icon

Prečo moja 16,5-ročná dcéra nemá menzes?

maruska78
27. júl 2025

Ahoj. Už som sem písala asi pred rokom. Dcéra stále nemá menzes. Meria 171cm a váži asi 45kg. Je pravda že za rok narástla 10 cm. Stravuje sa poriadne a všetko, ale má rýchle spaľovanie po manželovi. Stále je chudá, hlavne od pása hore. Nohy a zadok sú ok. Boli sme už na mnohých vyšetreniach. Všetko je ok. Sono potvrdilo pripravenosť vaječníkov. Chodíme pravidelne na endokrinológiu kde potvrdili nízku hladinu hormónov. Žiadne lieky neberie. Ja už fakt neviem čo robiť.

Strana
z2
anonym_4cea38
28. júl 2025
@simsalabim

@maruska78 ja som niekde citala, ze na menstruaciu treba dosiahnut hmotnost 40? 45? kg. Takze mozno pomoze pribrat. A napadla mi dalsia vec - kolegyna mala podobny problem s dcerou. Mala menze 2-3x a potom vyse 2 rokov nic. Nakoniec odporucili vysetrenie na celiakiu, co sme vsetci cumeli, ze precoooo? Potvrdili celiakiu, nabehla na bezlepkovu dietu a do 2 mesiacov mala menzes. Uz je mamou.

@simsalabim no nie je rada s tou váhou. Moja nemá ani 40 kg. Má cca 39, a keď dostala prvýkrát vrazila cca 34 kg. Teraz má 16,5 roka a výšku 165 CM.

anonym_26c3d1
28. júl 2025

Čo robiť? No nič, užívať si, už si urobila dosť. Ono to príde, zbytočne stresujete.

maruska78
autor
15. aug 2025

Tak dnes som dcérku premerala má 174cm a vahu má 48,5kg. Ja dúfam že to už príde. V každom prípade už je objednaná na gynekológické vyšetrenie. Endokrinologa mame na jeseň .

Strana
z2