icon

Pomôže Clostilbegyt a Pregnyl otehotnieť?

smejo4ja
28. dec 2014

Ahojte, som tu nová. Snažíme sa o bábätko, lenže že mám problém, mrchu nedostanem skoro vôbec lebo mam PCO. Preto beriem Duphaston už vyše roka, počas toho roka sa nám nepodarilo otehotnieť. Tak mi Dr. predpísala clostilbegyt ktorý mám začať užívať od 3DC a potom medzi 9 a 11DC mám prísť a pichne mi pregnyl. Komu to pomohlo??? Pýtam sa preto lebo mi DR. povedala že tuto kombináciu (clostilbegyt a pregynil) môžem brať len tri mesiace a potom pôjdem do centra ktoré tu mám je to ISCARE. Ďakujem za odpovede

butterfly333
21. nov 2015

@biba6226 aha tak že to je pre tie čo sa im netvoria folikuly?

biba6226
21. nov 2015

@butterfly333 da sa to tak povedat

butterfly333
21. nov 2015

@biba6226 dakujem za radu.

biba6226
21. nov 2015

@butterfly333 rado sa stalo

kudusko
21. nov 2015

@butterfly333 Silvi mne ho tento cyklus dala Dr vies dobre že ha mavam pravidelnu ovu ale ked sa nedari starsim tak by to malo domoct k tomu lepsiemu foliku a vies dobre že ja stym folikom Nemam problem Len uz cas suri taK isli sme do toho🙂 a mladym dava taK ako povedala ked nie je ovu opytaj sa Dr ci nevyskusate
@biba6226
@biba6226

nathuska
21. nov 2015

Ahoj, mne clostilbegyt pomohol otehotniet 🙂

miska246
21. nov 2015

@butterfly333 Ja mam tiez ovulaciu v poriadku, len sme sa tomu rozhodli dopomoct 🙂

butterfly333
22. nov 2015

@kudusko no a mne povedalže netreba nič brat.Ved už nemam 20r

butterfly333
22. nov 2015

@miska246 a to predpisuje gyn??

iwkanjelik
22. nov 2015

@miska246 ja končim s clostilom v pondelok a vo štvrtok (12-ty DC) mám isť na folik + pregny., tak som zevedava či budu vajícka dostatočne veľké... takže budúci tyžden máme snažilkovský 😀 prosím ťa, koľko cyklusov ti pov doktor, ze budes brať clostil? 3 či 6? mne pov, že to skusime s clostilom na pol roka, ked nič, tak nas potom už posle do car..
@nathuska na koľký cyklus sa ti podarilo otehotnieť s clsotilom?
@butterfly333 poklaľ ja viem, tak ano.. a vám sa tiež nedarí či ako si na tom?

butterfly333
22. nov 2015

@iwkanjelik ano nedarí sa nám.Začali sme minulý rok v oktobri.Ale gyn že ked je všetko ok tak že mi nebude nič predpisovat.No ja už nemam 20r.Tak neviem,v piatok idem k nemu tak mu poviem.A nemá ten clostil nejakevedlajšie učinky ako su že sa po nom tvora cisty?

kudusko
22. nov 2015

@butterfly333 Zlatko musi to to spravne naordinovat ja mam najnizsiu davku 1x1 denne baby co brali viac tym sa robili ale ktore ho brali dlhsie a nepomohlo tak tym potom davali 2x1 tak neviem

butterfly333
22. nov 2015

@kudusko ahaa no ved sa ho spýtam na to prečo mi neič nepredpísal prečo netreba.

nathuska
22. nov 2015

@iwkanjelik mne sa podarilo na 3 cyklus otehotniet a to sme sa snazili cca rok a ja som mala endometriozu.Doktor bol prekvapeny,ze sa to tak rychlo podarilo 🙂

miska246
22. nov 2015

@butterfly333 Ano, je to na predpis

miska246
22. nov 2015

@iwkanjelik Ja idem v utorok, tak som zvedava. Kedy si mala poslednu ms? Ja 15.11. 🙂

iwkanjelik
22. nov 2015

@miska246 aj ja 15.11.2015, sranda 😀 , ale mame to o 2dni posunute, lebo ty berieš clostil od 3DC a ja až od 5DC,.. tak som zvedava, ako vyjde pokus číslo 2 😅

butterfly333
22. nov 2015

@miska246 skusim sa spýtat či mi ho nepredpiše

sany944
23. nov 2015

@karina517 ja som mala bolesti v podbrusku cely cyklus, aj prsia sa zvacsili a dost boleli a unava brutalna, poobede ked som prisla z prace som vzdy zaspala ako male dieta :D

sany944
23. nov 2015

@iwkanjelik ahojky, ja som ho brala od mojho gynekologa 2 cykly, potom mi chcel dat dva mesiace pauzu ale rozhodla som sa ze uz pojdem do CAR radsej a som rada ze som dlhsie necakala lebo v care pokial nie su dlasie problemy okrem ovulacie tak zas predpisuju clostyl, takze ak by si celych 6 mesiacov brala clostyl od svojho gynekologa to iste by podla mna nasledovalo aj v CARE a zas clostyl by sa moc dlho uzivat nemal, odporucaju 6x za zivot ale v care ti ho kludne daju aj na dlhsie, co neviem ci je az tak dobre :/ Takze uz mam za sebou 3 mesiace clostyl (2 cykly jedna tbletka a posledny cyklus 2x1), a ani raz sa nepodarilo, pritom folikul dozrel vzdy a aj pregnyl mi zakazdym podali. Teraz som mala 2 mesiace pauzu a v decembri idem zas na clostyl 2x1 ale idem rovno na insiminaciu ak dozru aspon 2 folikuly a bude dobra vystelka maternice, ak nie tak zas iba pohlavny styk, lebo ze by bola sanca mensia a boli by to vyhodene peniaze. Mam vlastne este 3 pokusy s clostylom , beriem aj inofolic 2x denne k tomu, tak snad to pomoze a konecne sa dockame po takmer 2 rokoch. Ak sa nepodari uz pojdem asi na umele, lebo uz na to nemam nervy. Ale snad ked uz pojdem na insiminaciu sa aspon jeden pokus z planovanych 3 podari!!! Ale ak sa snazite uz dlhsie chod radsej do CARU, tam ti urobia podrobnejsie vysetrenia a budes vediet na com si a nebudes stracat drahocenny cas, mne tam zistili taku haluz, ze kebyze tu navstevu odkladam na neskor uz by mohlo byt aj neskoro a mohla som ostat uplne neplodna a hlavne treba partnera poslat na spermiogram ak nebol este

iwkanjelik
23. nov 2015

@sany944 fuuha, tak takto dopredu som sa teda nad tým nezamýšlala.. manžel bol v septembri, zámerne pred začatím brania clostilu na spermiograme a dopadol na výbornu, takže aspoň to.. a to v car ti dali po troch cykloch s clostilom dva mesiace pauzu?
@biba6226 no ahoj, neviem sa dočkať nových správ, ako si dopadla dnes u svojej doktorky?

biba6226
24. nov 2015

@iwkanjelik ordinuje az v stredu tak idem v stredu 🙂 urcite dam vediet

sany944
24. nov 2015

@iwkanjelik ahoj, tak aspoň že manžel je na výbornú, to je základ úspechu 🙂 V care mi po 3 mesiacoch chceli dať len mesiac pauzu ale tým že sme išli na dovolenku a nemohla by som chodiť na sono tak som mala nútenú pauzu 2 mesiace, čo je možno aj lepšie, nech si vaječníky oddýchnu, lebo clostyl je podľa mňa dosť veľký zásah na ne. Môj gynekológ ma vždy upozorňoval že môže dojsť k hyperstimulácii, že sa veľmi zväčšia a niekedy dojde aj k hospitalizácii, že musím veľmi veľa piť, to je veľmi dôležité a nesmiem cvičiť, skákať ani sa nijak namáhať, tak ja som to vždy brala tak vážne a na všetko dávala pozor, vždy keď ma začalo bolieť podbruško, som sa bála či neni nejaký problém. Tak som rada že je 2 mesiace pauza a hlavne clostyl ževraj účinkuje aj 2 mesiace po dobratí aspoň trošku, takže mám 2 mesiace k dobru kedy mohla prebehnúť ovulácia aj bez clostylu. Inak niektorí gynekológia nasadia clostyl ako lentilky a pomaly ani sona nerobia nič, je to hrozné niekedy. Ale fakt som rada že som išla do CAR už teraz 🙂

sin
24. nov 2015

@sany944 nesmie cvicit? A preco? Na ucinok to hadam nema vplyv...ja cvicim :O

sany944
24. nov 2015

@sin no je to hlavne kvôli tomu že sú vaječníky o niečo zväčšené a nie je dobre sa presilovať, hlavne skákať a robiť prudké pohyby, mi vysvetloval že sa proste nesmú vaječníky natriasať lebo môže dôjsť k ešte väčšiemu zväčšeniu či čo, v podstate k tej hyperstimulácii. Takže ja som tie 3 mesiace necvičila od začiatku cyklu po nejaký 20DC vôbec pre istou, aj tak som sa cítila unavená a vyčerpaná, takže sa mi ani nechcelo cvičiť. Ale sprdol ma hlavne za to že som málo pila, lebo že pri tej liečbe je najdôležitejší pitný režim.

sin
24. nov 2015

@sany944 tak dik za info to som vobec nevedela tieto veci...

biba6226
25. nov 2015

No tak dnes kontrola secko v poradecku 🙂 srdecko bilo jak sa patri. Plodik je o tyzden mladsi podla utz ako podla poslednej ms ale secko je na dobrej ceste 🙂 takze spokojnost. 🙂

iwkanjelik
26. nov 2015

@biba6226 z celeho srdca gratulujeeeem.. už si v 8. tt? som myslela, že budeš tak 6.tt,.
@miska246 snažilkujeme, snažilkujeme? dnes som bola aj ja na folikulometrii.. na pravej strane som mala 2 vajícka po 20mm a samozrejme, že dom dostala aj pregnyl, tak uvidíme ako dopadne pokus č. 2 😀

iwkanjelik
26. nov 2015

@motorolka ahooj.. ak sa môžem opýtať, ako dopadol tvoj prvý cyklus s clostilom + pregnyl? si už dlho nenapísala..

motorolka
26. nov 2015

@iwkanjelik Ahoj tak nic, uz som dufala, ked mi meskala ms 4 dni a na 5-ty sa spustila ☹ no ale aj to taka divna len necely jeden den a ostatne dni mam zvlastny hnedy vytok, ako stara krv,alebo nieco podobne, neviem co si mam o tom mysliet, cely cyklus som mala falosne tehu priznaky..