icon

Poraďte gynekológa v Žiline, ktorý naozaj pomôže

Dnes o 14:39

Dobrý deň, pred 2 rokmi som súrne hľadala gynekológiu v ZA, keďže moja išla do dôchodku. Prešla som asi všetky, ktoré tu boli a absolútne nikde ma nechceli zobrať, vraj je plno a nové pacientky neberú. Momentálne chodím na gyn mimo ZA a popravde tam niesom spokojná, namiesto zistenia príčiny a riešenia problémov na všetko : ,,len tu máte antiku” ,ktorú ale odmietam lebo problémy len prekrýva.
Mám históriu s veľmi nízkymi ženskými hormónmi, v 19 som mala podľa vtedajšiej Dr menej ženských hormónov než ženy po menopauz, to sa časom ale zlepšilo….. momentálne však mávam extrémne bolesti počas ms, čo trvá už asi 2 roky, bolesti mám už ale aj mimo cyklu a vlastne väčšinu mesiaca mám tlaky, pichanie a bolesti v podbrušku a vaječníkoch. Menstruacia a ovulácie sú pre mňa ako mučenie a bez silných liekov od bolesti nedokážem fungovať, nemôžem ísť vtedy do práce a vlastne robiť nič lebo som úplne KO.
Teraz zase odchádzam od mojej gyn so slzami v očiach lebo opäť nič neriešila a ja mám už teraz stres z ďalšej menštruácie.
Potrebujem zistiť, akú toto ma príčinu lebo nie vždy to takto bolo, ale moja súčasná gyn ma v tomto ignoruje, keďže som odmietla antiku. Potrebujem niekoho, kto je schopný riešiť a nie len maskovať problémy. Momentálne neviem aká je situácia s gyn v ZA, ale počula som nejaké dobre recenzie o gynaec, viete o nich niečo ? Poprípade niekoho poradiť ?
Ďakujem

any_soj
Dnes o 14:44

@anonym_autor keď odmietaš antiku, tak jednoznačne Wallenfels. On problémy lieči, nie prekryva. Pozri plodar.sk pre info o NaPro technológií, s ktorou pracuje pri liečbe problémov.
Ja za ním dochadzam už roky z Brezna...
A mrzí ma, ako sa k tebe správa tvoja - že nerešpektuje, ako to chceš.

anonym_011628
Dnes o 17:04

Bolesti mozu naznacovat endometriozu, ale to musi zhodnotit odbornik. Wallenfels sa vyhyba HAK lebo je veriaci. Mozes skusit, ci berie pacientky.

any_soj
Dnes o 17:42
@anonym_011628

Bolesti mozu naznacovat endometriozu, ale to musi zhodnotit odbornik. Wallenfels sa vyhyba HAK lebo je veriaci. Mozes skusit, ci berie pacientky.

@anonym_011628 Wallenfels sa vyhýba antikoncepcii nielen preto, že je veriaci. Je presvedčený, že vždy existuje zdravšia voľba pre ženu, než mnohonásobne prehnané dávky neadresne používaných (čiže nie konkrétne, ktoré daná žena na daný problém potrebuje v danej časti cyklu) syntetických hormónov.
Používa bioidentické hormóny - všeobecne sa považujú za presnejšiu napodobeninu ľudských hormónov, čo môže viesť k menšiemu počtu vedľajších účinkov. Od syntetických sa líšia v pôvode, štruktúre aj v spôsobe, ako ich telo spracováva. Používa ich adresne na liečbu cyklu (nie na jeho zastavenie, lebo to, čo sa deje pri HAK, nie je cyklus), a konkrétne hormóny a dávky v jednotlivých častiach cyklu, podľa potreby danej ženy, nie paušálne.