icon

Prečo cítim hrčky v prsníkoch?

25. nov 2024

Ahojte, áno k lekárovi som sa objednala, ale ma termín až o 2 týždne preto sa chcem opýtať či s tým nemate skúsenosť.😊 Keď si robím samovyšetrenie prsníkov stredným tlakom necitim v prsníkoch nič, pokožka nemá zmenenú textúru, farbu a nemám ani výtok z bradavky. Cez víkend som ale na prsník silno pritlačila a citim tam také akési hrčky, nemajú pravidelný tvar ani nebolia neviem ani či sú to hrčky asi skôr hrudky a mám ich na oboch prsníkovú viac menej zrkadlovo. Môže to byt teda nejaké neviem tukové tkanivo alebo žľazy? Ďakujem moc

opica_skorica
25. nov 2024

Zlaza, cysty,… to uvidia na sono. Dopredu sa nestresuj.

doriiis
25. nov 2024

A môže byť aj že počas cyklu to mavas pravidelne,len si si to doteraz nevsimla

autor
25. nov 2024

No čítam že teda tkanivo v prsníkoch je normálne hrboľaté a nie hladké, a teraz vlastne neviem či viem rozoznať hrbolate tkanivo od hrčky 😄

koniarova
25. nov 2024

Je to úplne normálne. Aj ja to cítim a všetko ok.

kavasmliekom
25. nov 2024

Môže to byť všetko. Počkaj si na sono, nestresuj 🙂 ale chválim, že si robiť samovyšetrenie.

autor
26. nov 2024

Ďakujem, myslite že teda by som hrcku rozoznala od celkového tkaniva? 🙂

biology
27. apr 2025

Ahoj bola si na sono? Ja mam rovnaky problem hrčkatých prsnikov ked moc zatlacim citim si ich.

brrunetkaa
27. apr 2025

Aj ja to cítim pri samovyšetreni Napr pred menštruáciou a po nej to tam už nie je.

biology
27. apr 2025
@brrunetkaa

Aj ja to cítim pri samovyšetreni Napr pred menštruáciou a po nej to tam už nie je.

@brrunetkaa pri hrudnej kosti ich citim najviac. Ja mam velmi male prsia. Bola som na sono v oktobri minuly rok a radiologicka mi povedala ze to su tzv intramamarne uzliny mozu mat az 2 cm. Akoze tiez niekedy neviem pri samovysetreni co mam a nemam citit. Obcas mam s tym problem