Predčasná menopauza a možnosti liečby
Dobrý deň. Moja otázka. Moje AMH je 0.05. Gynekologička hovorí že som v predčasnej menopauze. Mám 35 rokov, hodnota FSH je 4.7 ostatné výsleky podľa hormonálneho profilu sú v poriadku. Vyšetrenie v dôsledku, že sa nám s manželom nedarí asi tak rok. Úplne sa mi zrútil svet. Mala som problém s nadmerným krvácaním ktoré sa mi upravil liečbu progesterónom. Momentálne menštruácie prebieha v poriadku bez liekov. Stále mi vŕta v hlave tá hodnota FSH. Nie je smerodajná v stanovení diagnózy predčasnej menopauzy? Absolútne ma odpísali. Moja jediná šanca je CAR, úprimne nie som celkom stotožnená s umelým oplodnením. Tiež mám pocit až príliš veľkého nátlaku na to aby som navštívila CAR zo strany mojej gynekologičky. Máte prosím niekto skúsenosť?
No neviem, tvrdit ze AMH nema vypovednu hodnotu by som tak odvazne netvrdila len za to, ze Tebe sa podarilo otehotniet 2x aj s velmi nizkym. Nie kazdy ma to stastie. Ak si hocikto trosku nastuduje co to presne je, co urcuje a ako funguje, tak si myslim ze nie je na mieste niekoho v 35ke ktoremu sa nedari a ma 0,05, ukludnovat, ze to niiic.
Gynekologicka postupuje spravne, s takou hodnotou si adept na CAR. Samozrejme, ist nemusis, ale posiela Ta pretoze ona s tym vela neurobi a moze to byt len otazka stastia. A vzhladom na Tvoj vek chce setrit Tvojim casom.
Vela stastia, drzim palce.
Ďakujem za odpovede. Žiaľ nechápem prečo mi zmenili názov témy, na absolútne zavádzajúcu tému na ktorú som sa nepýtala. Moja otázka bola mienená tak, že či môžem byť v menopauze napriek dobrým hodnotám HP a FSH.

v 2019 som mala AMH 0,06 a teraz mi tu beha 3,5r chlapec prirodzene...a tento rok som vo februari otehotnela zasa...Takze taku vypovednu hodnotu to ma 🙂 FSH mas v norme co pozeram, takze nevesaj hlavu...