icon

Pozitívne hCG mimo tehotenstva

2. jún 2023

Ahojte, stretli ste sa niekto s tým, že vaše telo produkovalo HCG aj napriek tomu , že ste neboli tehotné? Som 4 mesiace po treťom pôrode, v krvi aj v moči mám prítomné HCG vo výške ako keby som bola na začiatku tehotenstva, ale tehotná nie som. Mám aj "ranné nevoľnosti" , poztívne tehotenské testy... Som úplne zmätená, doktorka nemá potuchy čím to môže byť spôsobené, poslali ma na ďalšie vyšetrenia, ale zaujímali by ma skúsenosti, ak náhodou.

majamat
•
2. jún 2023

ako vies, ze niesi tehu?
to mas z opakovaneho vysetrenia krvi, ci len jednorazovo?

autor
•
2. jún 2023

@majamat z opakovaného. .. nemôžem prirodzene otehotnieť.

majamat
•
2. jún 2023

je to iste, ze nemozes prirodzene otehotniet?
a opakovanie bolo po akom case?

magic08
•
2. jún 2023

ak nie si tehotna, a nejde ani o mimomaternicove, moze to sposobovat aj uzivanie nejakych liekov? ale tie moze ist o nejake ochorenie....

janetinka27
•
2. jún 2023

ahoj a hodnotu hcg mas aku?

magic08
•
2. jún 2023

toto som nasla na nete

Zvýšená hladina hCG u mužov a u žien, ktoré nie sú tehotné
Bežne majú muži a netehotné ženy hodnoty hCG v krvi od 0 – 5 mIU/ml. Špeciálnym prípadom sú situácie, kedy sa hladina tohto hormónu abnormálne zvyšuje aj u mužov alebo žien, ktoré tehotné nie sú. Keďže to samo osebe signalizuje vážny zdravotný problém, je potrebné okamžite vyhľadať príčinu.
Zvýšený hCG môže byť v takýchto prípadoch príznakom:
zhubného nádoru maternice alebo iných ženských pohlavných orgánov,
niektorých typov nádorov v pľúcach, črevách alebo v obličkách,
zlyhávania obličiek,
rakoviny určitých častí endokrinného systému.

autor
•
2. jún 2023

@majamat určite je to isté. Ak by som prirodzene otehotnela museli by ma vyhlásiť za panenku Máriu alebo medicínsky zázrak 🙈. Nechala som si odstrániť vajcovody.

Už 3 týždne po sebe chodím na odber .

@janetinka27 naposledy 5473

@magic08 lieky neužívam žiadne, okrem bežných vitamínov.

zojeva
•
2. jún 2023

to je dosť vysoká hodnota, neplodná kamarátka čaká syna, ale kedže nemáš vajcovody tak tehotenstvom to teda nebude, Zvyšené hodnoty spôsobujú aj rôzne ochorenia...a hcg ti stúpa ?

autor
•
2. jún 2023

@zojeva kolíše, prvý odber bolo niečo cez 7000 druhý už len okolo 3000 a tento tretí zas narástlo nad 5000

magic08
•
2. jún 2023

nechaj si spravit kompletne vysetrenia, odber krvi, skontroluj stitnu zlazu... pri niekorych druhoch rakoviny je pritomne hcg a kolise... drzim palce

janetinka27
•
2. jún 2023

ahoj, ak mas takto zvysene, ozvi sa endokrinologicke.

autor
•
2. jún 2023

@magic08 ďakujem, som už objednaná aj na endokrinologiu, onkogynekologiu, CT a mri len všade mám termíny až o mesiac- dva.

magic08
•
2. jún 2023

to je bohuzial to nase zdravotnictvo, vsade cakacky niekolkomesacne... 😠

zojeva
•
2. jún 2023

to je strašne dlho, tlačila by som na urgentne vyšetrenia. Naozaj nechcem strašiť môže tu byť nádor, rakovina vtedy treba konať okamžite :( Najhoršie, že Vám potom povedia, kde ste boli do teraz...

nikola81
•
2. jún 2023

Urcite tlacit na urychlenie vysetreni. Pripadne gynekologycka nech to nejak skusi urgovat. Toto je vazna situacia a isla by som za tym.

anavixy
•
2. jún 2023

To, ze gynekologicka nevie z coho to moze byt znamena, ze tie zname priciny boli vylucene, hej? Teda ani tehotnestvo ani gestacna trofoblasticka choroba (choriokarcinom) to urcite nie je?