icon

Pomáha operácia konečníka pri análnych trhlinách?

lienka1701
10. apr 2025

Dobrý deň prosím vás ak niekto šiel na operáciu konečníka pomohlo to?mám tam análnu trhlinu vraj mi to hnisa po stolici má aj pol dňa boli konečník potom to prestane proktolog má vyšetril a objednal na operáciu vraj sa to tým vyrieši...ja neviem to akože zasiju a bude pokoj?vie mi niekto povedať prečo je pred operáciou potrebné aj gynekologické vyšetrenie?

dzescebuly
10. apr 2025

@lienka1701 napíš do skupiny Zdravotníci na MK

oslo1
10. apr 2025

Na slovensku potrebujes pred kazdou operaciou gynekologicke vysetrenie.

Ja som mala operaciu konecnika v uk, velmi mi to pomohlo, tiez som mala trhlinku.
Odvtedy nemam ziadne problemy, ale musim povedat, ze si davam velmi pozor na stolicu.

lienka1701
autor
10. apr 2025

@oslo1 aha to som nevedela že pred každou operáciou treba aj gynekologické vyšetrenie...ja som bola raz operovaný a to na gynde na laparoskopi som bola takže tam tá prehliadka a všetko súviselo...ďakujem za odpoved

pribinak
10. apr 2025

@oslo1 si si istá? Ja mam von slepé črevo a nemala som gyn. vyšetrenie.
Kamoska je po operácii platniciek a tiež nemala žiadne gyn. vyšetrenie

Tu si skôr myslím že či nemá nejaké baktérie v pošve či mykozu čo by mohla prenášať do rany

lienka1701
autor
10. apr 2025

@oslo1 a ak sa smiem spýtať ako si dávaš pozor...mňa sa aj dr pýtal či mám deti a či ete chcem mať tiež som nepochopila že prečo možno aj skrz to že tým tehotenstvom by sa tá trhlina mohla znova objaviť keďže zápcha a takéto problémy sú h teho bezne

lienka1701
autor
10. apr 2025

@pribinak no mne to je tiež nejaké divné preto sa na to pytam

oslo1
10. apr 2025

@pribinak za mojich mladych cias v slovenskom zdravotnictve patrila gynekologicka kontrola ku beznym kontrolam pred operaciou. Asi aby sa vylucila infekcia.

oslo1
10. apr 2025

@lienka1701 Trhlina sa ti moze zas objavit, je to koli tvrdej stolici ( a moze byt aj vdaka analnemu sexu, ale ten som nikdy neskusala, takze k tomu sa nemozem vyjadrit).

Ja som mala trhlinu/hemoroidy/krvacanie niekolko rokov a v podstate som sa odhodlala k lekarovi, lebo sme planovali babatko a vedela som, ze sa mi to tehotenstvom zhorsi.

Tehotenstvo a porod - to je zataz na hrube crevo, jednak je tam znizena cirkulacia krvi, lebo dieta tlaci na cely spodok brusnej dutiny a jednak pri porode je tam enormny tlak a mozes sa aj po konecnik roztrhnut.

Co sa tyka toho davania si pozor, niekolko rokov po operacii som bralal Fibrogel/Microgol, aby som nebola zapecena.

Ked mi bolo treba ist na WC, tak som isla, aby sa predislo zapche.

Mne sa problem vyriesil, ked som prestala robit na sluzby, hrube crevo ma rado rutinu a nocne , no to bola katastrofa, zapecena, nafuknuta.

Takze teraz ten pozor - jem vela vlakniny, na wc idem ked mi treba ist, ale ja idem na 95 % (ako vacsina populacie) rano ( po kave, alebo ranjakach - gastro colic reflex).
Po wc si podvozok a aj rektalnu oblast dobre osprchujem (mame tu sprsku vedla zachoda).

Za onych cias som bola leader na continence na mojom oddeleni, o spravnom vyprazdnovani ti tu mozem napisat cele eseje x

liliputka2131
11. apr 2025

@oslo1 ak by si bola taka dobra a nasla si cas mozes aj tu esej napisat o vyprazdnovani 🙏mozes aj sukromne velmi by si mi pomohla

taktotedanie
11. apr 2025

Nie gynekologicke vys uz davno nie je povinne

oslo1
11. apr 2025

@liliputka2131
Co potrebujes vediet. Rada poradim x

lienka1701
autor
12. apr 2025

@oslo1 proktolog mi dal masť rectogesic pomáha mi na bolesť konecnika no myslím že má vedľajšie účinky...som teraz akási chorá tak si ju budem znova dávať až potom...inak pre mňa hrozna bolesť konecnika ja koľkokrát aj 10min sedieť v aute a šoférovať strašne utrpenie...po stolicia aj pol dňa konečník bolel...operáciu mi dal až na 7.10 jednak sa strašne bojim jednak neviem čo dovtedy budem robiť ako to prežiť a aj tu bolest

oslo1
12. apr 2025

@lienka1701
Ja tie vase mastic na Slovensku nepoznam
Ja mam lepsie skusenost s cipkami.
Do auta si kup podlozku na sedenie. Ja mam taky, ked sijem na stroji. Lebo vtedy musis sediet na celom zadku, tak ako pri soferovani.
Dam ti link

oslo1
12. apr 2025

Feagar Seat Cushion for Back Pain... https://www.amazon.co.uk/dp/B08QVLDBXX?ref=ppx_...

lienka1701
autor
12. apr 2025

@oslo1 dakujem

ivka170
24. máj 2025
@lienka1701

@oslo1 proktolog mi dal masť rectogesic pomáha mi na bolesť konecnika no myslím že má vedľajšie účinky...som teraz akási chorá tak si ju budem znova dávať až potom...inak pre mňa hrozna bolesť konecnika ja koľkokrát aj 10min sedieť v aute a šoférovať strašne utrpenie...po stolicia aj pol dňa konečník bolel...operáciu mi dal až na 7.10 jednak sa strašne bojim jednak neviem čo dovtedy budem robiť ako to prežiť a aj tu bolest

@lienka1701 zdravim,ake vedlajsie ucinky ma ta mast?ja ju tiez pouzivam,po stolici mam bolesti,mam tiez analnu fisuru,bojim sa sa operacie,kupem sa aj v dubovej kore,neviem cim by sa to dalo vyliecit inak ako operaciou

lienka1701
autor
5. jún 2025
@ivka170

@lienka1701 zdravim,ake vedlajsie ucinky ma ta mast?ja ju tiez pouzivam,po stolici mam bolesti,mam tiez analnu fisuru,bojim sa sa operacie,kupem sa aj v dubovej kore,neviem cim by sa to dalo vyliecit inak ako operaciou

@ivka170 bolesti hlavy mi udával dr ale tou masťou to asi nevyliecim skôr mi to prišlo že mi to dal aby som do toho termínu operácie vydrzala