dlhšie mám na bradavky malé suché miesto..nevenovala som tomu pozornosť, no všimla som si, že už mám po bradavke akoby drobné vyrážky.. samozrejme, že to budem riešiť s lekárom ale vzhľadom na situáciu som dostala neskorší termín a mám z toho trochu stresy, tak som sa chcela opýtať či s tým niektorá nemáte skúsenosti.. ďakujem 🙂

sisa_s
4. máj 2020

Tie "vyrazky" su normalne na dvorci bradavky, ked si das google obrazky "pagetov karcinom" alebo "paget's carcinoma of breast", zda sa ti to suche miesto podobne obrazkom? Pediatricka by ta nezobrala teraz, nech to pozrie a odosle k odbornikovi?

katie1604
autor
4. máj 2020

@sisa_s ani nie je to skôr začervenané..to si niesom istá či ísť ku obvodnej lekárke alebo gynekológ..

sisa_s
4. máj 2020

@katie1604 no mozes zavolat gynekologovi, ci to mas riesit s nim, alebo s obvodnou, alebo koznou, popis im, ako to vyzera, oni ta nasmeruju 🙂 ak sa nedostanes teraz k lekarovi, tak aspon do lekarne sa ist opytat, nejaku masticku

katie1604
autor
4. máj 2020

@sisa_s ďakujem upokojila si ma🙂 snáď to nebude ono, tak ma to vystrašilo

sisa_s
4. máj 2020

@katie1604 no ono je to choroba, ktora nie je casta a ak sa vyskytuje, tak skor u zien po 50tke, veeelmi raritne u mladych zien, ale skontrolovat lekarom to urcite treba 🙂

katie1604
autor
5. máj 2020

@sisa_s ďakujem ti veľmi ❤️