icon

Predčasná menopauza: Výtok a bolesti po sexe

10. jan 2024

Ahojte mám 35 rokov a už rok som v predčasnej menopauzem.napoaledy som mala.menzes minulybrok koncom januára..včera sme s manželom sexovali a dnes ráno ma bolí brucho a chrbát ako pred menzesom prídem na toaletu a tam taký ružový výtok ide zo mňa po utreti ako keď začína menzes...u doktora na preventívke som bola naposledy minulý rok v apríli a všetko ok..mám hrozný strach že čo sa.to deje samozrejme idem volať lekárovi hneď..😨😨😨

Strana
z2
autor
10. jan 2024

@anna777115 ano viem len vsade strasia ze by nemal byt uzmenzes..ja som mala naposledy minuly rok koncom januara taku velmi slabu a trvalo to jeden den..ta som myslela ze to je ta uz posledna..a dnes zase bum..skoro takmer po roku..

ibatanecnica
10. jan 2024

autorka - zase to nehroť. Kľud, s najväčšou pravdepodobnosťou to nie je nič vážne.

sofia1979
10. jan 2024

Mohla fakt prasknúť nejaká cievka máš aj iné problémy a Sk sa bojíš choď k Dr ten ti povie, že je všetko ok neboj

autor
10. jan 2024

@sofia1979 neviem ci cievka lebo mam aj take bolesti ako som mavala ked som zvykla mat menzes..a aj taky priebeh

anna777115
10. jan 2024

Vieš čo, ja som teraz akurát riešila s mojou 75 ročnou maminou, špinenie a bolo to v súvislosti s polypmi na maternici. Musela absolvovať kyretaz. Takže rozhodne gynekológ. To, že dnes, alebo zajtra neordinuje nie je to súrne ani akútne. Keby si začala mať nejaké veľké bolesťi, alebo nepohodlie, vždy je možnosť pohotovosti. Hlavné kľud.

autor
10. jan 2024

@anna777115 nemam bolesti velke..len take ako ked som mala predtym menzes..

anna777115
10. jan 2024

Veď, to je normálne, lebo tie zbytkove hormóny ti podvihnu sliznicu maternice, ale nie na takú výšku aby to bolo na riadne krvácanie, ale len také špinenie. Zato by ti bola na najvhodnejšia tá hormonálna liečba alebo možno, ti navrhnú aj kyretaz. Zbytočne, budeme okolo toho fylozofovat, keď nevieme fakty a tie sa dozvieš až po vyšetrení.

autor
10. jan 2024

nejdem spekulovat..zajtra volam lekarovi

autor
10. jan 2024

@anna777115 ja nekrvacam zatial velmi len po utreti na toalete a citim bolest chrbta podbruska ako ked som mavala menzes..ale je to miernejsia bolest

autor
10. jan 2024

@martinka13 a dostali ste po tom roku klasicky menzes?

autor
10. jan 2024

ešte doplnim ze par dni predtym som si nasla taky ten husty tahavy hlien ktory som mala aj predtym pred ms..

martinka13
10. jan 2024

Trosku slabší, ale normálne 5-6 dní

autor
11. jan 2024

No volala som na gyn sestrička povedala že.je to normálne že ešte môžem mať menzes ak by veľa krvacalo alebo nechcelo prestať až vtedy mám prísť ale ak to je ako klasický menzes tak to by malo byť ok že aj ona tak mala keď išla do prechodu že jej došlo po pol roku potom po roku a tak .

sofia1979
11. jan 2024

No vidíš nestresuj sa ale test si neskôr pre istotu urob a už sa ti spustila tak nornalne6?

autor
11. jan 2024

@sofia1979 ano tak normalne..aj bolest ako pri ms som mavala len taka slabsia je..

Strana
z2