icon

Pomôže Clostilbegyt a Pregnyl otehotnieť?

smejo4ja
28. dec 2014

Ahojte, som tu nová. Snažíme sa o bábätko, lenže že mám problém, mrchu nedostanem skoro vôbec lebo mam PCO. Preto beriem Duphaston už vyše roka, počas toho roka sa nám nepodarilo otehotnieť. Tak mi Dr. predpísala clostilbegyt ktorý mám začať užívať od 3DC a potom medzi 9 a 11DC mám prísť a pichne mi pregnyl. Komu to pomohlo??? Pýtam sa preto lebo mi DR. povedala že tuto kombináciu (clostilbegyt a pregynil) môžem brať len tri mesiace a potom pôjdem do centra ktoré tu mám je to ISCARE. Ďakujem za odpovede

miska246
8. dec 2015

@iwkanjelik Ja som na tom podobne, mne kazala sestricka zavolat a povie mi, ci budu tesne pred Vianocami este robit, alebo nie... To mi je luto... :( Ja som na tom podobne, ja nespinim, ale bolia ma krize a tlacim sa sladkostami, co je moj typicky PMS. No nic, skoda, ale aj tak budeme bojovat dalej!!! Raz to predsa vyjst musi!!!

miska246
9. dec 2015

@iwkanjelik sklamane hlasim 1 den noveho cyklu ☹

jenn82
10. dec 2015

Ahojte, treti mesiac clostyl, druhykrat pichnuty pregnyl a zajtra 2. iui....mam zmiesane pocity... Mali ste resp. nemali po clostyle mrchu? Ta moja uz druhy mesiac spociva skor v spineni, ako v normalnom krvacani.

sany944
11. dec 2015

@jenn82 ahoj budem držať veľmi palčeky, ja som mala4.clostyl a 4x pregnyl a predvčerom 1. IUI, tak vravíš že tebe prvy pokus nevyšiel? :( A aký máte problém či len to že neovuluješ, partner všetko OK? Môžem sa spýtať akú koncentráciu spermií a pohyblivosť mal manžel/partner pri prvom IUI, resp. už aj dnes?. Môj mal 22milionov čo sa mu zhoršilo z 62 pred pol rokom a pohyblivosť 79%, ale chválili ho že je to výborné číslo že úspech je veľký. Koľko vajíčok ti dorástlo a pri akej veľkosti pichli pregnyl? Mne 2 a pichali ked mali 19 a 15 ale ovu mam pocit ze prebehla asi 14 hodin pred IUI tak fakt neviem ci sme to este stihli.
Inak ja som minuly mesiac po vysadeni clostylu nemala riadnu menstruaciu len spinenie, ze som si ledva vedela stanovist 1. den cyklu a netusila som kedy zacat brat dalsie balenie clostylu, tak uvidime ako to bude tento mesiac, aj ked verim ze mrcha uz nepride. Presne 23.12. idem na krv tak dufam ze dostanem ten najkrajsi darcek na vianoce. Mozem sa spytat kolko si platila za IUI a kde chodis, ja do Iscare MT a tam to už stojí 150e :( Tak držím palčeky snáď mal doktor šťastnú ruku.

iwkanjelik
11. dec 2015

@miska246 takže ty už mas od stredy mrchu, ja este stále nie.. v pondelok som špinila, utorok - streda nič a včera, dnes tiež špiním, takže tiež cákam každou chviľou rozbehne.. a berieš clostil?
@sany944 verím, že prídeš s dobrými správami.. držím palčeky

happy30
12. dec 2015

Ahojte kočky,chcem vás vsetky povzbudiť...raz sa to kazdej z nas podari,my sme cakali 1,5roka,viem ze v porovnani s niektorymi tu to nie je vela ale omyslela som si ze som strateny pripad..bez liekov ziadna mrcha aj pol roka..vajecniky obrastene cystami..mam PCO a ziadna ovulka..rok uzivania vseliakych liekov,clostyl,duphastom,pregnyl,gynex,inofolic,alchemilka...a..baby neuveritelne..mesiac po svadbe sa zadarilo..ani neviem ako.na dalsi mesiac sme boli objednaní s manzelom do centra..Baby je to neuveritelne..teraz som v 10 tyzdni a stale tomu nemozeme veriť.Strasne s vami vsetkymi sucitim a viem ako sa citite.ale zadari sa urcite..drzim vam vsetkym palceky.

xjanulkaax
12. dec 2015

Presne ako pise @happy30, aj ja som bola pripad, ze bez stimulacie ziadna ovu, ziadny menzes... na diagnozu PCO mi prisla endokrinologicka a ina gynekologicka, len nie moja ktora len vyse roka po vysadeni HAK tapala a davala vyvolavacky a nic neriesila... po 1 roku 8 mesiacoch snazenia som mala nastaveny posledny cyklus s clostylom kedze sa viac ako 6x nemoze uzivat a uz nam dr.odporucal iui lebo aj manzel mal velmi hranicny spermiogram a na posledny pokus sa prirodzene podarilo 🙂 a keby jedno, ale rovno dve jednovajecne dievcatka (cize na to clostyl nemal vplyv) a teraz sme zacali 29tt 🙂 takze viem, cim si vsetky prechadzate a ake to je tazke ale netreba sa vzdavat a treba verit, ze sa to skor ci neskor podari.. a viem, ze je to stara otrepana veta "vela robi psychika" (ja som ju neznaaaasala) ale ozaj je to pravda.. posledny cyklus som uz bola zmierena ze budeme riesit iui, neriesila som uz ziadny inofolic, alchemilku a pod, vypla som.. jedine co som sledovala bazalnu teplotu pre seba, ci vobec ovu bude bo aj napriek clostylu sa mi cyklus predtym spravila cysta.. ten posledny sme preto uz pichali aj pregnyl...takze silno vam vsetkym drzim palce, nech sa vam postasti ten maly zazrak 🙂 drzte sa!

miska246
13. dec 2015

@iwkanjelik Ahoj, tak mne ms pomaly konci, nasadila som si aj Clostyl, zajtra zavolam dr a dohodneme sa co dalej. Asi pojde aj mm na spermiogram. Uvidim kolko cyklov mozem ten Clostyl brat, niekde pisu 3 mesiqce, niekde 6... Ale zacinam vazne uvazovat nad Heliosom v Martine, kamoska sa snazila vyse roka, boli tam a uz je tehu... A ja sa trapim uz pomaly rok a pol, niekedy uz fakt siaham na dno svojich sil... ☹ A inac, ty ako?

jenn82
13. dec 2015

@sany944 Ahoj, tazko odpovedat, kde je problem...moj gynekolog stale tvrdil, ze vsetko je ok, ale ked uz sa rok a pol nedarilo, sama som poziadala, aby nas odporucil do car a tam to hned zacalo clostylom...nemavam kazdy mesiac ovu, zda, ze moje foliky sa menia na cysty..., manzel ma spermiogram dobry, teraz mal nejakych 65 milionov...chodievam do car v KE, s liekmi a pregnylom ma iui stoji okolo 80e.Som trosku k tymto iui skeptickka, stastiky su velmi slabe. Aj ked si cely cas hovorim, ze uz to teraz urcite vyslo a spermosky putuju 🙂 Drzim vam palce, aby to vsetko vyslo a k Vianociam najkrajsi darcek. Pokojne napis aj ip, nemam znamych, ktori sa momentalne snazia, vsetci nas nejako predbehli 🙂

sany944
13. dec 2015

@happy30 @xjanulkaax velmi gratulujem, je to úžasné, zázraky sa predsa len dejú a verím že sa to podarí každej z nás!! Držím Vám palčeky aby ste mali krásne bezproblémové tehotenstvo 🙂 Ste mi dodali zas nádej že nie som stratený prípad 🙂
Ja čakám na ten výsledok IUI, len keď som dosť chorá neviem či by nebolo lepšie aby sa to teraz nepodarilo radšej, nech tá choroba neovplivní plod. Lebo stále mám horúčku 37,1 az 37,3 aj keď nemám pocit že by som horúčku mala, tak si ani paralen nedávam, len hlava ma boli z nádchy veľmi. Asi radšej ostanem aj doma na PN lebo ledva žijem :D

sany944
13. dec 2015

@jenn82 tak to mas asi podobny problem ako ja, ze hlavne ovu treba podporit a manzel je ok. Su statisktiky slabe, mne povedali ze uspesnost 15-20% maju ale ze si mam pamatat ze je napriek tomu sanca 5x vyssia ako pri beznom styku. Tak sa nechame prekvapit 🙂 Inak to mas cenovo super, mna len samotna IUI stoji 150 a s liekmi a naftou to je spolu 200€, nechapem preco v Iscare je to take drahe :( Aj mna vsetci predbehli, za tento rok mi otehotnelo 6 kamaratiek, vravim ze plodny rok to bol, ze uz aj na mna by sa mohlo stastie usmiat, iba jedna kamaratka ostala co sa snazi so mnou, ale ju caka prve IUI az v january a nema jeden vajcovod, takze je na tom este horsie ako ja :(
Vela pozitivnej energie posielam a tehotnime pomalicky :D

iwkanjelik
13. dec 2015

@miska246 no mne sa mrcha rozbehla až dnes, neviem kde sa zabudla 🙂 moj manžel bol v septembri na spermiograme, dopadol na vybornu, tak aspon to.. ja mam teda tento mesiac pauzu od clostilu a pregmylu.... no čo, idem kupovať darčeky, uživať si vianocnu naladicku, a hlavne nic neratať 🙂

jenn82
14. dec 2015

@sany944 ak si chora radsej ostan doma, ja som mala taku zvysenu teplotu pred iui, vela cajikov, vitaminy a nejako to preslo.... Ano, asi mame rovnaky problem, mna len mrzi, ze som cely cas zila v tom, ze ovulujem normalne, moj gynekolog ma v tom utvrdzoval, aj ked mi nespravil ziadne vysetrenia....okrem hormonalneho profilu... Chcela by som patrit medzi tie uspesne percenta iui, snad sa to podari tebe aj mne 🙂 tak dufam, ze nie si v praci, oddychujes a liecis sa 🙂

xjanulkaax
14. dec 2015

@sany944 zvysena teplota byva aj v druhej faze cyklu po ovulacii..ja ked som mala po ovu tak mi bazalna teplota stale rastla a ak klesla, prisiel ms a ked som ostala tehu, tak som to vedela aj podla toho, ze po duphastone dom uz ms mala mat a teplota sa mi stale drzala hore... skus si zacat meravat bazalnu teplotu aby si spoznala svoj cyklus 🙂

sany944
14. dec 2015

@jenn82 Ahoj, to je skoda ze ti gynekolog hned neurobil folikulometriu, mohla si uz skor vediet ci ovulujes, mne to nastastie navrhol hned ked sa nam nedarilo. Jasne uz som doma na PNke, stav sa mi vobec nelepsil a uz som nevladala chodit do prace tak som isla k doktorovi, pobral mi krv a vsetky mozne vytery tak som zvedava,snad to nebude nic vazne len bezna chripka, ktora ale byva u mna aj 4 x do roka, tak si neviem predstavit byt tehotna a takto casto chora, to bude utrpenie ked ani antibiotika nebudem moct. Neboj sa verim ze nam to teraz vyjde obom ved uz dlho to nikomu nevyslo, uz musi byt nejaky pokus aj uspesny a teraz to budeme isto my dve!!! Dnes som si robila test ci uz nemam v tele pregnyl a bol negativny tak o tyzden planujem urobit zas, to uz bude 12 dni od IUI takze by mohol byt aspon maly duch na teste :D

sany944
14. dec 2015

@xjanulkaax ahojky, viem ze bazalna teplota byva o nieco vysia po ovulacii a v tehotenstve, raz som sa uz pokusala merat cely cyklus teplotu ale okolo ovulky mi prisli horucky a vysledky boli tym padom skreslene, nevedela som ci je to z choroby alebo prebehla ovulka. A tento mesiac to iste zrovna v polke cyklu ma drapli horucky do tych 38 takze zas som sa nic nedozvedela. A aku si mala bazalku ked si otehotnela bola aj nad 37? Skusim zacat merat aj teraz, aj ked to ze klesne moze byt dosledok toho ze ustupili horucky, no som zvedava :D

xjanulkaax
14. dec 2015

@sany944 hlavne treba merat rano skor ako vstanes vzdy v rovnakom case.. a mne sa v case meskania mrchy zvysila na tych 37.1-37.3 a v podstate som potom mavala trosku vyssiu teplotu okolo tych 37 aj pocas dna.. ale pre sledovanie je rozhodujuca teplota rano skor ako vstanes a treba sledovat aspon niekolko cyklov.. neviem ci to tu mozem uviest (ak tak vymazem) ale dobry clanok k tomu je tu http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... ... a samozrejme, je pravda, ze ak si chora, moze to skreslit hodnoty.. skus si stiahnut aplikaciu (menstruacny kalendar, kde sa da znacit aj bazalna teplota a vytvori sa ti krivka) alebo si z netu vytlac tabulku do ktorej budes znacit a spravis si z toho krivku a uvidis kazdy mesiac ako na tom si

sany944
15. dec 2015

@xjanulkaax Dakujem za rady, ak pride mrska pojdem dotoho ale verim ze uz mi to nebude treba :D

kikaaa1982
16. dec 2015

Ahojte, mozno potrebujem trochu povzbudit, ale uz je zufalstvo na maximalnej hranici. Ja nemam manzela, len priatela a ani nezijeme spolu. Ale to len tak na okraj. Moje snazenie je asi rok, z toho asi pol roka anovulacne cykly a podla slov dr. velmi zly hormonalny profil. Aj tento mesiac som necakala, ale prislo to :( ale nadej!!! Od noveho cyklu zacinam v 5. den clostil do 9.dna a potom folikulometria. Neviem...vela citam a v mnohych odkazoch je aj doplnenie clostilu s pregnylom. Chcela by som sa vas skusenych opytat, ci si mam pytat od dr. aj pregnyl alebo ako? A pripadne, ako dlho je mozne uzivanie clostilu a ked nezaberie, aky je dalsi postup? Mimochodom mam 33 rokov a neskutocne tuzim po babatku. Tie, ktore vedia, co pisem a myslim, sa dokazu vzit do mojej situacie...nedokazem sa ani len pozriet na mamtky s detmi. Viem, ze vela robi aj psychika, ale ako by som mohla nemysliet, nepocitat a vsetko. Ano, prepadam zufalstvu....

xjanulkaax
16. dec 2015

@kikaaa1982 ahoj, pregnyl nie je potrebny, pokial ti vdaka clostylu dorastu folikuly a aj prasknu.. ja som mala pregnyl nasadeny len na posledny cyklus s clostylom, kedze cyklus predtym mi folikul nepraskol a spravila sa mi cysta.. tak mi dr.radsej dalsi (uz posledny( cyklus navrhol aj ten pregnyl, ktory zabezpecil prasknutie folikulu.. bolo by dobre, aby ti robil dr. fokikulometriu nielen pred ovu ale aj potom ci ovu prebehla a folikul praskol.. priatel bol na spermiograme? To je prvorade, ak on nema vysledky ok, darmo do teba pchat take silne hormony... a zaroven mne dr. po 3 neuspesnych cykloch s clostylom a anovulacnom cykle bez liekov odporucil laparoskopiu, cim zistil, ci nemam endometriozu a ci su priechodne vajcovody.. tym zaroven spravil akoby prefuk.. vzhladom na vek a dlzku snazenia by som mozno vyskusala aj centrum asistovanej reprodukcie, kde ta budu pozorne sledovat a nasadia vhodnu liecbu ci stimulaciu. Drzim palce 🙂

kikaaa1982
17. dec 2015

@xjanulkaax dakujem za odp 🙂

iwkanjelik
24. dec 2015

@sany944 gratulujeeeem z celeho srdca... vyššie si pisala, že na 5-ty den po pregnyle bol tehu test negatívny.. robils si si ho potom ešte o ten týzden.. len ma zaujíma či bol už pozitívny... krasne vianoce prajem

butterfly333
24. dec 2015

@kikaaa1982 ahoj aj ja tento cyklus začínam prvý krát s clostilom potom na folikul.a tiež sa spýtam na ten preglyn,dnes som 1DC a od 5DC idem na clostil .

xjanulkaax
24. dec 2015

@sany944 vidim, ze sa nakoniec predsalen zadarilo, tak ti zo srdca gratulujeeem 🙂 krajsi darcek si ani nemohla pod stromcok dostat.. tak si uzivaj to krasne obdobie a davaj na seba pozor.. vidis, ta zvysena teplota mohla byt predsalen aj z tohto 😉 jaaaj tesi ma to riadne, ked sa niekto, komu sa nedari, podari otehotniet 😊

sany944
25. dec 2015

@iwkanjelik dakujem velmi pekne 🙂 vies co podla mna ten test co som si robila je nejaky divny, pretoze su to testy z ebay a ani teraz mi neukazuju pozitivny vysledok ani len ducha a citlovopst maju 10, za to rapid clear mi uz pekne od 15 dna ukazal slabu ciarocku a myslim ze by ukazal aj skor, takze je otazne ze ak by som robila iny test na 5. den ci by ani ten nebol pozitivny, skor myslim ze by este nieco ukazal. Budem tie cinske skusat robit este, ale myslim ze neukazu nic, mozno su nejake chybne....kupila som ich sice tu od jednej kocky ale nespominala nic ze by nefungovali tak neviem.
A tebe posielam kopec tehu bacilou, nech sa to konecne podari a tiez zazijes tu najkrajsiu radost!!!

sany944
25. dec 2015

@xjanulkaax dakujem dakujem, veru stale tomu nemozem uverit ze sme mali taketo stastie zrovna na vianoce, asi to tak malo byt, nikdy nezabudnem na ten pocit ked mi oznamili ze som tehotna, to boli teda emocie 🙂 som potom zvedava na reakciu ked sa mi ten drobcek narodi 🙂 veru ta zvysena teplota asi bola z toho, lebo uz som sa citila dobre a zvyysena bola stale. Sme chceli kupit skipasy do Jasnej, ale ja som mala tusaka ze ich nekupovat :D

xjanulkaax
26. dec 2015

@sany944 no tak super 🙂 ja sa uz tiez nemozem dockat kedy tie nase bambulky pridu na svet... uz sa nam to nenormalne krati 😉 a ty veru teraz nenamahaj a neriskuj.. ja som sa o seba tak bala ked som ostala tehu, nakolko som vedela aka to bola dlha cesta k babatkam, tak som si na vsetko dabala pozor a nenamahala sa a oddychovala.. prvy trimester som bola riadne unavena a v lete just tie horucavy, tak som len spala vo volnom case 😀

kikaaa1982
26. dec 2015

@butterfly333 ja som dnes dobrala 5.tu tabketku (od 5DC do 9DC), v pondelok folikulometria a uvidime...ale uz som natolko zufala, ze ani nedufam :(

sany944
26. dec 2015

@xjanulkaax no veru aj ja sa o seba bojim viem o com hovoris, takze tiez si davam velky pozor na seba a oddychujem,. zatial som aj PN lebo som ochorela tak nech neriskujem a budem na PN kym ma doktor necha a potom sa pojdem dat asi vypisat ku gynekologovi lebo mam brutal stresujucu robotu, takze to by mi asi moc nepomohlo....ja som tiez unavena ale zatial sa to este da ale isto som viac ako som byvala normalne :D Jooj teba to uz za chvilocku caka, to ubehne ako voda 🙂

butterfly333
27. dec 2015

@kikaaa1982 ja idem od zajtra brat prvu na 5DC,a potom na 15DC na folik ,potom daj vediet ako dopadol folik bude ti pichat aj preglyn??