Po pôrode mi rastú viac chĺpky v oblasti bikín

24. jún 2021

Baby, ja som uz zufala z oblasti bikin. Mne po porode zacali chlpky viac rast v oblasti bikin. Normalne vytrcaju z gatiek, plavky aj ked len obycajne nemozem obliect kvoli chlpom. Ani gatky, jedine panty, vtedy su tie chlpy ciastovne prekryte. Jasne, ze si chlpky holim, ale na druhy den uz je ich vidiet, miesta su zacervenane. Ked vidim na foto rozne reklamy na plavky, ci ten bio bronz, zeny maju hladucke bikiny, mne je do placu. Na ipl nemame financie. Zacervenanie riesim detskym pudrom, to mi az tak nevadi ako tie vytrcajuce chlpy. Ked si obleciem obyc gatky, tak chlpy mam 1,5 cm vedla gatiek az smerom na stehna. Je to katastrofa. Ako to riesite? Mate niektora s tym tiez problem? Ja mam este aj tmave chlpky, zarastajuce. Na kupko ani nahodou nemozem ist, vo mi je luto, mame dve deti. Hanbim sa ako pes

silvusias
24. jún 2021

A čo tak to riešiť depiláciou u odborníčky, tá by ti to vedela odstrániť a nemala by si problém 🙂

h2
24. jún 2021

A to je odstránenie IPL v salóne až taká položka? Veď nemusíš hneď kupovať ten prístroj. Podľa toho, čo píšeš, Ťa to trápi veľmi, keď ani na kupko kvôli tomu s deťmi nechceš ísť. No tak si odtrhnem od úst a tých pár desiatok eur na to dám.

enka81
24. jún 2021

Ak nechceš ist do IPL, skús zmeniť štýl plaviek, videla som na babách na kupku taký boxerkovy štýl spodného dielu plaviek, to by ti mohlo zakryť

kkovacovak
24. jún 2021

Možno si ich len neholíš správne preto máš takú reakciu. Detský púder tiež nie je úplná výhra po holení

autor
24. jún 2021

Odpisem tak hromadne, plavky mam kupene take, co to trochu prekryju, ale stale je to vidiet. Co sa tyka ipl, tak prodte nemame tolko financii doma, prerabame bez hypo dom, dve male deti do toho, proste na to najblizsie dva, tri roky isto nemam. Skusala som aj pinzetou trhat, tak ano, vydrzi to cca tyzden, no potom, ked zacnu chlpky rast, tak mi prv vzniknu cervene vyrazky a potom kaudy chlp zarastie zahnisa. Preto mechcem zatial ist ani ku kozmeticle s tym, lebo byi to vydepilovala, ale o tyzden by som zas mala cervene vyrazky. Ci to funguje inac? Podla mna tak isto.
Skusala som mastit s cimkolvek, peeling je samozrejmost, ziletky od jednorazovych po 5cepielkove,tie su najlepsie zatial. Mam aj depilator, nie epi, ten mi to pekne oholi ale na druhy den zas vidiet.

surama
24. jún 2021

Skus bud voskove pasiky alebo si ich vytrhat pinzetou. Holenim sa to takto rozsiruje a bude to len horsie.

simsalabim
24. jún 2021

Reklamu na plavky su vyretusovane. Mam podobny problem, velmi citlivu pokozku, casto pomoze iba antibioticka mast 🤷‍♀️ Nepomohol ani vosk ani epilator. Nosievam skor boxerkovite spodne pradlo aj plavky a neriesim. Paradoxne v zime to je omnoho lepsie - ono zrejme teplo podporuje to podrazdenie.

kkovacovak
24. jún 2021

Rob si peeling aj pred holením a aj deň po. Chĺpky čo začnú vyrastať ti nezačnú následne zarastať. Vždy sa hol večer a nedávaj si spodné prádlo. Natieraj sa po holení hydratačným krémom bez parfemu. Za mňa najlepšie la roche posay cicaplast alebo cerave sa smoothing cream. Tieto kremy ti obnovujú poranenú pokožku lebo majuv sebe isté zložky takže aj reálne fungujú. Na holenie jednorazové ako píšeš. Nepoužívať peny na holenie. Kúp si cerave sa gel. Je síce možno drahší ale minieš ho máličko ak aj tých krémov. Keď sa oholíš ešte raz si prejdi dané miesto týmto čističom, vysuš a natri, nechaj dýchať.

simsalabim
24. jún 2021

Este som chcela - ja si tu oblast bikin po holeni umyjem Betadine mydlom - trochu pomaha.

patka06
24. jún 2021

Skús použiť doma použiť depilačný krém, rýchle jednoduché a pomerne lacné riešenie ..vydrží cca týždeň v pohode

ibajaanikiny
24. jún 2021

Mne ozaj pomohla na zarastanie chlpkov a vyrazky po holeni IPL…chodila som normalne do derma centra,stalo to cca 70e sedenie,ale pokoj do dalsieho osetrenia aj tri mesiace,no podotykam,ze chlpky aj ked potom rastli,tak menej,nezarastali a rastli iba tie,ktore neboli aktualne v rastovej faze pocas osetrenia - preto je nutne osetrenie opakovat. U mna to bolo cca 4krat,no do dnes mam pokoj a uz je tomu nejaky rok…ak by sa casom nasli financie,urcite odporucam to,lebo mne osobne tiez nic nepomahalo a to som skusila vela “overenych” rad a kozmetiky…

dankanka
24. jún 2021

Podla mna si aj treba uvedomit,ze najviac to riesis ty..skus mat viac v pazi.ak to nevies zmenit,prijmi to.