PCO a snaha o druhé bábo. Je to rovnako náročné ako pri prvom?
Ahojte, podobnu temu som nenasla. Chcela by som este par kil schudnut a pevne verim, ze sa vyhnem clostilu a zacnem nejako normalne "tykat." Este stale kojim (uz menej, nakolko maly uz dostava babyfood), no zacinam mat obavy, ze mrcha pride tak "na svateho dindy." Ako dobre sa citaju prispevky - tehu pocas kojenia bez mrchy...alebo mrcha par mesiacov po porode. Uz aby dorazila. 🙂
Je snaha o druhe babo takisto narocna, ako to bolo pri prvom? Spolieham trochu aj nato, ze psychika nebude tak dostavat zabrat, nakolko si uz nepoviem: "mozno nikdy nebudem mat deti..."
aj ja dufam že to bude kratšie ale čierne myšlienky že či vôbec druhe bude ma prepadaju stale, snažime sa on od pôrodu teda cca 5 mesiacov, ked odrátam šestonedelie, ja ovulujem normalne teda asi, cyklus mam 28-30 dni, ale u mna okrem pcos je problem aj nepreichodny vajičkovod vpravo, a prave vpravo sa mi zvyčajne tvoria folikuly, vlavo tak 2x ročne, a potom mame pravdepodobne naprd spg, mali sme ho aj pred prvym tehu, takže skôr je ešte horší než lepší. ale stale verim že druhe bude - raz.
@sarafortuna, ty si poriadna bojovnicka. 😔 Dufam, ze to uz vyjde. To predsa nie je mozne, aby si sa tolko trapila... 😔
@jaruska74
@aduskatt
@jerryjanka
Bola som minuly tyz. na preventivke. Urobil mi sono a ked som videla tie vajecniky... 😲 😲 😲 Tajne som dufala, ze pco mozno po porode " same zmizlo..." 😅 Este kojim a dr. mi povedal, ze ked prestanem, mam si hned dat duph, aby prisla mrcha, zacat brat metformin a uvidime, ako sa to vsetko nastartuje.
A od dnes zacinam chudnut. 😀 @jerryjanka ty si chodila aj do clostiliek, ze?
🙂
ahojte. ja som tiez PCO-ckarka. tiez sme sa s prvym trosku potrapili ale nastastie sa po metformine a clostile podarilo.
tiez by som chcela mat este jedno mimi.
mne mrcha prisla po porode ked mal maly 10 mesiacov myslim. ja som po porode pribrala dost. tak som sa rozhodla s tym nieco urobit lebo kym som nezacala mat hormonalne problemy bola som vzdy chuducka ale potom to islo dole vodou.
tak sa mi podarilo schudnut 25 kil. som stastna lebo sa konecne aj citim dobre. odkedy som schudla mrcha chodi sama. co je uspech lebo kedysi chodila len po liekoch alebo vyvolavackach. neviem ako je to s ovulkou lebo teraz nemeriam teplotu lebo tu treba merat v rovnakom case a u nas je to problem. my mame hrozne priserne noci maly vobec nespi cele noci za nim chodim takze grafy by boli asi divoke. tak cakam kym sa to jeho spanie aspon trosku upravi a hned zacnem merat znova.
a u nas je este jeden problem takze musime minimalne 2 roky cakat na snazilkovanie lebo MM je po radioterapii takze mame zakaz. som z toho dost smutna lebo to znamena uz dost velky vekovy rozdiel medzi detmi a navyse ked si spomeniem na to ze to nebolo jednoduche a trvalo to dlhsie tak neviem neviem kedy sa nam to druhe zadari.
@jaruska74 ani som nevedela, ze treba cakat pol roka... 😅 Ja urcite tak dlho kojit nebudem. To som vedela vzdy, kedze mam takeho problemy. Cas bezi a je zial neuprosny. Dufam, ze sa mi podari otehu, kym bude mat maly dva roky.
@pralinka25 mne hned po prvom cykle s clostilom nabehla ovu, druhy bolo tehu, ale zial MA, a potom sa podarilo na 4. cyklus znovu. No nezavidim ti, ze musite tolko cakat. Je to riadne na palicu. 🙄
@pralinka25 takze uprava vahy ti pomohla?
@mireag no je veru. rozmyslam aj nad inseminaciou ale neviem neviem ci by mi ju urobili. mame odlozene spermije len myslim ze pri mojej diagnoze by ma asi najskor tlacili hned do umeleho.
mne sa podarilo otehotniet hned v prvom clostilovom cykle aj ked mi doktor v ten mesiac povedal ze z toho nic nebude lebo ovulka na 14 den nedosla. ale merala som si teplotu a prisla az na 27 den cyklu
@jaruska74 hej minimalne na mrchu ano ale ci mam ovulku to zatial neviem ale myslim ze mam. nemam sancu si teraz merat teplotu ale podla hlienu a obcas miernej bolesti v bruchu usudzujem ze sa nieco deje
@mireag ano chodila som aj na clostilky, nam sa nakoniec podarilo 2 IUI ked som brala clostil 5x denne 😖
@pralinka25 ja som mala pred tym normalnu vahu ibm asi tak 25 a nemala som mrchu nikdy pravidlenu, teraz est ekojim a vobec nemam......:( ale chcem uz prestat kojit, tak mozno keby som radiklane schudla pomohlo by to mrche
@mireag , no nič iné neostáva iba stále bojovať a nemyslieť radšej na ten čas.... ktorý rýchlo beží...
občas ma až vnútorne "trhá" ked si na vás všetky spomeniem... nie akože kvôli vám.... ja sa teším že aspon vy už máte takých veľkých "krpcov". 😀 😀 😀 Len sa tak človek občas nahnevá na Boha, že akože "o čo mu ide" ... 😕 😕 😕 prečo nás tak naťahuje.... ale potom si hneď poviem, "OK Bože, ved nie sme ešte "starí" na bábo, máš pravdu máme čas... len nech máme zdravučké detičky"
a druhá vec je že ma štve to, že som sa práve od kyretu riadne "pokazila" - rok hľadám tu moju pravidelnú peknú ovulku a moja dr. nič nezistila...
Preto som hľadala rady na poradniach fertility.sk a aj elep.sk a ked som im opísala môj problém,, tak obidve pani mi bez toho, že by som nejaké PCO spomínala napísali, že môžem mať "hraničné PCO" - nie všetky príznaky, ale že odporúčajú ZNIŽIŤ VAAAAHU...
☹ ☹ ☹ a opäť trpezlivo čakať a dať telu čas nech sa ukľudní.... 😔 😔
takže teraz by to bol priam zázrak keby sa nám pri tej občasnej ovulke podarilo - mne totiž foliky rastú len je problém s prasnutím 😒 😒 (PCO vaječníky vraj nemám, HP v poriadku)
tak pa, uvidíš, že ma ešte predbehneš aj v druhom bábu... 😀 😀 😀 😀 😀
ale ja sa nedám... 😀 😀 😀 😀 pa
@pralinka25 teraz som si precitala co som napisala ze ibm : 😀 😀 😀 myslela som bmi index 😝
@jaruska74 🙂 ja som to pochopila. akoze pravidelnu mrchu som ani ja nikdy nemala ale aspon nejaka bola. ked som pribrala nebola vobec ziadna. takze pre mna aj dlhy cyklus a nie uplne na den pravidelny je lepsi ako nic a tesim sa ze aspon nieco. nikdy nebudem mat pravidelny cyklus. ani s liekmi.

ahoj, Mireag.......... jeééééééj, vy už idete na druhé... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ja stále bojujem vôbec o prvééééé a od kyretu to so mnou ide dole vodou... ovulka iba občas a pritom moja dr. tvrdí že som OK... 😠 😠 😠 😠
no asi sa vraciam k diagnoze PCO - také zase light že HO NIKTO NEVIDí, iba JA na mojich anovulačných grafoch.
Písala som si s pani na fertility.sk a fakt mi poradila SCHUDNUT na BMI cca 23(mam medzi 25-26) a že strava, pohyb, cvičenie a bylinky... 😔 😔 😔
Takže ja sa musím do toho asi pustiť od znova...
Dúfam, že sa ti ozvú aj kočky z "vašej" partie 😉 😉 😉
držím palce... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂