Predčasná menopauza
Menopauza uz v 30tke?
Ahojte, uz asi rok sa mi postupne predlzuju menstruacne cykly. Teraz uz mam 60. DC a menstruacia nedosla. Moze mohola by to byt predcasna menopauza? Mame uz jedneho 3 rocneho synceka ale bolo by mi luto keby zostal jedinacik. Mozu mat take dlhe cykly aj inu pricinu? Co si o tom myslite? K lekarovy sa chystam tiez len nejak mi to nevychadza popri praci a pri syncekovy.
Čas na doktora by si si mala nájsť. Môžeš mať nejakú cystu,o menopauze pochybujem.
@zildo Bola som uz u doktora ked mi meskali 3 tyzdne, na vysetreni nezistil nic. Dal mi vyvolavacku, ale pojdem urcite zas buduci tyzden
Môže, nemusí, môžeš mat pcos, alebo niečo so štítnou, stres, choroba, lieky....
Hormonalny profil treba urobit a kompletny krvny rozbor.
Hormonalny profil treba urobit a kompletny krvny rozbor.
@billy_jean Robil mi asi pred pol rokom hormonalny profil aj krvny rozbor. Komplet preventivku. Vraj mam vela muzskych hormonou a nemala som vtedy ani ovulaciu. Ale 60DC uz sa mi nezda zeby to bolo normalne
A este som zabudla ze poslednu menstruaciu som dostala skor o 10dni a mala som ju iba 4 dni, bola to skor taka tmava krv a slabsia, skor by som povedala ze spinenie, ako ked konci menstruacia
Tvojej mame,babke asi v akom veku začala menopauza? Skôr si myslím, že za tým meškaním bude niečo iné. ... Aj máš nejaké bolesti?
Tehotná nemôžeš byť? Objednaj sa k dr. to bude najlepšie.
Mam to aj ja, ale ja mam na to dovody. Niekedy mam cyklus 21 dni a inokedy 40.
Mam to aj ja, ale ja mam na to dovody. Niekedy mam cyklus 21 dni a inokedy 40.
@billy_jean No tak som mala aj ja a potom sa zacali predlzovat
Tvojej mame,babke asi v akom veku začala menopauza? Skôr si myslím, že za tým meškaním bude niečo iné. ... Aj máš nejaké bolesti?
Tehotná nemôžeš byť? Objednaj sa k dr. to bude najlepšie.
@zildo nemal nikto z rodiny tak skoro menopauzu, a tehotna by som teoreticky mohla byt ale uz tomu prestavam verit ze sa to podari, kazdy mesiac len testy kupujem ci nahodou a stale negativne
nie si obézna alebo naopak príliš štíhla?
@marsmykkok Po porode som dost pribrala ale uz som aj schudla ale nie tak ako pred tehu
@marsmykkok Asi mesiac este skusam schudnut tou dietou 16:8, aj na pohlad sa mi zda ze som schudla ale na vahe mi isla hore, trochu tomu nerozumiem, ale take dlhe cykly som mala uz dlhsie
autorka aj väčšia nadváha alebo naopak podváha môže spôsobiť "hafrovanie" cyklu. Ja som mala problémy aj ked som mala podváhu a aj ked som po liekoch pribrala a mala väčšiu nadváhu. Teda počkala by som ešte trocha kým schudneš na cca pôvodnú váhu a uvidíš že či potom sa cyklus neskráti a nebude pravidelnejší.
Ja mam kolegynu ta je v 40tke uz po prechode. Ma 1dieta a druhe sa im z tohto dovodu nepodarilo. Lepsie ti poradi lekar po vysetreniach.
autorka aj väčšia nadváha alebo naopak podváha môže spôsobiť "hafrovanie" cyklu. Ja som mala problémy aj ked som mala podváhu a aj ked som po liekoch pribrala a mala väčšiu nadváhu. Teda počkala by som ešte trocha kým schudneš na cca pôvodnú váhu a uvidíš že či potom sa cyklus neskráti a nebude pravidelnejší.
@marsmykkok Ja mam nepravidelny uz velmi dlho ano neviem ci dakedy bol pravidelny, sem tam sa stalo ze som dostala presne vtom case kedy som mala dostat
Ja mam kolegynu ta je v 40tke uz po prechode. Ma 1dieta a druhe sa im z tohto dovodu nepodarilo. Lepsie ti poradi lekar po vysetreniach.
@cimage Mne sa prvy krat podarilo otehotniet pocas uzivania duphastonu. 2 roky po porode som zas otehotnela uz bez liekov ale nakoniec sa vomne neudrzalo bohuzial
Môže to byť len hormonálna nerovnováha, z toho dôvodu nepríde ovulácia a preto mešká MS.
Keď máš veľa mužských hormónov tak aj to môže byť dôvod.Urcite treba ísť k lekárovi môžeš mať aj pcos, keď chcete druhé dieťa necakaj
A nemáš pcos,keď píšeš ,že máš veľa mužských hormónov? Alebo problém so štítnou žľazou? Dlhé cykly majú svoj dôvod, treba sa pýtať na gynde. Je možný aj takýto skorý prechod ,ale ozaj ojedinele.
A nemáš pcos,keď píšeš ,že máš veľa mužských hormónov? Alebo problém so štítnou žľazou? Dlhé cykly majú svoj dôvod, treba sa pýtať na gynde. Je možný aj takýto skorý prechod ,ale ozaj ojedinele.
@nina004 aj u obvodneho som bola na preventivnej a tam mi povedal ze stitna je v poriadku
Dlhe cykly su anovulacne. Ked mas viac testosteronu,tak pravdepodobne PCO.
Dlhe cykly su anovulacne. Ked mas viac testosteronu,tak pravdepodobne PCO.
@sabinka022 A nezistil by mi to na preventivnej?
Robili Ti hormonálny profil? Ak áno, tam to zisti. Pri bežnej preventívne bez odberu krvi na hormóny to nezistí.
Robili Ti hormonálny profil? Ak áno, tam to zisti. Pri bežnej preventívne bez odberu krvi na hormóny to nezistí.
@catherinah Robili mi hormonalny profil ale nehovoril nic o pcos

Čas na doktora by si si mala nájsť. Môžeš mať nejakú cystu,o menopauze pochybujem.