Porovnanie normálnej menštruácie v druhom a treťom dni
Prosim prepáčte, ja viem, že je to veľmi chulostiva téma, ale akú silnú mate menštruáciu v tie prve najsilnejšie dni- druhý, tretí deň? Lebo ja mam cely život asi extrémne silnu- musím meniť každé 2 hodiny kompletne pretecene najväčšie vložky always na noc, ktoru nosim spolu s tamponom na noc, aby som aspoň tie 2 hodiny vydržala nepretecena.
Tak miniem druhý, tretí deň cca 10 najväčších vloziek a nejakých 7 tamponov denne. A na noc ešte mam pod sebou prebalovaciu podložku.
Takže ja by som strašne chcela vedieť ako to majú normálne ženy, lebo tuším ze asi takáto silna menstruacia nie je obvyklá.
(Nemám žiadne polypy ani cysty, podľa lekara je to proste môj normálny zdravý stav, len mam zhrubnutu vystelku na maternici- tomu ja verim, lebo menzes mam pravidelny, jediny problem mam so zelezom- hemoglobin mam okolo 80 keď je normal 125) len teda by som si chcela porovnať co je normálny stav u bežných cca 38 rocnych zien. Dakujem za odpovede. Kľudne môžte anonymne.
Mám tak 3 dni silnejšiu, potom už skoro nič ale určite nie tak ako ty, vložku cez noc meniť nemusím vôbec. Popozeraj si nejaké vitamíny, prípadne iné doplnky stravy, mne veľmi pomohol herbalife, odkedy som užívala ich doplnky prestali mi bolesti aj cyklus sa upravil.
Mám 36 rokov (o 2 mesiace 37) a mám to veľmi podobne, u mňa je teda iba ten druhý deň kritický a fungujem presne tak ako ty, iba bez toho tampónu (ten neznesiem v sebe). Tiež nemám žiadne polypy ani cysty, všetko je vraj v poriadku, mne sa k tomu všetkého pridalo za posledné roky aj silné nárazové krvácanie počas ovulácie (kvôli silnému ovulačnému hlienu nosím vložky počas ovulácie, a teraz už aj kvôli tomu krvácaniu, je to najskôr len také špinene v tom hliene a potom normálna krv, z ničoho nič to zo mňa "rachne" a komplet vložka špinavá, ani kúsok bieleho miesta na nej niet). Posledné dva roky chodím na gyndu ako na klavír a stále je všetko v poriadku)
Mne pomohol Ascorutin,3x1 počas menštruacie.
mam 37r a nikdy v zivote som nemala taku ako ty a ani nikto z mojho okolia. kamoska ma silnejsiu, v noci kombinuje tampon + vlozku/nohavicky, ale toto co opisujes, je hrozne, a nemyslim si, ze je to "normalny" stav. hemoglobin 80 je dost malo, nie si unavena, bleda atd.?
a teda k otazke, druhy den mam najsilnejsi a kym som este pouzivala vlozky, stacili by mi aj 3 za cely den (12h), ale teda menila som castejsie kvoli hygiene.
nestalo by za to oslovit ineho gynekologa, ze aky ma na to nazor?
Mám 36 rokov (o 2 mesiace 37) a mám to veľmi podobne, u mňa je teda iba ten druhý deň kritický a fungujem presne tak ako ty, iba bez toho tampónu (ten neznesiem v sebe). Tiež nemám žiadne polypy ani cysty, všetko je vraj v poriadku, mne sa k tomu všetkého pridalo za posledné roky aj silné nárazové krvácanie počas ovulácie (kvôli silnému ovulačnému hlienu nosím vložky počas ovulácie, a teraz už aj kvôli tomu krvácaniu, je to najskôr len také špinene v tom hliene a potom normálna krv, z ničoho nič to zo mňa "rachne" a komplet vložka špinavá, ani kúsok bieleho miesta na nej niet). Posledné dva roky chodím na gyndu ako na klavír a stále je všetko v poriadku)
@marienka1989 ešte doplním, že aj ja mám nízky hemoglobín, raz ma dokonca vyradili z registra darcov krvi kvôli tomu.
mam 37r a nikdy v zivote som nemala taku ako ty a ani nikto z mojho okolia. kamoska ma silnejsiu, v noci kombinuje tampon + vlozku/nohavicky, ale toto co opisujes, je hrozne, a nemyslim si, ze je to "normalny" stav. hemoglobin 80 je dost malo, nie si unavena, bleda atd.?
a teda k otazke, druhy den mam najsilnejsi a kym som este pouzivala vlozky, stacili by mi aj 3 za cely den (12h), ale teda menila som castejsie kvoli hygiene.
nestalo by za to oslovit ineho gynekologa, ze aky ma na to nazor?
@anonym_c75ffe ja som už bola s tým u troch roznych- aj mi robili odbery a vyšetrenia a všetci sa zhodli na tom, že mám velmi hrubu vystelku maternice, ale maternicu mam zdravú. Dalo by sa to upraviť antikoncepciou možno, ale ešte som sa pre to nerozhodla. Som v štádiu zvazovania co je horšie zdravotné- mat nízke železo a celý život byt slabá alebo brat hormonalku- moc sa mi do nej nechce, lebo mávam migrény, tak sa bojím, že by sa mi to zhoršilo...
@anonym_c75ffe ja som už bola s tým u troch roznych- aj mi robili odbery a vyšetrenia a všetci sa zhodli na tom, že mám velmi hrubu vystelku maternice, ale maternicu mam zdravú. Dalo by sa to upraviť antikoncepciou možno, ale ešte som sa pre to nerozhodla. Som v štádiu zvazovania co je horšie zdravotné- mat nízke železo a celý život byt slabá alebo brat hormonalku- moc sa mi do nej nechce, lebo mávam migrény, tak sa bojím, že by sa mi to zhoršilo...
@zamanitka rozumiem, ja tiez HAK brat nechcem. skoda, ze neexistuje nejaka tretia moznost, lebo toto musi byt fakt narocne zazivat. neviem si predstavit, ako vtedy napr. pracujes. mozno vekom sa to upravi, ale zas cakat do 50+ tiez nie je terno.
Nerozmýšľala si nad nejakou alternatívnou liečbou? Napr. byliny alebo vyšetrenie tradičnej čínskej medicíny? Podľa mňa to teda normálne absolútne nie je.
Inak hemoglobin 80 uz mas celkom peknu anemiu, syn mal cez 90 a riesili. Ze tak 110 je pre nich hranicna hodnota
@zamanitka su na to aj zakroky ked je taka abnormalna menstruacia, zvyknu urobit preventivne ze sa pozru dnu cez brucho kamerou. Ja som an tom bola ale s inou diagnozou. Mne dr vysvetlila ze touto metodou viacej vidia ako klasicky zospodu len sono. Skus sa opytatsvojej dr an to
A nikto nenavrhol kyretaz na to? To tiez robia, pripadne uz ked mas deti tak hysterektomia
@zamanitka hemoglobin mas skutocne nizky, na to ti nieco dali? Mne zabera globifer forte, je drahy, ale vidis uz po dvoch tyzdnoch, ako sa do teba vracia zivot. Ja mavam tiez silne, boli casy, ked som spavala s plienkou. Vlozka a tampon, bez toho som sa nepohla. U mna boli silne tie dva, ale zas som s prepacenim stiekla a uz bol pokoj. Krvacas aj so zrazeninami? Mavas bolesti?
@zamanitka ja tak isto, druhý, tretí deň je to hrôza. 🫣
Ja som mala druhý a tretí deň na mňa silnejšiu menštruáciu. Používala som iba vložky a stačilo mi si vymeniť pri bežnej návšteve wc, rovnako aj na noc, dala som si večer a vydržala som v pohode celú noc. Uvidím, ako sa to zmení teraz po pôrode. Mám ale kamošku, ktorá má podobné silnú menštruáciu, tiež používa aj tampón a vložku, a chodí na wc každú hodinu a to ma tiež stres, aby nepretiekla. V noci tiež používa čosi pod seba, je to riadne trápenie 😥
mala som extremne silnu menstruaciu posledny rok, niektore cykly s vacsimi zrazeninami a krcmi, neplanovane som mala kyretaz a odvtedy mam klud
Druhý a tretí deň mám najhorší, v 37 mi pri operácii diagnostikovali endometriózu. Nie, tak silné krvácanie nie je ok.
Neporadím ti, ale môj život zmenili popôrodné vložky, tie od Canpol nie sú ani hrubé, sú príjemne mäkké a dobre sajú. Tiež mi len kyretaž napadá.
no teda, to musíš mať hrozné stavy - aj psychické. Stále byť v nepohode, či si nepretiekla. nepiješ ani alchemilkový čaj? mne aj ten pomáha, aj keď to nemám až také brutálne ako ty (cca. 3 - 4h mi vydrží vložka prvé dni).
Mavam to tiez, niektore cykly boli dost extrem. Ja teraz beriem celkom vela suplementov, NAC, inositol, zinok, magnesium, omega 3, zelezo, chrom, folat, a posledne dva cykly to krvacanie nebolo take silne, dokonca bolo celkom mierne v porovnani s minulostou. Ale neviem ci na to maju vplyv tie doplnky, ono to je celkom loteria. Ja pod vlozku nosim menstruacne nohavicky, odkedy som pretiekla s supermarkete, uz to neriskujem. A tiez tie nocne vlozky.
@anonym_25bf50 inak ja mam endometriozu. Take silne krvacanie ako mas ty (a ja) nie je normalne.

Ja velmi slabu ako vzdy, po porode boli dva dni silnejsie a na treti koncila. Mne vacsinou trva menzes 3 dni uz roky, mam dve deti. Mam 40 a teraz kojim, takze nemam ms a uvidime co bude potom. Ja pouzivam bud kalisok/ tampony a mne staci po porode velkost s a tampony tie mini/ normal