icon

PCOS

31. mar 2023

Dobrý deň, včera som bola u gynekologičky na každoročnú preventívnu prehliadku a všetko bolo v poriadku až kým mi nepovedala, že mám PCOS. Spýtala sa ma, či v najbližšej dobe neplánujem byť tehotná načo som jej povedala, že zatiaľ nie a jej odpoveď ma trošku zneistila, pretože mi bolo povedané že to nemám veľmi odkladať vzhľadom na moju diagnózu a že najlepšie by bolo čakať maximálne rok. Keď som to povedala priateľovi veľmi nadšený nebol aj keď sa ma snažil pochopiť a podporiť. Ja detičky veľmi chcem a najradšej by som si už teraz chcela nájsť dve čiarky na teste ale priateľ z finančného hľadiska chce ešte počkať, v čom ho chápem. Bojím sa však toho, že ak sa budeme snažiť neskôr tak sa budeme snažiť ešte dlhšie a budeme musieť využiť buď IVF alebo IUI.
Nájde sa tu niekto kto by ma vedel nejako podporiť a uistiť, že to bude v poriadku ? Mám z toho ozaj veľký strach a hlavne mám pred tým rešpekt.

ninka99865
31. mar 2023

Koľko máš rokov?

autor
31. mar 2023

@ninka99865 mám 22

ninka99865
31. mar 2023

No to sk ešte dosť mlada aspoň ja seba v tom veku si neviem predstaviť nič také riesit 🤣 každopádne pcos ako aj iné ženské ochorenia neznamenajú že automaticky žena nebude vedieť otehotnieť ako lekári radi strasia. Sú ženy ktoré aj s pcos otehotneli na prvú supu. A sú ženy ktoré pcos nemajú a nedarí sa im roky je to cele záhada toto.. ale keď ti mám povedať za seba, vždy som si hovorila že tak v 28 by som si vedela predstabit prvé dieta. Tak sme sa tak začali snažiť. Prešli dva roky a dieťa nikde. Prešla som xy doktorov a až v centre mi povedali že mám endometriozu a ideme rovno na ivf. Keďže sa to šíri rýchlo. Takže keby som to bola vedela, začala by som to riesit skôr aj v 25. Keby bolo s kým… asi som ti veľmi neporadila 🤣 a pcos vieš mat pod kontrolou stravou a životným štýlom. Je to síce veľa odriekania ale dá sa to. Na fertility je o tom článok, skús postudovat. 🍀

autor
31. mar 2023

@ninka99865 ja som zas taká, že mám deti hrozne rada a cítim sa byť pripravená na to byť mamou takže by mi to nevadilo aj keby teraz mám malé 😄 každopádne ďakujem za odpoveď ☺️

ninka99865
31. mar 2023

Haha tak potom máš odpoved 🙂

zuzkaa1991
31. mar 2023

V tom veku som mala.aj ja pcos ak prve tehu bolo narocne ale pomocou lekarkou to islo aj krd neuspesne
Mne v 20tke ci kedy povedala.ze nebudem mat deti 🙈
A nakoniec v 27 som porodila z.druheho tehu

terry658
31. mar 2023

My sme to začali riešiť v 20tke. Prvé sa nám narodilo v 22 rokoch. Teraz čakáme tretie.
No baby v mojom okolí čo čakali do 30tky deti s touto diagnózou nemajú.

monka206
Odpoveď bola odstránená