Poovulačné teploty po menzese
dobre ranko, potrebovala by som poradit o co moze ist. cyklus mam kolisavy od 25-30 dni, 2.3. extrem pichnutie v podbrusku a v konecniku naraz, pri sedeni, najprv som si myslela ze by to mohlo byt uhniezdenie, ale 4.3. som dostala ms na 27 den cyklu. niekedy som si pozorovala cykly meranim BT a dosla som na to ze mam kratsiu LF. zacala som merat zase v tomto cykle, lenze mam stale poovulacne teploty, uz som 10 den cyklu a neklesa to. test som skusila dnes a je tam skor nejaky tien ako to zaschynalo. napadlo mi, ci som nemohla mat ovulku posunutu na toho 2.3. co bol vlastne 25 den cyklu, to by som bola teraz 11 dpo. je to realne mat ovulaciu a hned na to menstruaciu? dakujem
mohla ti aj prasknut cysta
mozes ist aj na odber progesteronu
moze ist o ojedinele zly cyklus, napriklad sa ti vytvorila cysta z folikulu, ovu neprebehla. poovulacne teploty ma kazda ine, musela by si si merat dlhsie, aby si vedela cykly vyhodnotit. alebo ak mas graf teploty, mozes ukazat
@janetinka27 meriam od minuleho roka, len teraz som si par cyklov nesledovala, ale vacsinou po ms hned klesla teplota na 36,3-36,4. graf mam len taky, ze par teplot
Takéto dohady sú úplne zbytočne.
Máš graf kompletný od ms do obdobia ktoré popisuješ. Pridaj ho, pozriem sa ti nan.
Máš pravidelne ms?? Najlepšie by bolo pridať 2,3 grafy.
Oneskorena ovu na 23 den? Pri 30 dňovom cykle?
Osobne som nemala nikdy.
@sono2 ved pisem ze nemerala som teraz par cyklov, proste predovulacne teploty mam nizsie, pod 36,7. mala som uz LF aj 9 dni iba, neviem preco mi to tak skace. ms mam pravidelne. FF som vymazala ked som prestala merat, takze nemam stare grafy, ale dobre viem ake mam predovulacne teploty
mohlo sa nieco zmenit. obcas sa cyklus nemusi vydarit. domeraj tento cyklus a skus merat aj dalsie, kym budes mat chut. ak by si zistila nejake odchylky, preber to s gyn. ale co mam skusenost, tak ich malokedy zaujimaju grafy, co je skoda. dokonca clovek najde kopec prispevkov v internetovych poradniach, kde radia zenam priamo gynekologovia a doslova zatracuju pozorovanie cyklu - ci uz sledovanie teploty alebo hlienu.
skus si sledovat aj hlien, na presne sledovanie hlienu som ja mala lektorku, lebo nie je to uplne jednoznacne a jednoduche, ale pozorovanim cyklu mi odhalili potom ochorenia, ktore mi neodhalili dokonca ani v car za viac ako rok pravidelnych kontrol.
dnes je najvyhodnejsie sledovat sa sama, lebo doktori tomu casto nie su velmi nakloneni, nemaju na to cas.
nepodareny cyklus raz za cas nevadi, skor by bolo horsie, ak by sa to opakovalo alebo keby si zistila, ze lutealna faza je naozaj prikratka.
@janetinka27 dakujem ti velmi pekne, problem mam aj ten ze uz par tyzdnov mam stale priesvitny hlien vodnaty a vo velkom mnozstve, musim nosit intimku, ale ine problemy nemam, tak nechcem len kvoli tomu ist ku gynekologicke, ked uz v maji mam mat aj tak preventivku
tak aj to moze byt problem, ten plodny hlien - privela estradiolo kvoli cyste. ale nemusim mat vobec pravdu, u mna to ale platilo.
ja som mavala tiez stale plodny hlien vo vacsom mnozstve, v podstate od ovulacie az do MS, cykly som mala dlhsie, takze plodny hlien som mala aj 3 tyzdne. lektorka hned vedela, co sa deje a tak ma poslala na krv a zistilo sa, ze mi nepraska folikul. v podstate pred ovu zacal prirodzene nastupovat plodny hlien, ale folikul iba rastol a ked dozrel, tak nepraskol, ale rastol dalej do cysty. tym padom stale stupal estradiol. chodila som na odbery krvi, isla som asi 6x za mesiac a estradiol mi stale iba rastol, progesteron bol nulovy.
z toho vyplynulo a potom to potvrdilo aj sono, ze folikul prerastol do cysty, mala 38 mm. toto sa mi opakovalo vlastne vela cyklov predtym, ale nevedela som, ze toto je ten problem. krvacanie som mavala, sice nie pravidelne, myslela som si, ze je to ms. v podstate to ale nebola skutocna ms, bolo to len krvacanie sposobene vysokym estradiolom, ktory sa dostal do takej vysky, ze sa to cele potom zosypalo a prislo krvacanie. myslim, ze sa to vola krvacanie z prieniku hormonov. cize som mala falosne cykly.
ale obcas sa stalo, ze ovu naozaj prebehla, lebo som v tom case chodievala casto na sono a mavala som vytvorene zlte teliesko, cim sa ovu potvrdila. najhorsie je, ze clovek nikdy nevie, v ktorom cykle folikul praskne a v ktorom nepraskne a vznikne cysta.

este dodam, ze ma bolia prsia od skoncenia ms, vcera ma strasne svrbeli cele