PCOS a ovulácia: Ako otehotnieť druhýkrát?
Ahojte. Prvé dieťa sme spravili, ani neviem ako, hneď na prvý šup sa nám podaril, donosila som, všetko ako bolo treba. Zadarilo sa hneď po vysadení antikoncepcie. S manželom sme sa rozhodli, že je čas skúsiť druhé a ja som jemne v šoku. Mám druhý cyklus a som bez ovulácie. Od pôrodu som 2 roky, 2 mesiace som bez tabletiek a ovulácia nič. Robím si testy, beznádejne sú negatívne, ani náznak zvýšenia LH. Aký bol u vás ďalší postup, keďže s diagnózou pcos sa odporúča čo najskôr otehotnieť? Užívam gynex, kúpila som si aj výživový doplnok s aktívnou formou kyseliny listovej a myoinozitolu. No akože hotová som, nečakala som, že bude takýto problém, že ani ovuláciu mať nebudem. Ďakujem za rady.
Poradit sa s gynekologom? Myslim, ze ak treba tak vedia pomoct liekmi. Inak trosku treba aj trpezlivost.. antikoncepcia sama o sebe nerobi dobre. A dva mesiace su nic. mne antika tak rozbila organizmus ze mi otehotniet trvalo.. no 6+rokov v podstate, dokonca pco mi diagnostikovali az po jej vysadeni, ked som riesila problemy s ms...
@simca06022011 mám to v pláne, hneď ako mi začne nový cyklus, tak volám. Ja viem, že mi spomínala aj nejakú stimuláciu hormonálnymi liekmi, aby vlastne tá ovulácia prebehla. No ale som v šoku, asi som sa len potrebovala posťažovať trochu. Nečakala som, že zrazu bude problém, keď sa nám malý podaril na prvý šup hneď po vysadení antiky. Ja som menzes dostala s pár dňovým meškaním, čiže cyklus ešte išiel relatívne ako mal. Ale ovulácia nikde, ani náznak stúpania a to mám dnes 15.deň cyklu. Ten pupalkový olej sa dá niekde kúpiť?
Ak vies ze chces ist do toho pytaj Clostylbegit od lekara a potom folikulometria.do par mesiacov budes tehotna.
ja mam napr. pco (resp. mala som) a mensturaciu uplne normalnu, maximalne co bolo, ze som mala cyklus odjakziva trochu dlhsi, ale previdelny. Cize to ze ms ide normalne, neznamena asi nic.
Puplakovy olej by som si vygooglila, ale predpokaldam lekarne, bio obchody... na pco ako take mi este odporucila gynekologicka vitex jahnaci (s tym su rozne produkty ponukane uz), ale zase neviem = ja by som vydrzala este a poradila sa s lekarkou, takto co. nakupis si milion doplnkov a kadecoho... a ani nevies co sa deje, ci to vobec pomoze. Isla by som na to cestou isto = lekarka. Da ti to co zabera.
@saxana000 myslím, že toto mi aj kedysi spomínala, lebo mi to je podľa názvu známe, ešte pred tým mojím prvým tehotenstvom. Budem jej určite volať a nech čosi so mnou robí,lebo však bez ovulácie si môžem tak pískať. Máte pravdu s tými výživovými, nech to zbytočne neprekombinujem.

Skúsila by som ešte pupalkovy olej.