Prečo som po roku znovu dostala menštruáciu?
Idem k lekárovi zistiť prečo som dostala zas po roku menzes aj keď podľa testov som v predčasnom prechode ..😭😭
Tak hormony su hormony, rovnako ako "naznacuju" predcasny prechod, tak sa otocia a vedia vsetko zasa spustit nanovo... poznam dost zien, co veru oficialne v alebo po prechode a v 44,45,47 rokoch bum babo a to uz ani nemali MS, sokova terapia sa tomu hovori 😂
Keď si v perimenopauze tak jasne ze ti príde, perimenopauza potrvá par rokov takže kľud
@stellarstar len som čítala že krvácanie v menopaize nevesti nič dobré..len toto je skôr menzes čo mi prišlo lebo mám aj tie bolesti čo som mávala keď som mala normalne mrchu..ale aj tak sa bojím že čo povie lekár..prečo to zas došlo mám 34 rokov..a už takéto problémy
Ze mam "uz" 34 rokov a taketo problemy... bud rada, keby sa ta predcasna menopauza nejako zabrzdi, v tomto veku nemat MS je nezvycajne...
@anjelicek26 vidíte a ja sa zas obávam toho že prečo ju mám..keď mám byť podľa testov v prechode
Tie testy ti robila doktorka? Akým spôsobom? Ďakujem
@daniela2202 krvne
Si len v perimenopauze medzi perimenopauzou a menopauzou je rozdiel
@stellarstar ja viem len ked som uz takmer rok nedostala ms tak som bola v tom ze je uz koniec
Tak šup si o tom niečo naštudovať.
@januska12323 vtipne ze som teraz pisala do poradne ineho gynekologa a ten mi odpisal ze on v mojom veku by sa po 40 rokov praxe neodvazil mi povedat ze som uz v menopauze a ze cyklus by sa dal upravit..
Nie 😃
Prečo by si nemohla dostať?sú ženy čo nemajú rok nedávajú si pozor a otehotneju.Nikto nič negarantuje🙂všetko záleží aký si mala hormonálny profil či sa lekár snažil dať nejaké hormóny na podporu...aké máš amh a podobne
Moja suseda mala potvrdené predmenopauzu jej mama skončila s menzesom v 40 ona otehotnela v 37 r a r.39 to už pol roka nemala menzes odvtedy ako porodilauž vôbec nedostala
@luccija viem ze vselico sa stava ale aj tak mam strach..ja som myslela ze kramy skoncili uz..aj ked mi to bolo divne ze v 33 rokoch uz menopauza
Tak sestra ma spoluziacku, co bola v 21 rokoch uz v prechode... deticky maju dve adoptovane. proste priroda je nevyspytatelna... moja mama mala zas MS do 52 rokov ako hodinky... toto si nevyberies... ja dufam, ze budem mat pokoj skor 🙄 Ale 40ka tento rok a vynechanu MS som nemala zatial nikdy...
deti uz mas?
@lenkahvh mam jedno 6 rocne
@anjelicek26 citala som, ze do piatich rokov od nastupu menopauzy moze zena stale otehotniet - toto zas celkom vydesilo mna 🙂
ale tu autorku vydesilo, ze jej po roku prisla MS - to ja by som bola vydesena nonstop pri mojom besnom cykle-necykle - asi by som uz ani nezila od strachu 🙂
bezne menopauza trva do 10 rokov, a tie symptomy sa menia, cize ak pravidelne chodis na preventivky a mas pricetneho lekara, tak mu to mozno treba spomenut, ale nepanikarit
@lenkahvh ano chodim davam si robit aj rozsirenu cytologiu.naposledy som tam bola v aprili. bral mi aj krv na hormony ale vysledky neviem co vyslo..
mozno ti cyklus este normalne nabehne, co vies - mojej sestre vynechala rok a potom este par rokov normalne mala - vsetko je mozne
Osobne si myslím, že ak by si chcela a hlavne skrz6dr dala by sa tá menštruácia ešte upraviť prečo tvoj Dr to neriešil tak skoro už byť v menopauze je nie bárs deti už nechceš?
@sofia1979 ja neviem jasom chcela ..len mi nechodil menzes tak som to isla riesit ja som najskor bola v tom ze mam to pcos lebo aj na to mi sedia priznaky..ale vraj z testov vychadza prechod a to mi vyslo vraj uz aj v roku 2021 ked som mala 31 rokov..ostala som ako obarena..potom menzes prisiel po 8 mesiacoch slaby taky ze len jeden den a teraz takmer po roku normalny..tak neviem co si mam mysliet uz..iny lekar mi napise ze v mojom veku isto ešte v menopauze niesom..
No mne to príde divné ja mám 45 to u mňa by toto mohlo byť nie u teba takej mladej. Skús zmeniť Dr a zopakovať testy riešiť to tak skorá menopauza nemusím ti hovoriť čo všetko zo sebou prináša
Je to zvlastne, mohli estes skusit stimulku teraz v tom prechodnom obdobi sa mohlo babo podarit...
@1fifinka1 idem hned ako to skonci
@1fifinka1 ale nervy take ze koniec uz samorejme mi tu na MK aj prisli spravy ze ano aj moja mama to mala zacala krvacat v prechode a bola z toho rakovina...no ani som nespala v noci

kľud.