Poškodenie kĺbov

lucika4
17. mar 2018

Ahojte neviete mi náhodou poradiť či po prekonanej črevnej viróze, ktorá mi už 2 roky spôsobuje bolesti a po poškodení chrbtice pri naprávaní- vďaka čomu mám slabosť v nohách i v rukách je nejaká šanca, že sa dajú odstrániť tieto bolesti a spevniť telo alebo to poškodenie kĺbov je už nezvratné? Ďakujem krásne za každú odpoveď za nejakú skúsenosť.

mogaa
17. mar 2018

spomínaš poškodenie kĺbov, bolesti po prekonaní črevnej virózy a pretrvávajúcu slabosť v končatinách po zlom naprávaní.....to sú tri diagnózy ktoré spolu ale vôbec nesúvisia.....kde náš bolesti po prekonaní črevnej viróze? kĺby s črevnou virózou nemajú žiadny súvis....ak ťa bolia kĺby, môže to byť vekom, artóza alebo zápal.....nepíšeš či ťa bolia všetky kĺby - dočasné bolesti klbov môžu byť aj pri chrípke....aj reuma prichádza do úvahy....na 3 mesiace si kúp kĺbovú výživu, v lekárni ti poradia,ak nepomôže choď k lekárovi - pošle ťa podľa uváženia ortopédovi alebo reumatológovi....ak sú to bolesti z opotrebovaných klbov(napr.vekom) - tiež kĺbová výživa a termálna voda - v tom prípade odporúčam začať sa liečiť u ortopéda a vybaviť si kúpelnú liečbu....

lucika4
autor
18. mar 2018

@mogaa no poškodenie klbov a bolesť som myslela po črevnej viróze povedal mi to doktor s dlhoročnou praxou, že sú ľudia kt. majú predispozíciu na to že sa im pri istej črevnej viróze poškodia kĺby a môže nastať bolesť. No a že zrovna v tom čase ma bolel chrbát a bola som na naprávaní a že ma tam ten doktor tak doriadi to som nevedela, že budem mať k tým bolestiam kolien, chodidiel a lakťov aj slabosť vdaka naprávaniu. Mám 26 rokov nikdy som okrem bolesti chrbtice v driekovej časti nemala s klbami problém len ma začali bolieť počas tej črevnej až do teraz skoro 2 roky nonstop s tým že sa kúsok zmiernili. Na artrózu reumu som bola vyšetrená a je to v poriadku nemám ani jedno bola som aj na autoimunitnom, infektologickom kde mi pozerali vyšetrenia aj na zápaly. Uživala som 6mesiacov klbovu výživu žiaľ zmena nenastala u reumat. ortopéd. som bola aj na hustote klbov a povedali mi, že všetky klby a nohy mám ako z atlasu. Možno tie kúpele by pomohli Ďakujem Vám za radu a názor.

zuzkamargit
18. mar 2018

@lucika4 krcne mandle su v akom stave?

simca06022011
18. mar 2018

To ti musí odpovedať lekár, ťažko povedať z čoho ťa kĺby bolia... Pochybujem že z virózy, ak by nejaká baktéria spôsobila poškodenie narpr. Tak by sa to hádam na krvných vyšetreniach ukázalo, či už crp. Tiež je rozdiel kedy a ako ťa kĺby bolia, hmotnosť tiež vplýva, životný štýl, práca, sedenie. Ja mám problém aj s kĺbmi aj chrbticou. Naprávať by som sa nikdy ani nedala. Cvičenie nikdy nie je zle ak budeš cvičiť pod vedením a správne. Ťažko súdiť či niečo pomôže a či nie. Mne napr veľmi odporúčali jedny kúpele v hu, išli sme na týždeň a ledva som prišla domov, nakoľko mne sa stav ešte zhoršil, zapálila sa mi celá chrbtica. Od vtedy viem že nič také a ani sauna. Tiež nie vždy ma kĺby bolia, vplýva mi na to cyklus, počasie... A tiež ako su poškodené, mne chondrosulf 800mg dali a síce od bolesti nepomáha, na to používam protizápalové keď treba, ale aspoň viem že sa klbom dostane čo treba. Tiež som si všimla že mavam vyššiu kyseliny močovej v krvi keď mám.bolesti , čiže som zaviedla opatrenia na to do jedálnička ( nie nad limit, ale dosť vysoko pri hornej hranici). Mri robili? Ako môžeš mať bolestí zničené kĺby a povedia že ich máš ok a ako z atlasu? 🤔

lucika4
autor
19. mar 2018

@zuzkamargit bola som na vyšetrení na plúcnom aj na orl ambulancií- tam mi zistili zapálené dýchacie cesty a nosné dutiny s tým mávam pravidelne problémy to sa mi opakuje stále a zahlienenosť, ale krčné mandle tie sú v poriadku.

lucika4
autor
19. mar 2018

@simca06022011 Preto sa pýtam tu lebo žiaden lekár mi neodpovedal iba mi hovoria, že bolesti môžu byť z toho aj z toho na všetko ma vyšetria povedia, že výsledky sú ok. Ved sa aj ukázalo, že mám mierne zvýšené hodnoty na boreliu- len to zavrhli lebo vraj je to v norme potom na ureaplazmu tak som bola preliečená na 2 týždne potom že je to nejaká iná baktéria len nevedia presne aká tak som na koniec brala antibiotiká asi 2 mesiace, že je to už ok mi povedali ale bolesti neprestali. Bolia ma stále len po námahe- hlavne schody a sedenie so spustenými nohami a menštruácia vtedy asi 10krát viac. Hmotnosť som 12kg pod váhou- dlhodobo sa pokúšam pribrať ibaže mi bolo povedané, že to s bolesťami nemá nič spoločné. Životný štýl stravujem sa prevažne zelenina ovocie, ryby sem tam mäso. Nefajčím, nepijem pravidelne celý život som sa pohybovala- turistika, bicykel. Ani keby som bola vedela, že je aj iná možnosť by som sa naprávať nikdy nedala. Cvičila by som rada len problém je v tom, že pre tú slabosť a bolesť okrem cvičenia v ľahu- krútenie členkov nič nezvládam. Nerobili nechcel ma tam doktor poslať vraj je mri zbytočné, ked som bola na ostatných vyšetreniach. Na to nemám inú odpoveď- ako slovenské zdravotníctvo.

mogaa
19. mar 2018

Neviem odkiaľ si, ale na tvojom mieste si zavolám alebo pošlem mail do NURCH(Národný ústav reumatologických chorôb) v Piešťanoch. Popíš im svoju situáciu že ťa 2roky bolia kĺby - lakte, kolená, chodidlá a nevedia zistiť príčinu a či sa k nim môžeš objednať na vyšetrenia. Spomeň svoj vek a vypíš im výsledky všetkých vyšetrení-infektológ, ortopéd, denzitometria, autoimunitné vyšetrenie...Podľa mňa to môže byť druh reumy, môžeš ju mať aj keď hodnoty na reumu sú negatívne alebo potom naozaj baktéria ktorá vyvoláva zápal a to spôsobuje bolesť. Ale skôr určitý druh reumatického ochorenia kedže ťa to bolí pri námahe (schody) a pri sedení (predpokladám že ti kolená skôr stuhnú a následne pri vstávaní bolia). Na poškodenie kĺbov opotrebovaním alebo vysychaním maziva si primladá, ibaže by si sa pred tým veľmi intenzívne venovala športu(aktívne basketbal,volejbal...).

mogaa
19. mar 2018

Mávaš rannú stuhlosť tých kĺbov čo ťa bolievajú?

lucika4
autor
21. mar 2018

@mogaa Mávam väčšinou aj počas dňa.

eliska13
21. mar 2018

@lucika4 nápravanie s tým nemá nič spoločné.mas výraznú podvahu.Inac psychicky si na tom ako, lebo depresia môže robiť bolesti kĺbov,slabost celého tela...

lucika4
autor
22. mar 2018

@eliska13 Žiaľ má s tým to naprávanie, že vďaka nemu mám slabosť pretože tá prišla hneď po naprávaní a stále ma bolieva chrbát vždy som bola pod váhou nikdy som nemala primeranú hmotnosť a mala som silu ešte pred naprávaním som nemala problém pracovať v obchode dvíhať potraviny- napr. 10kg balíky múky a pokojne i 20kg som dvíhala dnes mám problém zdvihnúť 2kg veci. A tie klby ako som sa dnes dozvedela sú z neustálych zápalov dých. ciest, nádchy a oparu na ústach čo sa mi stále opakujú zo zníženého imunitného systému bolo mi povedané, že keď sa zlepší imunitný systém potom sa stratia bolesti dnes na imunologickom. Takže uvidíme len mi nepovedali koľko to bude trvať pokým zaberú tabletky na stimulovanie imunitného systému. Psychicky som na tom dobre nemám problémy.

lucika4
autor
22. mar 2018

@mogaa Dnes mi bolo povedané, že je to predsa len zo zníženého imunitného systému z opakujúcich sa zápalov dych. ciest, oparu na pere a že ked sa imun. systém zlepší tak bolesti sa stratia ďakujem pekne za rady.

mogaa
23. mar 2018

noooo, skús zlepšiť imunitný systém a uvidíš...čo ti dali na imunitu? Dobrý je Imunolukan , nech už budeš brať čokoľvek výsledky čakaj najskôr o 2-3 mesiace. Ak by ti to neprešlo, objednaj sa do NURCH(národný ústav reumatologických chorôb) v Piešťanoch - môže ísť aj o druh reumatického ochorenia - nie vždy býva prítomný ukazovateľ reumy v krvi. Príznaky sú únava, bolesť min.3kĺbov, stuhlosť kĺbov...

lucika4
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucika4
autor
24. mar 2018

@mogaa Pokúšam sa všetkým možným ho zlepšiť- probiotiká, cesnak, cibula, echinacea, rakytník, zázvor, amalaki, ovocie, zelenina tak uvidíme či to pomôže. Ešte chcem skúsiť Podhájsku termálna voda možno tiež pomôže a saunovanie. Tabletky mi dali Luivac ten som už mesiac užívala- len nezaberal( mala som afty, opar, zapálené dutiny počas toho mesiaca) a tak k tomu už teraz mám aj Isoprinosine a potom ak to nezaberie tak injekcie na imunitu mi sľúbila doktorka- netuším čo to je kam to dávajú rada by som sa tomu vyhla. Ďakujem pekne za odporúčanie dúfam, že sa to zlepší únavu mávam stále a slabosť, bolesť to je tiež aj stuhlosť a plus práskanie neskutočné .

simca06022011
24. mar 2018

@lucika4 ja tak isto, so saunou a teplou vodou opatrne. Vyskúšaj na chvíľu a uvidíš, ja som skoro skončila na infúziách 😃 dostala som potom zákaz 😃 aj na liuvac som tak reagovala

mogaa
24. mar 2018

Tie injekcie sú zrejme Polyoxidonium. Je to silný imunostimulant na syntetickej báze. Je dovážaný z Ruska. Vo firme Onkocet sa dajú objednať aj tabletky a čipky. To je vlastne firma čo ich dováža na Slovensko, preto sa cez nich dajú kúpiť aj tabletky a čipky. Ak beriete nejaký prípravok na podporu imunity, neznamená to že ak ochoriete tak nefunguje. Imunita sa zlepší najskôr po 3 mesiacoch, skôr výsledok neuvidíte. Polyoxidonium je dobré, len záleží ako často vám lekárka injekciu predpíše a koľko. Ak 1 týždenne, tak zázraky nečakajte. Tabletky v rovnakej gramáži sa berú denne, prípadne obdeň. Myslím že cez imunológa, alergológa alebo onkológa sa dá predpísať len injekčná forma. Ja mám výbornú skúsenosť pri imunite s Imunoglukánom(výťažok z hlivy) a Geriavitom. Niekto si chváli aj Wobenzin u nás nezabral. Ak sa imunita po určitej dobe zlepší a kĺby budú stále bolieť, vyskúšajte ten NURCH v Piešťanoch.

lucika4
autor
24. mar 2018

@simca06022011 skúšala som saunu asi 4krát som bola v mesiaci na pár minút a to mi bolo dobre ale určite je lepšie byť opatrná to je pravda hlavne s tou termálnou vodou to tiež chcem len postupne. Mne zatiaľ ten luivac nič nerobí a ani ten Isoprinosine ani dobre ani zle tak uvidím.

lucika4
autor
24. mar 2018

@mogaa Neberiem nič len to čo som spomínala, ale chcela som skúsiť práve Geriavit pár ľudí mi ho už odporúčalo len som ho hned nekupovala kým som nemala určené na 100% že imunitný systém je oslabený. Ďakujem pekne veľmi Ste mi pomohli sa zorientovať v tom ako to vlastne prebieha aj liečba aj čo ešte môžem urobiť.

dorottka
24. mar 2018

@eliska13 jasne, ze s tym napravanie moze mat nieco spolocne. V prvom rade napravac netusi, ake mas patologie na chrbtici a minimalne po 30tke ich mame vsetky nejake. Mne ortoped povedal, ze napravanie s mojou diagnozou by mi mohlo velmi lahko nezvratne ublizit.

miskaska
24. mar 2018

Mna pri tej podvahe, infekciach a bolestiach klbov napadla ese celiakia. To je choroba chameleon, skrývá sa za rozne priznaky.

lucika4
autor
25. mar 2018

@miskaska Nemám celiakiu len laktózovú intoleranciu a gastroezofágovú refluxnú chorobu- preto nemôžem pribrať lebo z veľa vecí mi je nevoľno.

lucika4
autor
25. mar 2018

@dorottka No a ešte ked to robí taký neurológ- mäsiar ako som sa neskôr dopočula jednej zlomil platničku takže ja už v živote na naprávanie nepôjdem len vtedy som žiaľ netušila čo je to za doktora.