Podozrenie na chlamýdie

8. jan 2022

Ahojte dievčatá,

mám u seba možno plané podozrenie na genitálne chlamýdie. Začalo to jemným svrbením začiatkom leta, ktoré ale používaním Canestenu do pár dní prešlo. V lete som mala zápal močových ciest, úplne typické príznaky, od obvodnej lekárky som mala Biseptol. Odvtedy som sem-tam nepríjemný pocit pri močení pocítila, ale nič extra, prešlo bez povšimnutia. Svrbenie sem odvtedy mala len raz, keď som po styku zaspala a nestihla klasiku - ísť na malú a sprchu.
Výtok nemám neštandardný, cyklus Ok, beriem HAK, všetko ok, pri sexe nemám bolesť ani krvácanie našťastie. Teraz som dnes začala pociťovať pálenie, časté močenie, pritom včera úplne v pohode, len som večer šla na ľahko oblečená a sadla si na studenú koženú sedačku auta, kým sa vyhrialo, bola mi samozrejme zima.
Aké ste mali prejavy pri chlamýdiach, ak vás táto nepríjemnosť postihla? Mohlo by to byť aj niečo iné? Sú nejaké viac typické príznaky?

Samozrejme, plánujem ísť k dr po víkende, len sa chcem aj poradiť.

Ďakujem.

autor
8. jan 2022

Ešte by som doplnila, že ani bolesť v podbrušku nemám, okrem takej štandardnej počas menštruácie.

mirkasmile
8. jan 2022

https://www.erekciablog.sk/chlamydie/ pozri sem, je to fajn blog.
Kamarátka ich chytila od priateľa, ktorý to mal od bývalej. On príznaky ani nemal, ona áno. A je potrebné preliečiť aj partnera.
Určite ísť ku gynekológovi, ten ti urobí testy, a kludne si vyžiadaj na komplet choroby. Malo by to byť zadarmo.

autor
8. jan 2022

@mirkasmile Ďakujem, strašne som z toho v strese, mám jedného dlhodbého partnera, predtým som mala len jeden vzťah, používali sme výlučne kondóm, hoci nie na orálny styk. Chodím pravidelne na prehliadky, a zrazu mám tento pocit...strašne som z toho na nervy

mirkasmile
8. jan 2022

Hlavné kľud...možno je to len mykóza, alebo sa vrátil zápal močových ciest, to sa dá do poriadku. Ak by to aj boli chlamýdie....to sa dá tiež liečiť.
Aj kamarátka z toho bola dosť mimo, no mala oporu v partnerovi aj vo mne. Ona na výsledky čakala okolo 2 týždňov tuším.
Tak isto,mi hovorila,že ako bola u gynekologicky, sadla na kozu a už vtedy sa jej gynekologicka pýta,že či vie niečo o pohlavných chorobách, že to vyzerá na chlamýdie.
Čiže ak by to boli chlamýdie, možno by ti to hneď vedela povedať a hneď nasadila liečbu.
Ale toto ja vážne neviem, to len čo mi ona hovorila.
Hlavne kľud

autor
8. jan 2022

@mirkasmile Veľmi pekne ti ďakujem. Viem, že sa to dá liečiť, hovorím, v zdravotných veciach som zodpovedná, preto v pondelok plánujem volať k dr. Verím, že ak by nedajbože, tak budem mať oporu v partnerovi, verím mu, tak dúfam, že aj on mne rovnako. Ale ten pocit je hrozný.

sofia1410
4. apr 2024

Ahoj ako si dopadla dakujem

autor
4. apr 2024

@sofia1410 všetko bolo negatívne, dala som si spraviť v tej dobe komplet testy. Mala som len ecoli, ale to nie je pohlavná choroba. Od rozchodu s terajším partnerom problémy zmizli, bohužiaľ bolo to asi v ňom.

sofia1410
5. apr 2024

Aha tak super lebo ja som bola vcera na gyne a brali mi vyter s krčka a pytala som sa naco a on ze na vsetko na baktérie a dalsie asi myslim na taketo veci ja mam uz dva tyzdne nutkanie na wc ale bolest nemam pobolieva ma akurat moc trubica ale zistili mi pred par dnama zapal moc ciest nasadli mi antibiotika biseptol ale mala som stale ten pocit nutkanie na wc bola som aj na urológ sono tam v poriadku a v moci baktérie neboli tak nevedeli tak som isla pre istotu na gynu tak sa aj bojim co to moze byt