Poraďte účinnú liečbu análnej trhliny
Dobrý deň,
mám problém s análnou trhlinou, ktorú mám už veľmi dlho, len som ju zamieňala za hemoroidy.. momentálne ju liečim už 4 mesiace s tým, že som užívala kortikoidovú mastičku a pomedzi to proktis m mastičku. Riešim to s proktologóm na klinike, dodržiavala som aj stravu, no problém stále neprešiel. Lekár navrhol laserovú liečbu s butulotoxínom, no je to veľmi drahý zákrok. Viete mi prosím odporučiť nejakú klinku v Bratislave alebo aj hocikde inde, kde vám robili nejaký zákrok možno inou metódou a dalo sa to finančne zvládnuť a tiež ten problém zmizol?
Ďakujem
@romana1556 skus porozmyslat ze ak mas pruh tak si myslis, ze by pomohla mast? Nerozumiem zmyslaniu dnesnym lekarom.
@romana1556 ja som mala fissuru ani a pomohla operacia ale klasicka. Robili mi ju v nemocnici v BB a nic som neplatila. Myslim ze to spada pod cievneho chirurga. Od vtedy bemam problem lrn si davam pozor na zapchu. Mne vtedy doktor povedal, ze mastr a ine veci nepomozu. Nestracaj cas.
@anonym_04b302 Skorej premýšľam nad nejákými zákrokmi spojenými s tým butulotoxínom, alebo niečím iným. Trošku sa bojím klasickej operácie. Počula som , že ľuďom sa to často po klasickej operácii bolestivo a ťažko hojí a sú tam nejaké riziká. Skôr sa bojím aby tá klinika bola dobrá, alebo boli tie zákroky efektívne. Neviem ani do ktorej mám ísť, momentálne prehľadavám recenzie na Bratislavu.
@anonym_04b302 Skorej premýšľam nad nejákými zákrokmi spojenými s tým butulotoxínom, alebo niečím iným. Trošku sa bojím klasickej operácie. Počula som , že ľuďom sa to často po klasickej operácii bolestivo a ťažko hojí a sú tam nejaké riziká. Skôr sa bojím aby tá klinika bola dobrá, alebo boli tie zákroky efektívne. Neviem ani do ktorej mám ísť, momentálne prehľadavám recenzie na Bratislavu.
@romana1556 pokial tomu rozumiem botulotoxin je cudzia latka a riziko tam je tiez. Hojilo sa to fajn pri dodrzani prisnej hygieny a makkej stolice duphalacom. Ja som tam mala aj vyrastok, ktory vznikol vdaka trhline a skor som sa bala ze sa to zvrhne. Ako botulotoxin by som si pichat nedala. Ale to som ja. Mne to zoperovali v narkoze sla som domov a chodila na kontroly. Nemala som ziadny problem. Ale tie mozu but vzdy pri vsetko. A upozrnovali ta na reakcie pri botulotoxine?
@romana1556 pokial tomu rozumiem botulotoxin je cudzia latka a riziko tam je tiez. Hojilo sa to fajn pri dodrzani prisnej hygieny a makkej stolice duphalacom. Ja som tam mala aj vyrastok, ktory vznikol vdaka trhline a skor som sa bala ze sa to zvrhne. Ako botulotoxin by som si pichat nedala. Ale to som ja. Mne to zoperovali v narkoze sla som domov a chodila na kontroly. Nemala som ziadny problem. Ale tie mozu but vzdy pri vsetko. A upozrnovali ta na reakcie pri botulotoxine?
@anonym_04b302 Ešte som to s ním presnejšie nerozoberala, hľadala som teraz na internete možnosti a kliniky.
@anonym_04b302 Ešte som to s ním presnejšie nerozoberala, hľadala som teraz na internete možnosti a kliniky.
@romana1556 rozumiem no mne doktor vtedy vysvetlil, ze pomoze len operacia hlavne ak je to dlhsie. Je to namahane miesto a same sa to nezrastie. Vela stastia prajem ja to mam zoperovane uz skoro 20 rokov a mam pokoj.
uz len laserova terapia, chirurgicka terapia, ak mast nepomoze, bohuzial, je to velmi zly a niekedy zle liecitelny problem, moja kamoska s tym bola rok pn, 8 chir. operacii, vytrpela vela, ale uz to ma dobre
Prosim vas ako sa vam to stalo?
Moj Manuel mi uz dlhsie spomina, ze by chcel vyskusat nieco nove v posteli ale bojim sa, ma obrovsku muznost a nechcem aby sa mi nieco taketo stalo. Co mi radite kocky?😈🤰

@romana1556 ja som mala fissuru ani a pomohla operacia ale klasicka. Robili mi ju v nemocnici v BB a nic som neplatila. Myslim ze to spada pod cievneho chirurga. Od vtedy bemam problem lrn si davam pozor na zapchu. Mne vtedy doktor povedal, ze mastr a ine veci nepomozu. Nestracaj cas.