Perimenopauza - skúsenosti a prejavy?
Ahojte dievcata. Ako sa to u vas prejavuje? Mam kratko po 40tke, menstruaciu coraz castejsie, mometalne po 3 tyzdnoch, vlasy zacali vypadavat, spavam o hodinu-dve menej ako som zvykla a nalada ako na hojdacke.
no, presne tak ...
u mna podobne, menstuacia o dost silnejsia a cyklus sa skracuje, naposledy po 21 dnoch, skusala som na to, na odporučanie gyndosky antikoncepciu, ale zalieva ma z nej, takze som to vysadila a neviem co dalej. Priberam aj z cistej vody, vlasy jedna katastrofa
Obávam sa, že lepšie to nebude 😢 A vôbec sa na to neteším 😀
takže baby. zmena stravy, začať dvíhať činky, viac spať, viac piť, možno nejaké prírodné preparáty - dajú sa prejavy zmierniť ...
Ta casta a velmi silna menstruacia po cca 21 dñoch u mña trvala asi 2 - 3 roky, cista hroza. Len mne to zacalo az okolo 47. -48. roku. Teraz mam 51 rokov, cyklus pravidelny, ale uz je to kazdych 30-32 dni, a tato posledna bola ovela znesitelnejsia aj kratsia. Pomaha mi caj z rebricka, hotovy zazrak, zmierñuje krce a bolesti a krvacanie nie je take silne.
@biba_18 myslis, piť viac vína, prosecca a tak...? 😂😂😂
mas pravdu, chce to zmenu jedalnicka a viac sa hybat
@magic08 nie viac sa hýbať - začať cvičiť s činkami - čím skôr tým lepšie ... na nejaké brutal kardio zabudnúť. keď to človeka baví, je to ok - ale začítať tým v perimenopauze alebo menopauze kvôli chudnutiu je blbosť, lebo to nepomáha... takže cvičenie s činkami ...
@magic08 nie viac sa hýbať - začať cvičiť s činkami - čím skôr tým lepšie ... na nejaké brutal kardio zabudnúť. keď to človeka baví, je to ok - ale začítať tým v perimenopauze alebo menopauze kvôli chudnutiu je blbosť, lebo to nepomáha... takže cvičenie s činkami ...
@biba_18 ja nepotrebujem chudnut, cinky moc nie, ja radsej beham 😀
@biba_18 tak akykolvek pohyb navyse je fajn v akomkolvek veku
@biba_18 ja nepotrebujem chudnut, cinky moc nie, ja radsej beham 😀
@lianka123 sú to skúsenosti žien ktoré nemuseli chudnúť a potom zrazu museli ... a možno niekomu tie skúsenosti pomôžu 😉
možno si somatotyp že budeš aj v menopauze štíhla - lenže potom to už nebude štíhlosť, ale chudosť, v menopauze totiž rapídne ubúdajú svaly...
@biba_18 a vies mi dat typ na cviky, ake s cinkami? Co konkretne? Myslim nejaky zaklad siloveho treningu. Ale som slaba ako mucha a bolia ma priserne klby, vcera som ledva spravila 2 serie po 8 klikov, tych "zenskych", zapastia au. A nohy mam slabe. Ale ze totalne.
@biba_18 a vies mi dat typ na cviky, ake s cinkami? Co konkretne? Myslim nejaky zaklad siloveho treningu. Ale som slaba ako mucha a bolia ma priserne klby, vcera som ledva spravila 2 serie po 8 klikov, tych "zenskych", zapastia au. A nohy mam slabe. Ale ze totalne.
@nevenka no. klby ťa môžu bolieť aj kvôli tomu že nemáš svaly. pre teba rozhodne malé váhy - určite kľudne aj kilové - a pridávať postupne...
skús pozrieť na yt petra genco - fakt nie je to nič čo ťa rozbije a vybuduješ si svaly - máme už veľké deti, tých 10-20 minút denne si vieme nájsť a do staroby to je dobrá investícia ...
https://www.youtube.com/@petragenco
@lianka123 sú to skúsenosti žien ktoré nemuseli chudnúť a potom zrazu museli ... a možno niekomu tie skúsenosti pomôžu 😉
možno si somatotyp že budeš aj v menopauze štíhla - lenže potom to už nebude štíhlosť, ale chudosť, v menopauze totiž rapídne ubúdajú svaly...
@biba_18 presne mas pravdu, aj s muzom sme to vcera riesili, deti uz su vacsie, uz zacina byt priestor na fitko
@nevenka staci ti hodka s trenerom, on ti vysvetli a ty uz doma cvicis

@lianka123 ahoj, no hádže to so mnou a dosť , UF návaly horúca, ja mám tiež často M-ko, a silné OCH. Trvá to už cca.: vyšše 2 r.