Panická porucha, úzkosť a priateľ
Ahojte,
som studentkou posledneho rocnika na VS a zaroven pracujem. Asi od 18 rokov sa liecim na PP. Vie o tom iba moja rodina, kedze sa obavam, ze ini ludia by to nemuseli pochopit. Asi pred 6 rokmi som sa spoznala so svojim priatelom. Chodili sme spolu, potom sme sa rozisli na dlhsi cas (takmer 2 roky). Je ti uz rok aj nieco co sme opat spolu. Som s nim velmi stastna, je nam spolu super. On vsak o mojom probleme netusi ☹ Vie, ze mi byva zle, pretoze mavam migreny a casto ma uzkost alebo zachvat PP chyti prave vtedy. Nepovedala som mu vsak, ze beriem AD. Jednoducho, mam obavy, ako by reagoval a ako by to pochopil. Vy, ktore trpite takisto na PP, ako ste to povedali Vasmu priatelovi/manzelovi? Budem vdacna za Vase rady.
Dakujem.
@kroupovamonika ja som brala od 3 mesiaca AD cele tehu..aj počas kojenia. Maly mal 4 kg pri narodeni. Ok bolo všetko😉
@timatria a jaka si brala antidepresiva pocas tehu? Ja si musela navysit venlafaxin nezvladam uzkosti nedokazu se starat o maleho. Muz kdyz me videl musel si vzit volno...stve me ze sem tak k nicemu
@kroupovamonika rivotril a escitil
@timatria a jaka byla poporodni adaptace miminka oni hodne resi ze ma to miminko abstak je plactive nebo neklidne,,, ale tysi ho tedy i kojila vid? Resili to nejak v porodnici ze jsi na praskach?
Ja mam stale silene uzkosti beru si kazde rano lexaurin ale zabere to ve finale az tak za hodku do te doby si myslim ze se zblaznim nebo to napeti nevydrzim...
Jak jsi na tom ty jsi ok?
@poussine zdravim vas podla toho,co pisete neviete sa rozhodnut.no mate to len vo svojich rukach.mavam aj pacientky,co maju PP a maju aj deticky.coho sa bojite,ze stratite partnera,ked mu poviete pravdu? Ale treba pripustit aj tuto moznost.ma pravo sa rozhodnut.a moze to brat ako klamstvo resp.zatajenie dolezitej veci.
Opytam sa,pisete ze uzivate AD ako sa odvtedy zmenil vas stav? Mavate ataky aj napriek AD? Skusali ste aj nejake alternativne metody? Venujem sa tejto liecbe,ak by vas to zaujalo,tak mi prosim napiste IP.dakujem
@kiwi82 Mozem sa spytat v ktorej porodnici koosickej si rodila? Ze mali taky postoj - lebo mne odporucili zastavit laktaciu(v novej) a celkovo sa k tomu odmietavo stavali. A velmi by sme chceli druhe babo, teraz som bola na kontrole u psychiatra, tak povedal ze v pripade tehotenstva vysadit uplne lieky - no ja som dufala ze ich budem brat, lebo som to prve tehotenstvo dost nezvladala psychicky, tak som z toho smutna ze sa tak kategoricky k tomu postavil. .. A psychiatra mas koho? dik za odpovede
@sweetsuzi ahoj, prvú dcérku som rodila v novej nemocnici a druhú v starej nemocke a nebol problém ani tam ani tam. ale ak by som si mala vybrať ešte raz, kde chcem rodiť, tak by to bola isto stará nemocnica čo sa týka prístupu. ku psychiatrovi chodím do Novej Ľubovne, k pánovi doktorovi Petríkovi. Beriem paretin 20 mg. Mne dal dr.papier výslovne tam bolo napísané, že nezastavovať laktáciu.
no ja beriem teraz 40 - lebo mne zaberaju len vyssie davky, doktor povedal ze rychlo metabolizujem tu latku a pri nizsich davkach mi to neucinkuje... Ked som zistila ze som tehotna vysadila som a bolo to dost bieda a navyse mi prave vtedy zomrela svokra nahle, takze mi bolo dost zle. Vratila som sa teda na 20 mg, ale stav uz bol zhorseny a tehotenstvo som velmi zle znasala... Rada by so sa tomu teraz vyhla. Znizila by som davku na polovicu, ale vysadit nechcem. Brala si k tomu aj nieco ine? Xanax, lexaurin? A davku v tehu si mala tych 20mg ?
@kiwi82

@kroupovamonika nie nebola som na testoch, len normálne bežné vyšetrenia a usg počas tehu. a v porodnici som normálne povedala, že mám od gynekologa doporučenie že mi nemajú zastaviť laktáciu, že mám normálne dojčiť, mala som to aj na papiery.