Pokles maternice a močového mechúra po pôrode: Skúsenosti žien
Ahojte žienky, máte prosím skúsenosť ? :( dostanem sa z toho niekedy ?
Som 5 m po pôrode. Od konca šestonedelia chodím na fyzio, ale nejak sa to nelepší..
V bežnom živote ma to neobmedzuje, len ten pocit, že to všetko mám natlačené vo vchode, je hrozný.. Pri sexe to necítim. Ale keď si tam idem prstom, z vrchu aj zo spodu mám akoby veľké bulky.. Neviem či budem môcť mať takto druhé dieťatko :(
Mám 30 r, mala som dlhé tlačenie pri pôrode a nakoniec malú ťahali kliešťami.
@mamamasama gynekológ povedal že som po pôrode a nemám to riešiť... že rok sa bude telo dávať dokopy. pritom fyzio zhrozená, že mám jasný prolaps druhého stupňa. hovorí že vidí zmenu od kedy som začala k nej chodiť, no ja to necítim. nemám únik moču, ani mi to netrčí z pošvy von, mám to len vo vchode. nebolí to. no aj tak sa bojím , že to neprejde :(
Ja mám toto 4 roky od posledného pôrodu, presne ako popisujes. Akurát, ja keď čosi ťažšie zdvihnem tak mám pocit, že zo mňa aj čosi vypadne. Gynekológ len cvičiť kegelove cviky, k fizio nemam možnosť ísť
Ja som po pôrode takmer 10 rokov klesá mi tiež maternica, momentálne som po konizacii a čaká ma ešte toto "paskovanie" je to operačný výkon keď bude treba urobia to aj tebe.....
@majulino obmedzuje ťa to nejak inak, čo prosím styk ? a myslíš že je ok mať v tomto stave ďalšie bábo?
To, čo popisuješ prejde, len vydrž. Obmedzovalo ma to pri rýchlejšej chôdzi, vytŕčalo a dalo sa to nakoniec dokopy samo. Čas, cviky, nebehaj,neskáč, nedvíhaj ťažké. Po roku bolo všetko na svojom mieste 😊
Ja som si to uhnala športom, operácii som sa nevyhla... až po nej som si uvedomila, ako ma to obmedzovalo. Uvidíš po roku fyzio ako na tom budeš a potom sa rozhodni a neboj sa.
@michaela329 ďakujem.. v akom stave si to mala ty prosím ? a skúšala si na to cvičiť ?
Druhý stupeň, ja som si uvedomovala, že niečo tlačí a už aj intímny život bol horší. No keďže som mala naplánovaný zákrok kvôli inému problému, urobili aj toto. Cvičila som na to krátko, takže kľudne vyskúšaj a uvidíš po roku, vždy je tam aj možnosť ísť na operáciu. A inak - akurát som aj tehotná.
Ahojte, nemám s tým skúsenosť.
To je akože len pocit ,že z vás niečo vytŕča alebo aj reálne vytrča?stáva sa to iba pri prirodzenom pôrode?vyslovene tlačenim?alebo na to pôsobí celé tehotenstvo a môže sa stať ,že aj po cisárskom to žena má..
Pri styku nemám problém žiaden. Občas cítim, najmä keď navlacam čosi ťažké v záhrade/nákup atď..., také ako jemné pálenie, ako keď máš začínajúci zápal močových ciest.
Ja som po prvom pôrode bola v takom stave už a mám ďalšie dve deti ešte. Mne sa takto "zhoršilo" po 3 pôrode, lebo nedocenená pôrodná asistentka mi skočila počas posledného tlačenia na brucho a praskla mi močový mechúr...
Ešte aj doktorka po nej priamo na pôrodnej sále kričala

Gynekológ povedal čo? Sú rôzne štádiá. To, čo popisuješ sa podľa mňa dá doporiadku. ;) Hlavne chvíľu nebehaj, neskáč. Pokračuj s fyzio a kúp si venušine guličky. Držím prsty.