icon

Partnerovi boli zistené chlamýdie

lada818
12. júl 2023

Zdravim, chcela by som velmi pekne poprosit o rady. Mojmu partnerovi boli zistene pohlavne chlamydie na zaklade zistenia tejto skutocnosti som isla na krvne testy a vytery aj ja. No a tu nastava problem mne chlamydie zistene neboli aj napriek tomu, ze som s nim mala styk a on v tom case bol nakazeny. Ako to je mozne? Dr. mi povedala ci si zo mna nevystrelil ale nie nevystrelil si zo mna videla som vysledky testov.

Strana
z2
nevenka
12. júl 2023

@akiana nie, boli sme tam spolu na tom kupku a na chalupe vsetci,...o 2 dni dostal vysoke horucky, zapal mechura, az mu to zacalo liezt na oblicky, sli na pohotovost, dostal antibiotika, neprechadzalo, tak siel potom k svojej obvodnej a zistili mu nasledne toto. Ja som tiez mala raz jednu potvoru, nebudem specifikovat a chlap zdravy. A na 100% som s nikym inym nebola. Tak ako? Zahada.
Ja netvrdim, ze u autorky je to rovnako, ale stava sa aj taketo, nie je to vyslovene len sexom prenosne.
A nechcem radsej ani vediet, co tam ludia robia v tych bazenoch. Tiez poznam este jednu osobu, co toto chytila v Besenovej. Staci, ze sa tam niekto vycura, chlamydie vedia prezit cca 30 minut v termalnej vode, ktora ma 50 stupnov, dlhsie v 38 stupnovej vode. Prave pre toto som ako tehotna napriklad nikdy nesla na kupko s termalnou vodou. Nebudeme si klamat, vsetci ludia nie su kulturni...

lada818
autor
12. júl 2023

@nevenka docitala som sa vela pripadov ako to zeny chytili inak ako pohlavnym stykom ale tu sa nikomu nemusis spovedat proste ked niekto veri ze iba pohlavnym stykom sa nakazis a ze kazdy kto ma chlamydie automaticky podvadza alebo je to flandra/flandros tak to je jeho problem 🙂 preto som sa na tie narazky nevyjadrovala

pininka1
12. júl 2023

Mne gynekologicka povedala ze je tak jedno percento tých ktorý sa nakazili nie pri pohlavnom.styku, napr keď boli uteráky na kúpalisku zle vyprate a utrel sa človek po niekom kto to mal, ale z veľkej väčšiny sú to práve zmeny partnerov, zatajenie choroby a pod. Poznám jedného chalana ktorému pri darovaní krvi zistili ze ma.syfilis. Chalan hotový, žiadne zmeny partneriek, okamžite samozrejme chceli aby sa prišla otestovať aj jeho partnerka a ona to nemala, nikto to nechápal, že ako je možné že ona to nemá, tri rôzne testy mu vyšli s inými výsledkami, nakoniec ani nevedeli naisto zhodnotiť ci to bol ozaj syfilis. Každopádne, liečbu musel absolvovať.

akiana
12. júl 2023

Ak nejaka zena uveri tomu, ze zrovna jej chlap bol na kupalisku vo vode zrovna vtedy, ked sa niekto s chlamydiami poskrabal na pipiku a chytil sa uteraka, chlap si nahodou ten uterak pomylil so svojim a kontaminou rukou sa nahodou chytil svojho pipika a tak dostal pohlavne chlamydie, vsetko v rozsahu asi 30 minut, tak tomu hovorim iny level dovery 😂

lada818
autor
12. júl 2023

@pininka1 samozrejme, ze je to velmi vynimocne ale su take pripady a preto si myslim, ze ak niekto povie ze sa nakazil nie pohlavnym stykom je to mozne

a tak ako @akiana pride nepochopitelne, ze zena uveri muzovi mne pride nepochopitelne ako vidis za vsetkym podvadzanie.. tym netvrdim ze v mojom
pripade sa partner nakazil vodou z termalneho kupaliska

akiana
12. júl 2023

@lada818 Vobec nie za vsetkym, ale za sexualne prenosnou chorobou ktoru ma partner a nie ja, urcite ano.

pralinka25
12. júl 2023

ak by to bolo tak brutalne jednoduche chytit na kupku tak mame epidemiu. nedostal by to len jediny clovek. ak by to bolo tak jednoduche chytit tak by si to mala aj ty
@lada818 kedze ste spolu spali. kedze je 30% sanca to chytit pri sexualnom styku sama vies posudit aka sanca je chytit to na vecku alebo na kupku. a urcite to nie je tych 30%.

lada818
autor
12. júl 2023

@pralinka25 citaj s porozumenim - je to velmi vynimocne som napisala ale nie je to nemozne.. sanca je standardne 60%, 30% je iba v tom stadiu ako sa pise na zaciatku diskusie..

pralinka25
12. júl 2023

@lada818 ja s porozumenim citam. to tebe je divne ako je to mozne. tak dumaj dalej. co ine k tomu dodat. on chyti chlamydie len tak lahko pomaly zo vzduchu a ty sa nenakazis ani pri sexe. fascinujuce. odpovede si dostala, na googli si si asi tiez precitala, na gynde si sa asi pytala. uz sa toho asi viac nedozvies. len to co ti povie tvoj partner. problem vyrieseny. ako dobre. no nie?

ibrunova
12. júl 2023

To asi nebude oficiálny partner toto 😃

lada818
autor
12. júl 2023

@pralinka25 necitas lebo by si potom netvrdila, ze sa nakazil zo vzduchu (nakazil sa pohlavnym stykom).. ale tvrdim, ze je mozne sa nakazit aj inou formou ako stykom ale je to velmi ojedinele 🙂

ja som problem nemala takze za mna dobre

laurita285
12. júl 2023

@lada818 mne sa stalo to iste, vtedajší partner zistil chlamýdie a ja som šla na testy, vysli negatívne. Najskôr som si myslela, že som zle v telefóne pocula výsledok 😁 následne som sa o pár mesiacov testovala znova a zas negatívny výsledok.

lada818
autor
12. júl 2023

@laurita285 a ake testy ti robili z krvy alebo vyter? lebo mne z krvy ale zabudla som sa v soku opytat ze na co vsetko su tie testy robene ci len na chlamydie alebo aj nieco ine? nemas nahodou info co vsetko je z tej jednej vzorky zistovane?

queen_mary
12. júl 2023

@lada818 akiana ma s tym podvadzanim a chorobami zrejme osobne skusenosti.

Ja mam teraz ureaplazmu, moj muz nic, ja som ho nepodviedla, bola.som tehotna a 10 rokov som nespala s nikym inym. Nakazil ma teda duch svaty? 🤔😁

akiana
12. júl 2023

@queen_mary Jasne ze ano, ja sa vobec netajim tym, ze hovorim z osobnej skusenosti. U mna to neboli chlamydie ale HPV, ta rakovinotvorna varianta. Po stretnuti s dotycnym som mala odrazu abnormalny pap-ster (tie pred nim boli normalne) a prislo sa na to, ze mal priatelku, ktoru podvadzal so mnou. Ta, ktoru mal po nas, mala ten virus tiez. Proste ak sa jedna o pohlavne prenosnu infekciu, nema zmysel si nahovarat, ze to nejakou nestastnou nahodou chytil v bazene. To je tak 0,000005% pripadov. Ovela vacsia pravdepodobnost je, ze si proste vrzol inde a zabudol to prezradit.

laurita285
12. júl 2023

@lada818 aj aj. Dokonca výter hore aj dole a nič 😁 len šťastie, že to musel on mat krátko a na mňa sa to nestihlo natiahnuť.

mici88
12. júl 2023

Ja som si našla priateľa (predtým mal pár priateliek) a začali mi problémy. Išla som ku gynekologičke a popísala jej moje problémy a tým, že som nemala v tej dobe ešte 18 tak mi spravila iba sono a povedala, že je vsetko v poriadku. O pol roka som znovu naliehala na kontrolu (to už som 18 mala) a spravila mi výter, kde mi boli zistené chlamýdie a ureaplazma. Liečili sme sa ja a aj partner, spravila mi znovu špeciálne testy a už som bola negat. a odvtedy som negatívna stále a dúfam, že aj budem inak by som vedela čo je vo veci hneď 😁

mici88
12. júl 2023

@queen_mary ureu môžu dostať aj panna s panicom, ktorí sa spolu vyspia. Je to baktéria, ktorá sa pri pohlavnom styku rozmnožuje a to je jedno či niekto strieda partnerov, alebo sú partneri pre seba obidvaja prví.

Strana
z2