Prečo sa bojím gynekológa a ako to prekonať?
ahojte žienky, hľadám iba porozumenie a podporu alebo postrčenie 🙂 stretli ste sa z niečím takýmto? prvýkrát gynekológ ale bojíte sa, stresujete a nechcete ísť? na tom som teraz ja.. Samozrejme myslím že keď ste išli po prvýkrát. mám už pomaly 20 rokov a ešte ani raz som nebola a som ani neplánovala. Mama ma do toho nijak nenútila. a teraz keď som sa odsťahovala k priateľovi a jeho rodine tak to od budúcej svokry počujem veľakrát že pre istotu že toto a tamto. ale mne sa to znechucuje. aj niektoré ženské veci sa mi znechutia ako sú podprsenky či tanga... atď. alebo nejaké ženské správanie sa mi nepáči. ale gynekológ to je pre mňa ešte nepoznané peklo. Priateľ by ma tam musel dotiahnuť keby musel. samozrejme som s tým nepočítala alebo som si myslela že nikdy nebudem mať priateľa deti som nechcela tak proste veľke Načo fuj XD a ano počítam s tým že keby čakám babo tak musím chodiť atd. to vtedy so mnou bude peklo :D ale neviem, necítim sa dobre že by som sa mala niekomu ukazovať, či to je žen alebo muž. hľadám vo vás nejakú oporu lebo postrčenie že fakt treba ist. poslednou dobou to ide tam dole veľmi zle. krámy si robia čo chcu, od minulého roka v marci si meškajú, tento rok tiež meškajú a nezmiernilo sa to, nikto mi nevysvetlil čo je to predovulacia a také tie veci, proste krámy a výtok, to je to čo poznám ja... kedy čo ide neviem. kramy som mala vo februári na začiatku a ku koncu feb. a tento mesiac nič zatiaľ neprišlo. keď som po menštruácii tak ma štípe, svrbí, páli, mám ju ako keby dorezanú asik od nechtov tak vtedy sa rada trápim a dám si trošku propolis a zahojí sa to no. ale už to trva dlho stale po menstracii sa mi to stane, a nie a nie k gynekologovi ako sa bojím lebo sa mi to znechucuje, a ešte ked ma nuti ist partner tak duplom odmietam, chcela som sa objednať v pondelok ale zabudla som a vypadava mi to z hlavy a nemám odvahy. proste cele zle so mnou. dat jazyk za zuby a zavolať si nepomože. prv som mala biely vytok a veľa strašne veľa a teraz sa to zmenilo kus na žltu čo by nemalo byť. no neviem ako sa donutím isť k gn... to je pre mna problem. len som s chcela vyrozpravať lebo ma to trápilo celu dobu, aj som premýšlala či to vobec napíšem. len som sa chcela zveriť, samozrejme teraz štipanie, palenie a svbenie ustalo zatiaaľ
Nuz tak potom to mozno prameni aj z toho, ze si mala “tazsi” start, mna moja matka pucovala vo vsetkom, co sa zdravia tyka.
V kzdom pripade odporucam skoru navstevu, aj kvoli potiazam
@lija22 ano lebo to fajne vyštípe :D no a? spravaam sa tak ako sa správam, staram sa o seba tak ako chcem a dokažem, to že sa zdôverim je zle? hladam pochopenie nie taketo reči ako pišeš ty 🙂
@majlo1234 volala som, povedala že da termin po menzesu 🙂
Tvoj postoj je zrejme takýto spôsobený výchovou. Mama ta netlačí ka na gyn. prehliadky a zrejme ani ste sa o takýchto veciach nebavili pri tvojom dospievaní.
Z toho co píšeš, je zrejmé že máš nejaký gyn. Problém a ak nepôjdeš k Dr tak očakávaj naledky🤷
mne to staci citat a mam dost... propolis (nie vystipanie tvoje intimne partie naozaj nepotrebuju)? doskriabane od nechtov? nevies ako ma chodit ms? a ovulacia? ale to ta lekar nenauci, to si treba nastudovat trosku.
Ak si mala ms na konci februara, tak ju mas cakat na konci marca... menstruacny kalendar si nainstaluj do telefonu, a presne ti po natukani datumov bude pisat kedy asi pride, kedy asi je ovulacia... (samozrejme ASI, priblizne)
ku gynekologovi chod, urobi ti preventivku, postazuj sa na to palenie rezanie = to doskriabanie podla mna kludne moze byt nejake ochorenie a este spavas s partnerom... lekar ti spravi ster, da ti na to urctene lieky, poradi... kludne ak mas stres, strucne si napis co ta trapi v tejto oblasti, aby si nezabudla a pytaj sa tam.
Ježiš, už som hočo počula, ale propolis natierať na šušku, tak to je sila. Veď, to musí štípať, ako šĺak. Neverím, že toto piše dvadsať ročná žena
@mikitilik29 mamaa ma netlačí ku gyn, nikdy sme sa o takýchto veciach otvorene nebavili a bola toxicka, tak som sa z jej života odstrihla, volala som už
ahoj, viem, ze uz ju tu velmi vela komentarov, ale chcela by som ta podporit (na rozdiel od inych, ktore ta len urazaju)… uplne ta chapem, mala som to iste, nechcela som tam ist, lebo som sa hanbila a bolo mi to neprijemne, ale poviem ti, ze po prvej navsteve (ktora musela byt, lebo som mala podobne tazkosti ako ty) sa vsetko v mojej hlave zmenilo a uz som tam nechodila s odporom… cele to vysetrenie od spodu trva tak do 2 minut, na to sa da velmi rychlo zabudnut 🙂 ale urcite tam chod, pokial mavate s partnerom sex, mala si tam byt uz davnejsie… a k tomu svrbeniu, mala som to podobne a davala som si rozne kremy (na kvasinky z lekarni), po 5 rokoch som skoncila v reprodukcnom centre, lebo sa nam nedarilo mat babo, tam prisli na to, ze mam infekciu v krvi a preto sa mi to furt opakovalo + som mala rozhadzany cyklus - jedny antibiotika a vsetko bolo okej a teraz som tehotna… nehovorim, ze je to aj tvoj problem, ale skus sa s gynekologickou otvorene porozpravat o vsetkom, mozno ti vezme krv uz ona a budes vediet, ci je vsetko okej 😉
Ani som nedocitala tvoj prispevok cely, lebo je smutne aky mas nezdravy vztah k zenskemu telu, sexualite atd. Akoze cakas pochopenie a to je naco dobre? Mame ta utvrdit v tom ako je super nenavstevovat gynekologa? 🤷🏼♀️ no nie nie je to super, je to nezodpovedne a absurdne, zrejme mas nejaky psychicky problem, ked je navsteva gynekologa pre teba taka katastrofa.
@skatloka ďakujem veľmi pekne za pochopenie <3 ano, už som sa objednala, ostatne ženy tu ignorujem čo uražaju a nič ine vlastne ani nevedia robiť. určite tam pôjdem. len mám čakať kym budem po mens 🙂
Ignoracia a silny filter su velmi dolezite na tejto stranke. Viem, ze pojdes, len nechcem, aby si mala z toho stres, zvladla to tvoja mamka, starka a vacsina zien tu na konikovi, nic drasticke sa tam nedeje, neboj… keby nieco napis mi sukromnu spravu 😉
Ak ti to pomôže…… gynekológ mojej mame odhalil začínajúcu rakovinu krčka maternice 🙂 preto treba aspoň preventívne raz ročne gynekológa navštíviť. Mne je to tiež nepríjemne ale myslím na svoje zdravie a že raz ročne na 15 minút uňho ma to fakt nezabije. To je ten najväčší problém, že kopu ľudí tieto základne prehliadky neabsolvuje čo je veľká chyba a potom na to musia bohužiaľ sami doplatiť. 🙂
@skatloka Filter a ignoracia je budú na prd, ked si propolisom narusi sliznicu. Veď, sa ani nečudujem , ze ma štipanié. Ináč, to je zaujimavé, že hneď je objednana u gynekologičky a taky dlhý čas to nešlo. Ak, to nieje vymyslená téma, tak autorke, prajem láskavejší a zodpovednejší prístup ku svojmu telu a hlavne doriešiť, tie strašiaky vo svojej hlave.
@anna777115 vymyslená téma to nieje, už pár týždňov som sa chcela objednať ale nešlo to, keďže dneska idem do nočnej tak som to chcela nechať zase na “potom” a tiež som mala paniku keď som tam dneska volala
Mne to bolo tiež prvý krát divné.. a rovnako uj sono pŕs u mužského lekára.. žiaľ trebalo to a mám to za sebou a nakoniec to vôbec nebolo až také ako som sa bála. Po pár razoch mi to už nepríde vôbec divné, úplne normálne.. mám super gynekologicku + vždy veselu sestričku ktoré mi dvihnú náladu, rozosmejú, rozptylia... žiadna hanba ani divné pocity - bolo by to ako keby som sa hanbila otvoriť ústa pred zubarom lebo mám kaz 🙂 a ako zdravotník ti môžem povedať že gynekológ to nevníma vôbec divne ani zvláštne .. pre mňa osobne je každý jeden nahý človek rovnaký a hneď po tom ako sa oblečie/zakryje zabudnem na to čo som videla a to ich nevidím tak často a tak dôkladne ako gynekológ :D
Prepáč,ale ty si dosť mimo... Na gynekologické prehliadky by si mala chodiť či žiješ alebo nežiješ intímne... Ženské choroby sa týkajú každej ženy. A ženské telo nie je fuj, ak si to myslíš,tak by si mala okrem gynekológa navštíviť aj psychológa...
Poviem ti k tomuto len tolko: poznala som babu, co sa nedozila ani 25r..
To naozaj jedna dospela zena toto riesi? Ved je to lekar, nejdes sa vytrcat soferovi autobusu ani predavacke v potravinach...
Ja nerada chodim k akymkolvek lekarom, vela lekarov robi aj vysetrenia, co su nechutne, len sme na to zvyknutejsi. Ked si dospela a mas problemy, tak k lekarovi chod. To nie je ze ci sa ti chce ci nechce, to jednoducho musis. Nepojdes, problemy sa to zhorsia tak, ze raz budes musiet ist a uz ti nebude tak lahko pomoci a budes tam chodit ako na klavir, to by si bola radsej? Ja som sla uz v puberte ku gynekologovi, lebo som mala bolestivu menstruaciu, tak mi to bolo odporucene, aby zistil, ci nemam nejaky problem. Nemala som vtedy este ani priatela, ani sajnu o niektorych veciach a sla som, ked musis, tak musis. A kolke male dievcatka musia ist, ked maju problem a idu a zvladnu to. Tak to zase neprehanaj, stare aj mlade zeny chodia ku gynekologovi a ziadna z toho od stastia neskace, kazdej je to trochu neprijemne, ale aj ked k zubarovi idem, nikto v cakarni nie je nadseny a netesi sa na vysetrenie. A tak je to u vsetkych lekarov. Lekari nie su prijemne navstevy, su to nutne navstevy.

@lija22 ked mám taketo problemy tak očividne s nim nespim nie? :D