Počas menštruácie sa mi točí celý svet

juliasb
9. apr 2022

Ahojte, prosím vás, som jediná s podobným problémom?
Počas MS ma ide doslova picnúť. Nie tak obrazne ale doslova. Hlava sa mi točí tak, že keď idem, musím sa pridržiavať steny aby ma nevyvalilo. Neviem prečítať slovo, lebo hmli sa mi pred očami. Celý svet predo mnou sa akoby otáča a ja sa cítim ako vo virtuálnej realite. Začne to zrazu znenazdajky z minúty na minútu a trvá 3 dni. Dosť mi to znepríjemňuje život, 3 dni som upne mimo. Opakuje sa to každý mesiac už roky. Výsledky krvi mam ukážkové.
Napadlo ma, že mi klesne zelezo v tie dni a tak preventívne týždeň pred MS si nasadim tabletky ale nič.
Napadlo ma, že klesne mi možno cukor,tak preventívne sa najem sladkosti, nič.
Napadlo ma , že dehydratácia, tak preventívne veľa vody ale nič.
Napadlo ma, že nízky tlak, tak preventívne 3 kávy ale nič.
Doktorka vraví, že veď to je normálne, ale teda ja sa necítim normálne ani náhodou.
Nestava sa to prosím niekomu, nevyriešia to už niekto?
Ďakujem

veronika3110
9. apr 2022

ja síce nie, ale kamoška až zvracala a nebola schopná 5 dní ísť ani do školy ani nikde... doktorka jej na to potom dala antikoncepciu... ale nejak si nespomínam, či to pomohlo... zas ale je druhá vec, či chceš brať takéto hormóny... ale povedala jej aj, že sa to zmení, ked bude niekedy po pôrode...
mne chceli dať antikoncepciu na nastavenie cyklu, ked bol nepravidelný ale odmietla som

marca12
9. apr 2022

@juliasb mne to zacne tak par dni pred menstruaciou a trva,kym neskonci. V noci sa zobudim na to,ze sa so mnou vsetko toci,je mi na zvracanie,migreny. Cely den som ako matoha,vsetko sa mi toci,huci v hlave. Uzivam pupalkovy olej a magnezium,trosku sa to upravilo.

juliasb
autor
9. apr 2022

@veronika3110 ja práveže antikoncepciu vôbec nechcem brat :( a po pôrode sa to veru neupravilo a to som rodila 2x

juliasb
autor
9. apr 2022

@marca12 práveže aj mne to niekedy začne už aj 1 alebo viac dni pred MS a to už absolútne vtedy nechápem prečo. Ďakujem za tip na magnézium a olej toto vyskúšam

adela127
9. apr 2022

Dobry vecer. Ja,ked som bola na tom podobne,ako piše Autorka,pomohlo mi 4-5 dni pred MS uživat magnezium,vit.C 1000 a zensky caj Afrodita.

marca12
9. apr 2022

@juliasb podla mna to ma suvis s hormonmi. Tiez som si bola ista,ze mi chyba zelezo a podla vysledkov krvi,zelezo v norme. Je dobre uzivat aj zvysene davky vitaminu C pred menstruaciou. Ale ten pupalkovy olej je zazrak,pomaha aj pri bolestivej menstruacii.

veronika3110
9. apr 2022

@marca12 áno na ten som úplne zabudla.. tiež mi pomáhala pupalka aj alchemilkový čaj...alebo klasický že ženský...

luccija
9. apr 2022

@juliasb sucitim s tebou pol rok sa tak cítim.Uzivam železo som anemicka, magnézium kúpila som si gynex nikdy som sa necítila cez menzes taká slabá ubolena normálne som cvičila, mala aktivity.
Teraz len čakám, kým to prejde.Je to asi hormónmi mne dal lekár Duphaston aj na iné problémy okolo menzesu a mám pocit, že je to výraznejšie lepšie a veľmi sa potim v noci pred menzesom.

janetinka27
9. apr 2022

@juliasb ja som to mavala den pred zaciatkom ms. zavraty,ale len obcasne a slabe.